به گزارش خبرنگار مهر، نشست مشترک وزرای فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و غنا عصر دیروز 22 شهریورماه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
حسینی در این نشست ضمن تاکید بر توسعه روابط بین ایران و غنا گفت: بنده چند سال در آفریقا بودهام و با محیط آنجا آشنایی دارم. ضمن اینکه جمهوری اسلامی توجه ویژهای به قاره آفریقا دارد و در حال حاضر نیز یک سمینار در ایران درباره آفریقا در حال برگزاری است.
وزیر ارشاد گفت: از سال 64 با غنا همکاری فرهنگی داریم و خوشبختانه با سرمایه گذاریهای جمهوری اسلامی، رایزنی فرهنگی ما در این کشور فعال است و فعالیتهای دانشگاه اسلامی و مدرسه اهل بیت که در غنا ساخته شده است به ارتقاء سطح فرهنگ این کشور کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در غنا فضای خوبی برای فعالیت پیروان ادیان مختلف وجود دارد گفت: برخلاف برخی از کشورهای غربی که به اختلافات دامن میزنند خوشبختانه در غنا صلح و آرامش و آزادی بیان برای ادیان وجود دارد و ما آمادگی خود را برای توسعه هرچه بیشتر روابط فرهنگی با غنا اعلام میکنیم.
در ادامه این نشست اسوم اهنا الکس وزیر فرهنگ غنا با ابراز خوشحالی از حضورش در ایران روابط بین ایران و غنا را گرم و صمیمانه توصیف کرد و گفت: ما پیش از این با ایران چند پیمان فرهنگی بستهایم که هنوز هم به آن ها عمل می کنیم و مشتاقانه چشم انتظار گسترش روابط خود با ایران هستیم.
الکس گفت: در زمینه آموزش، دانشگاه هایی در غنا تاسیس شدهاند و بسیاری از دانشجویان غنایی بورسیه گرفتهاند و در ایران مشغول تحصیل هستند. ایران خدمات و کمکهای بهداشتی خوبی به ما کرده است. در این زمینه میتوان به اهدای 41 آمبولانس و احداث یک بیمارستان مجهز در غنا را مثال زد.
وی با اشاره به آزادی انتخاب مذهب در این کشور گفت: امیدواریم این ملاقات باعث گسترش این آزادی و امکانات موجود در غنا شود. در حال حاضر خواستار این هستیم که ایران افرادی را از غنا بپذیرد تا زمینه موزهداری و مسایل مربوط به آن آموزش ببینند. ایران تجارب زیادی در زمینه حفظ و مرمت آثار باستانی دارد که امیدوارم این تجربهها را به ما آموزش دهند.
وزیر فرهنگ غنا با بیان اینکه این کشور نیاز به آموزش جدی هنر تئاتر دارد گفت: در تمام زمینههای مربوط به تئاتر خصوصاً تئاتر ملی خواهان همکاری جدی با ایران هستیم. ضمن اینکه استفاده از اندوختههای تجربی ایران از صنعت سینما یکی دیگر از خواستههای ماست.
حسینی تقویت مراکز آموزشی را یکی از راهحلهای مورد نظر برای تامین خواستههای غنا دانست و گفت: میتوان از ایران افرادی را برای آموزش غنا فرستاد و یا میتوان دانشجویان غنایی را در رشتههای مورد نیاز شما در ایران بورسیه کرد . در زمینه علوم موزهداری نیز با آقای بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی صحبت خواهم کرد.
در ادامه جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر ارشاد به توضیح درباره سیاستهای سینمایی ایران پرداخت و گفت: در ایران دانشکدههای سینمایی وجود دارد که دانشجویان غنایی میتوانند در آنها بورسیه شوند. ضمن اینکه میتوان در ایران دوره های آموزشی 6 ماهه تا 2 ساله برای تیمهای 20 نفره غنایی برگزار کرد و به عنوان کار کارگاهی میتوان مدت 4 هفته از این دورهها در غنا برپا کرد.
شمقدری گفت: پیشنهاد مهم دیگر داشتن تولید مشترک است. تولید مشترک و حضور غناییها در مراحل تولید فیلم میتواند تاثیر خوبی در یادگیری مسایل سینمایی برای غنایی داشته باشد.
در پایان این نشست هدایای مشترکی بین دو وزیر مبادله شد.
نظر شما