به گزارش خبرگزاري مهر، رييس جمهور در اين ديدار با تاكيد بر اينكه عراق با مردمي خوب و امكانات بسيار، شايسته ثبات و پيشرفت است، لزوم تبادل نظر و همكاري ميان دو كشور به منظور ايجاد ثبات و آرامش در عراق را خاطر نشان ساخت و ابراز اميدواري كرد: با خروج نيروهاي خارجي ، حاكميت واقعي مردم عراق بر سرنوشت خود تحقق يابد.
رييس جمهوري بر پرهيز از تفرقه در عراق و لزوم تحكيم پيوند ميان همه گروهها و طوايف گفت: ما در دوران سخت در كنار هم بوده ايم و اكنون نيز كمك خواهيم كرد تا روند پيشرفت و آرامش در عراق سرعت يابد.
خاتمي اظهار داشت: ناامني در عراق تاثير منفي در منطقه و ايران خواهد داشت.
رييس جمهوري با تبيين سابقه روابط و ديدگاههاي ايران درباره عراق و برخي نگرانيهاي موجود بر سر راه امنيت و ثبات اين كشور گفت: معتقديم بايد هرچه زودتر و با متعادل شدن شرايط زمينه انتخابات در عراق فراهم شود تا عراقيها اعم از شيعه و سني بتوانند ضمن اداره مملكت، امنيت را نيز برقرار كنند.
خاتمي وجود نيروهاي خارجي در عراق رامحرك برخي حركتهاي تروريستي خواند و با تاييد مواضع منطقي آيت الله سيستاني، وجود وي را عامل موثري براي حفظ امنيت و پيشرفت در عراق دانست.
رييس جمهور تصريح كرد: برگزاري انتخابات با مشاركت همه اقوام و بخشها زمينه ساز استقرار يك نظم با ثبات و عادلانه در عراق است.
رييس جمهور همچنين بر يافتن راه كارهاي گسترش روابط اقتصادي و بازرگاني ميان دو كشور را تاكيد كرد.
مسعود بارزاني نيز در اين ديدار با قدرداني از تلاشها و حمايت دولت ايران براي استقرار ثبات و امنيت در عراق، گفت: همه مسوولان عراقي علاقمند به داشتن روابط خوب با همسايگان بويژه با جمهوري اسلامي ايران هستند.
وي تاكيد كرد: كشورهاي منطقه با توجه به اشتراك در فرهنگ و تاريخ بايد در كنار هم زندگي كنند وپيشرفت و توسعه كشورهايشان را فراهم آوردند.
رهبر حزب دموكرات كردستان عراق لزوم ايجاد و همبستگي ميان گروهها و طوايف عراقي را خاطر نشان ساخت و گفت: اشغال پايان خواهد يافت. اكراد و شيعيان در عراق بيش از همه بدنبال تماميت ارضي و يكپارچگي عراق بوده و هستند و امروز هم بدنبال ساخت عراق جديد هستند.
وي خواهان گسترش روابط بازرگاني و حضور ايران در روند توسعه و پيشرفت عراق شد.
نظر شما