۲۹ شهریور ۱۳۸۹، ۱۰:۴۶

میلر در گفتگو با مهر:

تکنولوژی باعث تغییر در "عامل اخلاقی" شده است

تکنولوژی باعث تغییر در "عامل اخلاقی" شده است

استاد فلسفه و کامپیوتر دانشگاه ایلینویز و از صاحبنظران اخلاق کامپیوتر معتقد است تکنولوژی باعث تغییر در عامل اخلاقی شده با این همه می‌توان مفاهیم و آرای کانت درباره اخلاق را در حوزه اخلاق تکنولوژی به کار برد.

آیا تکنولوژی باعث تغییر در عامل اخلاقی می‌شود؟ آیا تکنولوژی علاوه بر افزایش مجموعه عوامل اخلاقی تغییری در مفهوم عامل اخلاق نیز به وجود می‌آورد؟

اینها سؤالاتی هستند که با گسترش و توسعه علم و فناوری و تکنولوژی نظر فلاسفه را به خود معطوف کرده است. به عبارت دیگر تکنولوژی تأثیراتی در حوزه اخلاق داشته است و اخلاق جدیدی از رهگذر این توسعه قابل تعریف است.

دکتر کیث میلر در مورد اینکه تکنولوژی چه تأثیری بر "عامل اخلاقی" داشته و آیا این عامل با ظهور و گسترش تکنولوژی تغییر یافته است یا نه به خبرنگار مهر گفت: بله، تکنولوژی باعث تغییر در عامل اخلاقی شده است. بنده با آن کسانی که معتقدند تکنولوژی تغییری در عامل اخلاقی ایجاد نکرده مخالف هستم.

وی افزود: برای مطالعه بیشتر در مورد اخلاق تکنولوژی و اخلاق کامپیوتر چند منبع را برای مطالعه و بررسی بیشتر ارائه می‌کنم که بدین قرار هستند:

Floridi, L. and Sanders, J. W. 2004. On the Morality of Artificial Agents. Minds Mach. 14, 3 (Aug. 2004), 349-379
 
Deborah G. Johnson , Keith W. Miller, A dialogue on responsibility, moral agency, and IT systems, Proceedings of the 2006 ACM symposium on Applied computing, April 23-27, 2006, Dijon, France
 
 Frances S. Grodzinsky , Keith W. Miller , Marty J. Wolf, The ethics of designing artificial agents, Ethics and Information Technology, v.10 n.2-3, p.115-121, September 2008
 
Deborah G. Johnson , Keith W. Miller, Un-making artificial moral agents, Ethics and

Information Technology, v.10 n.2-3, p.123-133, September 2008

استاد اخلاق کامپیوتر دانشگاه ایلینویز در مورد این موضوع که آیا معنا و مفهوم کانتی در مورد اخلاق را می‌توان در حال حاضر برای اخلاق تکنولوژی به کار برد تصریح کرد: پاسخ به این سؤال مثبت است. اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که ایده‌ها و آرای کانت باید با واقعیتهای جدید در خصوص هوش مصنوعی خود را تطبیق دهند.

وی در پایان تأکید کرد: با لحاظ کردن این شرط می‌توانیم آرای کانت درباره اخلاق را در حوزه اخلاق تکنولوژی و کامپیوتر ساری و جاری بدانیم و آنرا به کار بندیم.

کیث میلر استاد فلسفه و کامپیوتر دانشگاه ایلینویز در اسپرینگ فیلد آمریکا است. او سابقه تدریس در دانشگاه آیوا و کالج ویلیام و مری را دارد. حوزه تخصصی او اخلاق کامپیوتر است. کتابها و مقالات زیادی از او در حوزه اخلاق کامپیوتر و اخلاق تکنولوژی منتشر شده است؛ "راهنمای اخلاق کامپیوتر" و "اخلاق کامپیوتر" از این جمله هستند.

کد خبر 1154749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha