به گزارش خبرنگار مهر در اراک، حسین حیدری "آخرین فرد از نسل سفالگران ایران"، در شهر آستانه استان مرکزی شش ماه پیش بر اثر بیماری در سن 74 سالگی درگذشت. با گذشت شش ماه از این حادثه، اکنون وضعیت معیشت خانواده چهار نفری این هنرمند مناسب نیست و نیازمند توجه هستند.
مسئولان کشور به فکر هنرمندان و صنعتگران باشند
یکی از نزدیکان خانواده این هنرمند با بیان اینکه، این خانواده اکنون از طریق حمایت یکی از ارگان های حمایتی روزگار خود را می گذرانند خواستار توجه بیشتر به هنرمندان و صنعتگرانی شد که همه عمر خود را صرف زنده ماندن هنر کردند.
وی افزود: به لحاظ ارادت دیرینه ای که به این استاد داشتم در شش ماه گذشته موضوع را در چند نوبت به صورت حضوری و کتبی با مدیران سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی و اداره کل ارشاد اسلامی استان مطرح کردم البته نحوه مواجهه آنها با این موضوع بسیار خوب بود ولی به لحاظ پاره ای محدودیتهای قانونی موضوع برقراری مستمری برای خانواده ایشان با کندی پیش می رود.
وی افزود: در تاریخ ۲۳/۳/۱۳۸۹ طی نامه ای به معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این موضوع را مطرح کردم. در پاسخ به این نامه، دکتر تهمینه دانیالی معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نامه ای به شماره ۱۲۱۱/۸۰/۸۹۲ مورخ ۲۷/۵/۱۳۸۹ خطاب به دکتر حافظی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی جمهوری اسلامی ارسال کرده است و خواستار توجه و پرداخت سنوات و حق بیمه به خانواده مرحوم حسین حیدری شدند.
در قسمتی از این نامه آمده است: "احترامآ به پیوست نامه جناب آقای عباسی به شماره ۱۰۸ مورخ ۲۳/۳/۱۳۸۹ در خصوص مشکلات تاسف آور خانواده استاد مرحوم حسین حیدری به حضور ارسال می شود…از آنجا که این استاد برجسته هفت سال سابقه پرداخت حق بیمه هنرمندان را دارد لذا با عنایت به وضعیت بسیار نامطلوب خانواده محترم این هنرمند گرانمایه، خواهشمند است دستور فرمایید مساعدت لازم جهت پرداخت یکجای حق بیمه سنوات باقیمانده مرحوم مغفور و برقراری مستمری با بازنشستگی برای همسر و فرزندان ایشان بعمل آید"
وی تاکید کرد: با گذشت ماهها از انجام این مکاتبات انتظار می رود مشکل این خانواده حل شود و غبار غم از چهره خانواده این استاد برداشته شود.
پنجه های حیدری در نمایش توان صنایع دستی استان مرکزی
پنجه های استاد حسین حیدری نمایش دهنده توانمندی های استان در زمینه صنایع دستی بوده و هنر وی همواره مورد دلگرمی جوانان و علاقمندان سفالگری قرار می گرفت.
وی در سال 1379 که مقام معظم رهبری به استان مرکزی سفر کرد در نمایشگاه توانمندی های استان مرکزی مورد محبت ایشان قرار گرفت و رهبری لحظاتی را به تماشای هنر ایشان گذراندند.
حیدری در طول حیات خود همواره از این خاطره به عنوان ماندگارترین خاطرات خود یاد می کرد.
1000 شاگرد حاصل سالها تلاش مرحوم استاد حیدری
این سفالگر به عنوان نماد هنر زنده سفال در استان مرکزی مطرح بود و در طول 60 سال فعالیت خود بیش از هزار شاگرد تربیت کرد و تحویل جامعه داد.
وی همچنین در شیوه های سنتی و مدرن هنر سفالگری فعالیت گسترده ای داشت و عمری در پخت و پز و رنگ سفال گذراند تا به مهارتهای ویژه ای دست یافت و آثار این هنرمند تاکنون در بسیاری از نمایشگاه های داخلی و خارجی به نمایش گذاشته شده است.
همچنین تمبر یادبودی با نام این استاد و پدر سفالگری استان مرکزی، در بهمن 1388 چاپ و منتشر شده است.
با وجود تلاشهایی که در راستای زنده نگهداشتن یاد این هنرمند در استان مرکزی شده است خانواده وی اکنون در مضیقه های مالی گذران عمر می کنند و چشم در چشم مسئولان دارند تا وظیفه خود را انجام دهند.
اکنون عرصه سنجش مسئولانی است که حمایت از هنر و هنرمند، صنعت و صنعتگر را در صدر برنامه های خود می دانند.
نظر شما