۲۹ شهریور ۱۳۸۹، ۱۳:۰۹

احمدی بروجردی:

راه آیت الله بروجردی در زمینه تقریب مذاهب ادامه پیدا نکرد

راه آیت الله بروجردی در زمینه تقریب مذاهب ادامه پیدا نکرد

قم - خبرگزاری مهر: مدیر موسسه آیت الله بروجردی با اشاره به اهتمام آیت الله العظمی بروجردی در زمینه تقریب مذاهب ابراز داشت: متأسفانه راه ایشان در حوزه تقریب مذاهب هرگز در آن مختصات ادامه پیدا نکرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام سید محمد احمدی بروجردی شامگاه یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: آیت الله العظمی بروجردی پیشگام اندیشه تقریب مذاهب بود و بعد از وی کسی راه ایشان را در آن مختصات و وسعت ادامه نداد.

وی با اشاره به اهتمام آیت الله بروجردی به مسئله تقریب مذاهب اظهار داشت: تقریب مذاهب به شرط آنکه بر اساس مبانی ایشان پیگیری شود برای دوران ما بسیار کارگشا خواهد بود.

مدیر موسسه آیت الله بروجردی در رابطه با نظر آن بزرگوار پیرامون مسئله تقریب گفت: ایشان معتقد بود بین شیعه و سنی وحدت ممکن نیست زیرا دو طرز فکر جداگانه هستند و هرگز بین آنها وحدت برقرار نمی‌شود اما تقریب بین آنها ممکن است.

وی ادامه داد: ائمه با تمام مشقاتی که زندگی در مدینه داشت در این شهر باقی ماندند و در متن جامعه اسلامی حاضر شدند و این نکته‌‌ای است که شیعیان نیز باید به آن توجه داشته باشد زیرا نمی‌توان در انزوا زندگی کرد و لازم است در متن جامعه اسلامی حضور داشته باشند و وقتی شیعه در متن جامعه حاضر می‌شود در آنجا مذاهب دیگر نیز هستند که لازم است رابطه شیعه با آنها تعریف شود.

احمدی خاطرنشان کرد: از نظر آیت آلله بروجردی تعریف رابطه بین شیعه و سنی همان معنای تقریب مذاهب است یعنی تقریب یک تاکتیک کوتاه مدت سیاسی نیست بلکه مشخص کردن جایگاه مذاهب نسبت به یکدیگر است.

وی افزود: آیت الله بروجردی معتقد بود ائمه مقام ولایت و امامت دارند اما سایر مذاهب معتقد به این نیستند و به گونه دیگری برخورد می‌کنند اما بحث مشترک همه مذاهب حجیت قول اهل بیت(ع) به عنوان ناقلین سنت پیامبر است که تکیه بر این ویژگی مهمترین بنیان تقریب مذاهب است.

مدیر موسسه آیت الله بروجردی در رابطه با تأثیر این مبنای نظری مرجع سالهای گذشته شیعیان در جهان اسلام اظهار داشت: نتیجه این طرز تفکر به تشکیل کرسی تقریب در الازهر منتهی می‌شود و شیخ شلتوت فتوا می‌دهد که عمل کردن به فقه جعفری مجاز است و آیت الله بروجردی در این باره می‌گفتند که آرزوی ائمه اطهار پس از صد‌ها سال محقق شد و من در قیامت این کار خود را به مادرم زهرا (س) عرضه خواهم کرد.

وی در ادامه به علاقه اهل سنت به مرحوم بروجردی اشاره کرد و گفت: شیخ محمد سلیم، یکی از علمای الازهر نامه آیت الله بروجردی را می بوسید و بر روی چشمان خود می‌گذاشت و در همایش الامامان شلتوت و بروجردی اهل سنت بیش از شیعیان در رابطه با ایشان سخنرانی کردند و این نشان داد که جایگاه ایشان بسیار بالا است و برادران ما در دیگر مذاهب فریفته ایشان هستند.

احمدی بروجردی با اشاره به مباحثات آن بزرگوار و مسیحیان در سوریه و لبنان تصریح کرد: ایشان افق دید بسیار بلند و گشوده‌ای داشت به طوری که همیشه جلوتر از زمان خود بود.

وی ادامه داد: روزی ایشان اسامی رمان نویسان مشهور دنیا را به علامه قمی می‌دهد و می‌گوید از این افراد بخواهید تا جملات قصار امام علی(ع) را به عنوان ضرب المثل در کتب خود استفاده کنند و لازم هم نیست که اسم ایشان را بیاورند که این مسئله نشان می‌دهد یک مرجع در آن سالها چقدر بلندنظر بوده است.

آیت الله بروجردی نظام حوزه را متحول کرد

احمدی، خدمت دیگر آیت الله بروجردی را متحول کردن نظام حوزه‌های علمیه دانست و گفت: با آمدن ایشان حوزه از حالت سابق خارج و دارای برنامه درسی و امتحانات شد.

وی افزود: تا  پیش از این طلاب در کلاس‌ها حاضر می‌شدند و نظارتی بر روی آنها انجام نمی‌شد اما آیت الله بروجردی از تمامی آنها نام نویسی کرد و در پایان دوره‌ها از ایشان امتحان گرفت که این کار تأثیر بسیار خوبی داشت.

اهتمام آیت الله به تبلیغ چشمگیر بود

مدیر موسسه آیت الله بروجردی در ادامه ابراز داشت: مرحوم بروجردی به مسائل و مشکلات تبلیغ آگاه بودند و به همین دلیل به مسئله تبلیغ به ویژه در خارج از کشور اهتمام ویژه داشت.

وی با اشاره به ساخت مسجد هامبورگ گفت: ایشان در هامبورگ مسجدی بنا کرد که نقشه آن را مرحوم لرزاده تهیه کرد و هم اکنون قلب فعالیت‌های شیعیان در اروپا همین مسجد است و به عنوان نماد تشیع سالانه 250 هزار نفر از آن بازدید می‌کنند.

احمدی درباره دیگر فعالیتهای آیت الله بروجردی در خارج از کشور ابراز داشت: آیت الله بروجردی مرحوم مهدی حائری یزدی فرزند آیت الله شیخ عبدالکریم یزدی را به آمریکا فرستاد که یک مرکز اسلامی بنا کند وهمین طور آقای صدر بلاغی را به انگلیس اعزام نمود تا مسجدی بسازد که هر دو این اقدامات با فوت ایشان متوقف شد و تنها یادگار ایشان در دنیای غرب همان مسجد امام علی(ع) هامبورگ است.

وی در رابطه با فعالیتهای موسسه آیت الله بروجردی اظهار داشت: این موسسه سعی در تدوین اندیشه‌ها و آثار آن بزگوار و معرفی آنها به نسل‌های جدید دارد و در این راه هم اکنون کتاب استفتائات در دو جلد و کتاب المهمور ایشان چاپ شده است.

مدیر موسسه آیت الله بروجردی در پایان گفت: کتاب جامع الاحادیث ایشان نیز به شکل جدید و در 30 جلد چاپ مجدد خواهد شد و اسناد کافی در 11 جلد به همراه 18 عنوان کتاب رجالی دیگر از ایشان آماده چاپ هستند.

کد خبر 1154860

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha