۳۱ شهریور ۱۳۸۹، ۸:۳۰

نقدی: هنرمندان مقاومت به هم وصل شوند/ سینایی: به سینماگران اعتماد کنید

نقدی: هنرمندان مقاومت به هم وصل شوند/ سینایی: به سینماگران اعتماد کنید

خسرو سینایی بعد از دریافت جایزه‌ برای فیلم "هیولای درون" در مراسم یازدهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس گفت: به سینماگران اعتماد کنید، سینماگران هم مردم را دوست دارند و با آثارشان ماندگار می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس شامگاه دوشنبه در تالار وحدت برگزار شد و برگزیدگان بخشهایی از این جشنواره معرفی شدند.

درابتدای این مراسم که با کمترین تأخیر زمانی آغاز شد محمد خزاعی دبیر یازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم دفاع مقدس به قرائت یادداشتی در خصوص جشنواره پرداخت.
 
وی وقوع انقلاب اسلامی و حماسه هشت سال دفاع مقدس را به عنوان محوریتهای اصلی این جشنواره ذکر کرد. به گفته خزاعی جشنواره یازدهم در هشت استان ایران و هفت کشور خارجی به صورت همزمان برگزار می‌شود.
 
در ادامه تصویری از زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور پخش شد که در حال ذکر خاطراتی از دوران جنگ تحمیلی بود. سپس با حضور سردارمحمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفان، محمدرضا شرف‌الدین مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس وعلی ‌اصغر جعفری مشاور ریاست و مدیرکل حوزه ریاست سازمان صدا وسیما از این کارگردان فقید و برجسته سینمای مقدس تجلیل شد. در این بخش فرزند مرحوم ملاقلی‌پور روی صحنه آمد و هدایای در نظر گرفته شده را دریافت کرد.
 
سپس سردار نقدی با توصیف معارف دفاع مقدس به گنجینه‌ای تمام نشدنی گفت: بهترین قصه‌ها، شورانگیزترین عواطف آسمانی، پر نشاط‌ترین روحیه‌ها و پر التهاب‌ترین لحظات در دفاع ظرفیتهای بسیاری برای تمامی رشته‌های هنر به خصوص سینما پدید می‌آورد که فرصتی برای تعالی هنر ما است.
 
وی خاطرنشان کرد: سازمان بسیج مستضعفان آماده است تمام استطاعت خود را برای  پشتیبانی سینمای دفاع مقدس به میدان آورد و این جشنواره اولین قدم در این راه است. هنرمندان باید دست به دست هم بدهند و عرصه را بر شب پرستان تنگ کنند.
حلقه هنرمندان مقاومت فلسطین، لبنان و دفاع مقدس به هم متصل شود.
 
 
رئیس سازمان بسیج مستضعفان با اشاره به اینکه ما باید سینماگرانی را که دغدغه انسانیت دارند بشناسیم افزود: حلقه هنرمندان هنر مقاومت فلسطین، لبنان، انقلاب و دفاع مقدس باید به  هم متصل شود. این جشنواره فرصت چنین حرکت و رسیدن به این اهداف است.
 
بزرگداشت محمدحسین حقیقی کارگردان سینمای دفاع مقدس بخش دیگر مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم دفاع مقدس بود که با حضور محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما، سجادپور مدیرکل نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد خزاعی دبیر جشنواره برگزار شد. حقیقی خاطرنشان کرد: یادبود حقیقی یادبود سینمای جنگی است که با تلاش دوستان ما با تمام بی‌مهری‌ها زنده مانده است.

وی بعد از دریافت هدایای خود از خانواده و دوستانش یاد کرد و گفت: این جایزه را به موزه سینما بخش سینمای دفاع مقدس اهدا می‌کنم زیرا آنچه باید مورد تقدیر قرار بگیرد سینمای دفاع مقدس است.
 
اجرای موسیقی نمایش و اجرای قطعه شعری برای ایران توسط علیرضا عصار دو برنامه دیگر این مراسم پیش از اهدای جوایز بود. در بخش اهدای جوایز در بخش فیلمنامه کوتاه اقتباسی تندیس افتخار به فیلمنامه "ننه حکیمه" مریم محمدی و "قصه" منیر محمدی از اصفهان اهدا شد. رتبه سوم این بخش به "پارس‌ شبانه" کاوه مهدی و رتبه دوم به "بر بال" مهدی بوستانی شهربابکی رسید. جواد مزدآبادی هم برای فیلمنامه "گذرنامه بهشت" جایزه اول این بخش را از آن خود کرد. جایزه ویژه قلم طلایی این بخش هم به مریم محمدی برای فیلمنامه "زمین پاک" اهدا شد. همچنین هیئت داوران از فیلمنامه "ضربدر سفید" رحیم کریم‌زاده تقدیر کرد.
 
در بخش فیلمنامه سینمایی ویدئویی اقتباسی، جایزه ویژه قلم طلایی به "ملاقات در تپه سبز" سیدمرتضی سیدی‌نژاد اهدا شد. مونا انوری زاده برای "و ناگهان آید"، زینب عربی برای "یک لحظه زندگی" و مهدی حمزه برای "مردان آفتاب" رتبه‌های سوم تا اول این بخش را از آن خود کردند.
 
در بخش جوایز فیلنامه سینمایی جایزه ویژه به "زندانی فاو" محمدباقر مفیدی‌کیا اهدا شد و مونا انوری‌زاده برای "خاطرات خط‌ خطی یک دختر" و اسماعیل رحیم‌زاده برای "فیلادلفی"، مجید فرازمند برای "سرباز گمنام" و اسماعیل میهن دوست و محمد بیات برای "صدای مقاومت" رتبه‌های سوم تا اول را دریافت کردند. در این بخش جایزه قلم طلایی به احمد مرادپور برای "نفوذ" اهدا شد.
 
در بخش جوایز اقلام تبلیغی، لوح تقدیر به محمدحسن ناحی به خاطر عکسهای فیلم "آن مرد آمد" اهدا شد. در این بخش رتبه سوم به مهدی دلخواسته برای عکسهای فیلم "یک گزارش واقعی" رسید و علیرضا عقیلی برای عکسهای فیلم "فرزند صبح" و حبیب مجیدی برای عکسهای فیلم "کودک و فرشته" رتبه‌های دوم و اول را دریافت کردند.
 
در بخش پوستر هم رتبه دوم به کمیل زحمتکش برای پوستر فیلم "کیمیا و خاک" و رتبه اول به حیدر رضایی برای پوستر فیلم "بیداری رویاها" اهدا شد. در بخش آنونس امیر شیبان خاقانی برای "روز سوم" و امیرمسعود آقاباباییان برای "آخرین ملکه زمین" رتبه‌های دوم و اول را دریافت کردند.
 
در بخش سینمایی تصویر انقلاب، علی‌اصغر شادروان برای فیلمنامه "تیرباران" جایزه بهترین فیلمنامه را دریافت کرد. جایزه بهترین کارگردانی هم به خسرو سینایی برای فیلم "هیولای درون" اهدا شد. سینایی بعد از دریافت تندیس جشنواره گفت: بعد از 25 سال "هیولای درون" مطرح شد. من به اینجا آمدم تا اعتراف کنم که یکایک شما حاضرین در سالن و 70 میلیون جمعیت خارج از سالن را عاشقانه دوست دارم.
 
این کارگردان با سابقه سینمای ایران با اشاره به مضمون "هیولای درون" که وجدان آدمی را یادآوری می‌کند افزود: قدر دوست داشتن هم را بدانیم زیرا ما ناگزیریم یکدیگر را دوست بداریم.
 
سینایی با اشاره به اینکه از سوءظنی‌ که در فضای زندگی روزمره و فضای هنرمان وجود دارد رنج می‌کشم گفت: روزی که "هیولای درون" را ساختم خوشحال بودم که مردم به دوره‌ای نوین پا گذاشته‌اند و من با این فیلم می‌گویم که وجدان خود را دوست بدارید.
 
 
کارگردان "هیولای درون" با اشاره به دریافت جایزه برای ساخت این فیلم از دومین جشنواره فیلم فجر گفت: با وجود این انتخاب فیلم برای اکران روی پرده نرفت. در آن زمان به من گفتند که فردی به وزارت فرهنگ وارشاد آمده که عاشق فیلم "هیولای درون" شده و می‌خواهد با من ملاقات کند. وقتی به نزد این فرد رفتم بعد از تعریف از فیلم از من خواست تا لباس خانم بازیگر را عوض کنم. بعدها هم که فیلم اکران شد از 130 دقیقه تنها 90 دقیقه آن نمایش داده شد.
 
سینایی خاطرنشان کرد: من اینجا هستم تا صدای همکارانم را به گوش مسئولان برسانم. به سینماگران اعتماد کنید. سینماگران هم مردم را دوست دارند و با آثارشان ماندگار می‌شوند.
 
وی تصریح کرد: اتلاف انرژیهای  سازنده باعث عقب افتادگی می‌شود. انرژی نسل جوان را مثل انرژی نسل من تلف نکنید.
در ادامه اهدای جوایز بخش سینمایی تصویر انقلاب جایزه بهترین فیلم به هادی مشکات تهیه کننده فیلم "ترن" اهدا شد و هیئت داوران جایزه ویژه این بخش را به زنده‌یاد امیر قویدل کارگردان فیلم "ترن" اهدا کرد.
 
در ادامه وضعیت نظرسنجیهای به دست آمده از تماشاگران سینما نسبت به بهترین کارگردان، فیلم و بازیگر سینمای دفاع مقدس  قرائت شد. تاکنون طبق این نظرسنجی ابراهیم حاتمی‌کیا، زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور، احمدرضا درویش و عزیزالله حمیدنژاد در بخش کارگردانی، "آژانس شیشه‌ای" ابراهیم حاتمی‌کیا، بهرام بیضایی برای "باشو غریبه‌ای کوچک" بهرام بیضایی و "لیلی با من است" رضا مقصودی در بخش فیلمنامه نویسی، پرویز پرستویی، زنده‌یاد خسرو شکیبایی و رضا کیانیان در بخش بازیگری و "آژانس شیشه‌ای"، "سفر به چذابه"، "لیلی با من است" و "هور در آتش" در بخش بهترین تهیه و فیلم بیشترین آرای تماشاگران سینما را از آن خود کرده‌اند.
 
بخش پایان مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم دفاع مقدس هم به اجرای قطعات موسیقی توسط علیرضا عصار اختصاص داشت.
کد خبر 1156161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha