۳۰ شهریور ۱۳۸۹، ۷:۲۵

برگزاری مراسم روز صلح در کلیساهای بریتانیا/ اعتراضات گسترده علیه پاپ؛گزارش هفتگی ادیان جهان

برگزاری مراسم روز صلح در کلیساهای بریتانیا/ اعتراضات گسترده علیه پاپ؛گزارش هفتگی ادیان جهان

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: برگزاری مراسم ویژه روز صلح در کلیساهای بریتانیا، سفر پاپ به بریتانیا، برگزاری بزرگترین تظاهرات علیه پاپ بندیکت و اهدای عنوان شهروند افتخاری بوداپست به رهبر معنوی بودائیان تبت از جمله اخبار مرتبط با ادیان جهان در یک هفته گذشته است.

کلیساهای بریتانیا مراسم ویژه روز صلح را برگزار می‌کنند

کلیساهای سراسر بریتانیا درنظر دارند مراسم 19 سپتامبر(28 شهریور) را که روز بین‌المللی صلح سازمان ملل است بصورت ویژه و مشترک برگزار کنند .

محتوا و موضوعات مربوط به نیایشهای روز بین المللی صلح از سوی کلیساهای باپتیست، متودیست و یونایتد ریفورمد تهیه شده است.

روز صلح سازمان ملل 21 سپتامبر هرسال برگزار می شود و فرصتی برای افراد، جوامع  و ملل به منظور تمرکز بر صلح و برقراری صلح جهان و زندگی خود فراهم می کند.

این سه مذهب مسیحی با فراهم کردن مجموعه ای هنری، نیایشی، راهنمای موعظه، تعمق و سرودهای نیایشی دسته جمعی به کلیساهای بریتانیا کمک می کنند روز یکشنبه 19 سپتامبر به عنوان نزدیکترین یکشنبه به روز بین المللی صلح بر مفهوم صلح و التزامات آن تمرکز کنند.

وال موریسون، مدیر مجمع عمومی کلیسای یونایتد ریفورمد در این رابطه گفت: برقراری صلح یک وظیفه دینی است که نمی توان آن را سبک فرض کرد، این وظیفه باید در مرکز تفکرات، رفتارها و نیایشهای ما در سراسر سال باشد. این روز نیازهای ما را برای نیایش و صلح در تمام نقاط جهان چه مناطق جنگ‌زده و چه در زندگی و روابط خود مورد تأکید قرار می دهد. ما این منابع را در اختیار تمام کلیساها قرار داده و امیدواریم کلیساهای سراسر بریتانیا به خوبی از آنها استفاده کنند.

این گروه کلیسایی متشکل از سه مذهب مسیحی کلیساهای بریتانیا را ترغیب می کنند به برگزاری مراسم نیایشی صلح پرداخته یا یک اقدام نمادین در رابطه با صلح در قالب مراسم مذهبی روز یکشنبه خود انجام دهند.

کشیش دکتر مارتین آتکینز دبیرکل کلیساهای متودیست گفت: برقرارری صلح دربرگیرنده برقراری روابط مثبت و صلح آمیز در جوامع خود است. مراسم روز یکشنبه به ما این فرصت را می دهد تا درباره چالش چگونگی پاسخ به آموزه های مسیحی در چارچوب زندگی، جامعه و جهان خود فکر کنیم.

گرهام اسپارکس رهبر گروه ایمان و اتحاد کلیسای باپتیس گفت: برخی افراد از دین برای ترویج وحشت، انزجار و خشونت استفاده می کنند. این منابع فراخوانی برای کلیساها است تا تعهد خود را نسبت به صلح در تمام روابط حتی با پیروان ادیان مختلف مورد تأکید قرار دهند. ما مصرانه بر ضرورت ایجاد فرهنگ صلح که درک و احترام دوجانبه ما را  تعمیق می کند تأکید می کنیم.

همایش بین‌المللی گفتگوی بین ادیان در دوحه برگزار می‌شود

هشتمین گفتگوی بین‌المللی بین ادیان 27 تا 29 مهرماه در دوحه برگزار می‌شود.

مرکز بین المللی گفتگوی بین ادیان دوحه به عنوان برگزار کننده این همایش اعلام کرده است که موضوع آن " نقش دین در تربیت نسل جدید" خواهد بود.

در میان موضوعاتی که در این همایش مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار می گیرد می توان به نقش خانواده از چشم انداز دینی در تربیت نسل جدید، تأثیر نیایش بر نسل آینده و آموزشی دینی و چالشهای معاصر در زمینه جهانی شدن اشاره کرد.

علاوه بر این علما، شخصتیهای آکادمیک، محققان، روانشناسان و کارشناسان آموزش از کشورهای مختلف در این همایش شرکت خواهند کرد.

مرکز بین المللی گفتگوی بین ادیان دوحه در نتیجه توصیه پنجمین همایش بین ادیان دوحه در سال 2007 تشکیل شد. این مرکز به صورت رسمی کار خود را از ماه می سال 2008 آغاز کرد.

نقش اصلی این مرکز اشاعه فرهنگ گفتگو، همزیستی مسالمت آمیز و پذیرش دیگران است. 

سفر پاپ به بریتانیا در میان بی‌تفاوتی و خشم مردم شکل گرفت

پاپ بندیکت شانزدهم برای تقویت ستاد خود در رابطه با مبارزه با سکولاریسم اروپا روز پنجشنبه 16 سپتامبر (25 شهریور) در میان بی‌تفاوتیها و خشم مردم نسبت به رسوایی‌های جنسی کشیشهای کاتولیک به بریتانیا سفر کرده است.

در ادامه مناقشاتی که برسر سفر پاپ به بریتانیا به وجود آمده مسئله تقدیس یکی از مشهورترین انگلیکنهایی که تغییر مذهب داده و کاتولیک شده بود نیز به احساسات ضد کاتولیک در کشوری که بیشتر آنها را انگلیکنها تشکیل می دهند نیز می افزاید.

برای اشتباهات بسیاری که پاپ بندیکت در دوران پاپی خود انجام داده و رویکردش نسبت به مسئله رسوایی های جنسی کشیشهای کاتولیک به شدت مورد انتقاد قرار دارد، بسیار از ناظران با دقت رویدادهای این سفر را زیر نظر گرفته اند. به طوری که درست چند ساعت پیش از سفر، یکی از مشاوران ارشد پاپ به علت گفتگویی که با یک مجله داشته و بریتانیا را به عنوان یک کشور جهان سومی با رویکرد الحادی سلطه جویانه توصیف کرده بود از این سفر حذف شد.

همچنین برگزارکنندگان این سفر که انتظار استقبال جمعیت بسیاری از پاپ را داشتند اعلام کردند با وجود پیش بینی حضور 80 هزار نفر در یکی از رویدادهای اصلی تنها 55 هزار بلیط به فروش رفته است.

برای اولین بار از زائران خواسته شده است برخی از بار این سفر را به دوش بکشند و به این منظور برای شرکت در رویدادهای اصلی 25 پوند برای بلیط و هزینه حمل و نقل بپردازند. یکی از این رویدادهای اصلی مراسم تقدیس کاردینال جان هنری نیومان در بیرمنگهام است که پیشتر انگلیکن بوده است.

دیدار سران کاتولیک و انگلیکن/ دستگیری 6 نفر به اتهام سوء قصد به جان پاپ

پاپ بندیکت شانزدهم روز جمعه 26 شهریورماه در دومین روز سفر خود به بریتانیا با رهبر انگلیکنها دیدار کرد و به نخستین پاپی تبدیل شد که وارد قصر لامبث به عنوان مقر رهبر انگلیکنها شده است، این دیدار و نیایش مشترک پس از آن در حالی شکل گرفت که پلیس بریتانیا شش نفر را با اتهام سوء قصد به جان پاپ و انجام اقدامات تروریستی دستگیر کرده است.

اسقف اعظم کانتربری به عنوان رهبر انگلیکنهای جهان از پاپ استقبال کرد. دکتر جان سنتامو اسقف اعظم یورک، دکتر باری مورگان اسقف اعظم ولز و دیوید چیلینگورث  رهبر کلیسای اپیسکوپال اسکاتلند نیز در این دیدار حضور داشتند.

قصر لامبث در ساحل جنوبی رودخانه تیمس واقع شده و از قرن سیزدهم تاکنون مقر اسقف اعظم کانتربری به عنوان رهبر انگلیکنها بوده است. این قصر محل سکونت اسقف اعظم و خانواده وی و همچنین دفتر مرکزی امور دینی وی محسوب می شود.

ویلیامز با اشاره به تاریخی بودن این دیدار گفت که این دیدار می توان زمینه رشد و توسعه آرمانهای مشترک را فراهم آورد.

پاپ در این دیدار با پاپ با یکی اززنان کلیسای انگلیکن که به عنوان کشیش منصوب شده است نیز مورد توجه بسیاری از رسانه ها قرار گرفت، چرا که مسئله نزدیک تر شدن این کلیسا به انتصاب زنان به عنوان اسقف از سوی واتیکان به عنوان شکستن سنت حواریون و مانع ای برای گفتگوی میان دو کلیسا توصیف شده بود.

واتیکان همچنین در ماه ژوئیه انتصاب زنان به عنوان روحانی را همردیف سوء استفاده از کودکان توسط کشیشان و به عنوان یکی از جدیترین جرایم کلیسای کاتولیک توصیف کرد.

پاپ در طول سخنرانی خود به مسئله ضرورت صحبت از دین و تأکید بر دین در زندگی عمومی اشاره کرد و گفت: حتی اگر جامعه به طور فزاینده ای نسبت به دین بی اعتنا شده و حتی اگر رویکردهای خصومت آمیزی در پیش بگیرند مسیحیان باید دین خود را در زندگی عمومی نشان دهند.

وی همچنین به تلاشهای موفقیت آمیز برای متحد کردن جوامع مسیحی از زمان برگزاری کنفرانس ادینبورو در یکصد سال پیش اشاره کرد و گفت: در گرامیداشت این سالروز باید از پیشرفتهای به وجود آمده برای این هدف تجلیل کنیم و نسبت به بخش باقی مانده این نزدیکی ها هوشیار باشیم.

بخش اعظم توجه رسانه ها در رابطه با دیدار پاپ از قصر لامبث به سوء قصدی معطوف شده بود که براساس گفته پلیس پاپ را هدف گرفته بود.

در جریان این عملیات پلیس به یک سطل زباله در خیابان یورش برد و شش نفر از رفتگران خیابان را به عنوان مظنون دستگیر کرد، اما این جریان تغییر در دیدار نمادین پاپ از قصر لامبث به وجود نیاورد. وی در کنار روان ویلیامز به نیایش مشترک پرداخت و پیام خود را برای مبارزه با سکولاریسم در اروپا منعکس کرد.

پنج نفر از مظنونین دستگیر شده رفتگر بودند که کنار یک سطل زباله در مرکز لندن دستگیر شده و نفر ششم پس از آنها دستگیر شده اند. اما اتهام تمام این افراد تحریک و یا آماده شدن برای اقدامات تروریستی است. پلیس اعلام کرده که سن این افراد از 26 تا 50 سال است و درحال حاضر تحت بازجویی قرار داشته و به طور رسمی متهم نشده اند.

برگزاری بزرگترین تظاهرات علیه پاپ/ شرمندگی بندیکت از رسوایی اخلاقی کشیشان

رهبر کاتولیکهای جهان سفر چهار روزه خود را به بریتانیا درحالی خاتمه می‌دهد که با پنج نفر از قربانیان رسوایی‌های جنسی کشیشان کاتولیک دیدار و از این جرایم ابزار شرمندگی کرد. او همچنین با بزرگترین تظاهراتی رو به رو شد که طی 5 سال گذشته علیه وی برگزار شده است.

پاپ بندیکت شانزدهم روز یکشنبه 28 شهریورماه پس از برگزاری مراسم تقدیس کادرینال جان هنری نیومان، انگلیکن قرن نوزدهمی که مذهب خود را به کاتولیک تغییر داد سفر چهار روزه خود را به بریتانیا خاتمه خواهد داد.

 نیومان هم از سوی کاتولیکها و هم از سوی انگلیکنها مورد تجلیل قرار دارد و تأثیر وی بر هر دو کلیسا چشمگیر بوده است، اما تغییر مذهب وی از انگلیکن به کاتولیک در سال 1845 برخی را آزرده خاطر کرده است. چرا که براساس اعتقادات کاتولیکها نیومان در جستجوی حقیقت بود و پس از جستجوهای خود دریافت که این حقیقت تنها در مذهب کاتولیک یافت می‌شود. مطرح کردن این امر البته موجب ناخوشنودی انگلیکنها می‌شود.

بندیکت در آستانه مراسم تقدیس نیومان در مراسم نیایش شامگاهی که در هایدپارک لندن برگزار کرده بود و حدود 80 هزار زائر در آن شرکت کردند نیومان را مورد تقدیر قرار داد.

تعداد شرکت‌کنندگان مراسم نیایش شامگاهی شب گذشته در مقایسه با جمعیت کاتولیک بریتانیا که رویکردهای شدید سکولار دارد برای برخی از تحلیلگران درخور توجه بوده است.

مراسم نیایش شامگاهی پاپ روز سومین روز سفر وی به بریتانیا را خاتمه می‌داد. وی روز شنبه 27 شهریورماه با چهار زن و یک مرد دیدار کرد که در زمان کودکی خود از سوی کشیشان کاتولیک مورد آزار جنسی قرار گرفته بودند.

وی همچنین در جمع کاتولیکهای بریتانیایی در مراسم عشای ربانی کلیسای جامع وستمینیستر تأکید کرد از این جرایم که حتی نمی‌توان درباره آن صحبت کرد شرم‌زده شده است. رهبر کاتولیکها ابزار امیدواری کرد که این احساس حقارت کلیسا با کمک  قربانیان بهبود یابد.

درحالی که بندیکت با قربانیان رسوایی‌های جنسی کشیشها دیدارمی‌کرد هزاران نفر از مردم در مرکز لندن برای اعتراض به این دیدار تظاهرات کردند. این افراد به رسوایی‌های جنسی و موضع‌گیری پاپ نسبت به برخی مسائل از جمله سقط جنین، انتصاب زنان به عنوان روحانی کلیسا و استفاده از وسائل جلوگیری از آبستنی برای مبارزه با ایدز اعتراض داشتند. این تظاهرات بزرگترین اعتراض جمعی علیه پاپ بندیکت شانزدهم در دوران پاپی پنج ساله وی بود.

دالایی‌لاما در مجارستان به ایراد درسهای معنوی می‌پردازد

دالایی‌لاما رهبر معنوی بودائیان تبت روز جمعه 26 شهریورماه برای دیدار سه‌روزه وارد شهر بوداپست پایتخت مجارستان شد تا علاوه بر ارائه سخنرانی‌های معنوی و دینی و دیدار با مقامات عالی‌رتبه و نمایندگان پارلمان، عنوان شهروند افتخاری بوداپست را نیز دریافت کند.

دالایی‌لاما رهبر معزول شده تبت و رهبر معنوی بودائیان تبت در هفتمین سفر خود به روز شنبه 27 شهریورماه عنوان شهروند افتخاری بوداپست را از گابدور دیمسکی دریافت کرد.

وی همچنین  در استادیوم لاسزلو پاپ سخنرانی کرده و این سخنرانی در اینترنت به طور زنده پخش شد. براساس اظهارات برگزارکنندگان، تاکنون 22 هزار بلیط برای شرکت در این مراسم سخنرانی به فروش رفته است.

دالایی لاما در روز دوشنبه 29 شهریورماه با نمایندگان پارلمان مجارستان در انجمن دوستی تبت مجارستان دیدار خواهد کرد و پس از آن دیداری با معاون رئیس پارلمان اتحادیه اروپا خواهد داشت.

نخستین سفر دالایی لاما به مجارستان در سال 1982 صورت گرفت و سفرهای بعدی وی در دهه 1990 و 2000 بود.

رهبر معنوی بودائیان تبت در سال 1959 به دنبال یک قیام ناموفق و 9 پس از اشغال تبت از سوی نیروهای چین به هندوستان متواری شد. از آن زمان تاکنون مبارزه غیر خشونت آمیز خود را علیه چین ادامه داده و به کشورهای مختلفی در سراسر جهان سفر کرده است، این مبارزات عاری از خشونت جایزه صلح نوبل را در سال 1986 برای وی به ارمغان آورد.

کد خبر 1155094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha