پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۸ شهریور ۱۳۸۹، ۱۲:۲۲

الدستور بررسی کرد:

تهران و دمشق؛ سه دهه روابط با ثبات و حساب های ویژه

تهران و دمشق؛ سه دهه روابط با ثبات و حساب های ویژه

یک روزنامه اردنی در مقاله ای نوشت: تهران و دمشق از سه دهه گذشته تا کنون متحدانی نزدیک بوده که روابط با ثباتی با یکدیگر داشته اند و سوریه تنها کشور عربی بود که در زمان جنگ عراق علیه ایران، از تهران حمایت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "راکان المجالی" در ادامه این تحلیل در روزنامه الدستور  می نویسد: از زمان پیروی انقلاب اسلامی ایران و محکم شدن روابط تهران و دمشق، شاهد فراز و فرودهای متعددی در این روابط بوده ایم. سوریه به مذاکرات مادرید و واشنگتن در سال 1991 رفت و این فعالیت های سوریه به صورت مستقیم و غیر مستقیم (در مسئله سازش) ادامه داشت که اوج آن دیدار سه جانبه میان "بیل کلینتون"، "فاروق الشرع" و "ایهود باراک" بود.

ایران هم در مسئله مذاکرات مستقیم و غیر مستقیم مخالفت های خود را پنهان نکرد. اما در دیدگاه سوریه و تهران در مسئله بازپس گیری جولان هماهنگی وجود دارد که البته سوریه معتقد است می تواند این مسئله را با یک توافق کلی که در آن صلح واقعی که حقوق ملت فلسطین بر اساس موازین بین المللی رعایت شود، تضمین کرد.

اما تهران نتیجه مذاکرات مستقیم که هم اکنون در جریان است را جز شکست نمی داند، مسئله ای که سوریه مخالفتی با آن ندارد. اما دمشق معتقد است که در مسئله مذاکرات باید حتی به روزنه های کوچک نتیجه دادن آن هم توجه داشت چه آنکه شاید این مسئله بتواند کانال ارتباطی دمشق و بیروت را تقویت کند. مسئله ای که در دیدار اخیر "جرج میچل" فرستاده ویژه اوباما از سوریه و لبنان مشاهده شد.

مقاله نویس روزنامه الدستور در ادامه بدون توجه به اشتراک زیاد مواضع تهران و دمشق درباره مسائل منطقه که خود در سطور بالا به آن اذعان کرده است، دیدار اخیر "محمود احمدی نژاد" رئیس جمهوری ایران از سوریه را در راستای آنچه "نگرانی تهران درباره تغییر احتمالی مواضع دمشق درباره روند سازش" خواند، می داند.

الدستور در ادامه به زعم خود به بررسی موضع حزب الله و حماس می پردازد و مدعی می شود: البته موضع حزب الله لبنان هم در صورت امضای توافق صلح میان لبنان، اسرائیل و سوریه و باز پس گیری تمام اراضی این دو کشور تفاوتی با موضع دمشق ندارد. همچنان که حماس نیز در صورت رسیدن به مطالبات خود در مسئله فلسطین مخالفتی با آن نخواهد داشت.

کد خبر 1154032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha