۲۲ شهریور ۱۳۸۹، ۱۹:۰۸

معاون حقوقی رئیس جمهوری:

دولت در ماه رمضان ساعت کار کارکنان را تنظیم کرد/ قصد تقابل با مجلس را نداشتیم

دولت در ماه رمضان ساعت کار کارکنان را تنظیم کرد/ قصد تقابل با مجلس را نداشتیم

معاون حقوقی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه طبق بند 3 اصل 43 قانون اساسی دولت تنظیم ساعت کار و برنامه اقتصادی کشور را بر عهده دارد، گفت: مصوبه دولت برای ماه مبارک رمضان برای تنظیم ساعت کاری ادارات دولتی صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه بداغی در پاسخ به انتقاد اخیر احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس از رئیس جمهور درباره تغییر ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان و تعطیلی بعد از عید فطر گفت: از آنجا که بند ششم مصوبه هیئت وزیران برای تغییر ساعت کار در ماه رمضان، موضوع جبران ساعت کار را مطرح کرده پس دولت در پی کاهش ساعت کار ادارات نبوده است.

وی، دور کاری را راه حل دولت برای جبران کاهش ساعت کاری در ماه مبارک رمضان ذکر کرد و گفت: با وجود این بند در مصوبه باید پذیرفت که مقصود هیئت وزیران از این مصوبه تنظیم ساعت کار بوده است و نه کاهش دائمی آن.

بداغی با تاکید بر اینکه هیئت وزیران به استناد بند 3 اصل 43 قانون اساسی اقدام به تغییر ساعات کاری در ماه مبارک رمضان کرده است اظهار داشت: این اصل تنظیم برنامه اقتصادی کشور را از اختیارات دولت می‌داند تا شکل، محتوا و ساعات کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد.

معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد: از آنجا که اصول قانون اساسی بر قوانین عادی ارجحیت دارد دولت باید تنظیم ساعت کار را به نحوی انجام دهد که افراد فرصت لازم را برای خودسازی معنوی در اختیار داشته باشند.

وی با انتقاد از کسانی که جبران کسری کار از طریق دور کاری را قانونی نمی دانند اظهار داشت: در مصوبه تغییر ساعت کار در ماه مبارک رمضان هیچ ارجاعی به آیین نامه دورکاری صورت نگرفت تا این کار منوط به تصویب ضوابط آیین نامه ای آن باشد و بر این اساس می‌توان از هر طریقی حتی اضافه کاری کارمندان قابل جبران خواهد بود.

44 ساعت کار هفتگی به معنی حضور فیزیکی در محل کار نیست

بداغی با تاکید بر اینکه بسیاری از امور اداری بدون حضور فیزیکی در ادارات قابل انجام است اظهار داشت: قانون مدیریت خدمات کشوری که مورد استناد آقای توکلی نیز هست نیز به تعیین ساعت کاری پرداخته است نه اینکه ساعات حضور در محل کار را مشخص کند.

وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر ساعات حضور در محل کار 44 ساعت در هفته نیست و قانونگذار در جریان تصویب این قانون مدت زمانی که برای رفت و آمد، صرف نهار و اقامه نماز را در این باره زمانی محاسبه کرده است.

معاون حقوقی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه قانون مدیریت خدمات کشوری و قوانین قبلی مربوط به تعیین ساعت کار ساعات انجام کار را تعیین کرده‌اند اظهار داشت: این دیدگاه با رویکرد دولت مبنی بر کاهش رفت و آمدها و استفاده از سیستم های لکترونیکی هماهنگ است.

بداغی تصریح کرد: اگر مفهوم قانون مدیریت درباره 44 ساعت کار هفتگی را منحصر به حضور در محل کار بدانیم در این صورت تمام جلسات مقامات کارشناسان در سازمانهای دیگر برای انجام تکالیف اداری حضور می یابند و نیز ماموریت های اداری خارج از محدوده اداری غیر قانونی خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه 44 ساعت کار در هفته به معنی حضور فیزیکی درمحل کار نیست گفت: دولت هم بر اساس همین دیدگاه آیین نامه دورکاری را تنظیم کرد زیرا اگر مفهوم قانون مدیریت به معنی الزام حضور فیزیکی کارکنان در محل کار باشد، آیین نامه دور کاری هم قابل تدوین نبود.
 
 تنظیم ساعت کار با قوه مجریه است

معاون حقوقی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تنظیم ساعات کار به عهده قوه مجریه است درباره اینکه تنظیم ساعت کاری با تنظیم مقررات امکانپذیر بوده و یا نیاز به قانونگذاری در مجلس است نیز توضیح داد.

بداغی گفت: قانون باید ناظر بر تصمیمات دائمی و کلی و الزام آور باشد و تصمیماتی که نیازمند انعطاف بیشتر است و متناسب با زمان دچار تغییر و تحول می شود در حوزه تنظیم مقررات می گنجد.

وی افزود: اصل تصویب قوانین داشتن عمر دایمی است و در تنظیم مقررات دو ویژگی کوتاه مدت بودن و احوال خاص مورد نظر است.

معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت تنظیم ساعت کار را از جنس تنظیم مقررات می داند، اظهار داشت:به دلیل آنکه در ماه مبارک رمضان شرایط خاصی حاکم است دولت تصمیمات مقطعی درباره آن اخذ کرده است.

بداغی یاد آور شد که دولت در سال‌های گذشته نیز تصمیماتی را برای تغییر ساعت کار در ماه مبارک رمضان داشت اما مصوبه امسال به دلیل موضوع دورکاری متفاوت از مصوبات سال‌های گذشته بود و ممکن است در سال‌های آتی نیز مباحث جدید و متفاوتی نسبت به سال جاری مطرح شود.

وی گفت: باید این حداقل اختیار را برای دولت قائل شویم که برای تنظیم ساعت کار در قوه تحت اختیار خود قدرت تصمیم گیری داشته باشد.
 
 قصد تقابل با مجلس را نداشتیم

معاون حقوقی رئیس جمهور درباره تعطیلی روز بعد از عید سعید فطر نیز تاکید کرد که دولت قصد مقابله با مجلس را نداشته است.

بداغی با یادآوری اینکه در این مصوبه نیز دولت طریقه جبران کسری ساعت کار کارکنان را پیش بینی کرده است اظهار داشت: همان انگیزه هایی که نمایندگان مجلس برای تعطیلی ایام فطر داشتند دولت هم همان انگیزه‌ها را داشت.
کد خبر 1150644

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha