۶ مهر ۱۳۸۹، ۹:۱۱

آموزشهای دینی مدارس-1/

ساختار دینی آموزش و پرورش ضعیف است/ آموزش دین باید تخصصی باشد

ساختار دینی آموزش و پرورش ضعیف است/ آموزش دین باید تخصصی باشد

مشاور دینی شورای انقلاب فرهنگی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه آموزش و پرورش به مبانی دینی، ضعف در این حوزه را ناشی از ساختار ضعیف این نهاد دانست وگفت: آموزش دین باید تخصصی باشد تا مؤثر بوده و مانند برخی موارد آموزشی امروز نتیجه عکس نداشته باشد.

حجت الاسلام سیدمحمد سادات منصوری مشاور فرهنگی- دینی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از کارهای مهم انبیا آموزش و تعلیم بوده است، بنابراین می توان آموزش مردم و حکمت و کتاب از ضرورتهای زندگی بشر دانست که به دست انبیا انجام می شده است.

وی با اشاره به اینکه جایگاه آموزش بسیار رفیع است و معلم این معارف شخصیت والایی دارد گفت: در هر سنی نمی توان دست به تعلیم افراد زد، سن خاصی برای آموزش انسانها وجود دارد. در تمام دنیا متداول است که کودکان در 7 سالگی وارد بستر تعلیم و تعلم می شوند تا مسائل عمومی زندگی خود را درک کنند.

سادات منصوری افزود: یکی از مسائلی که کودکان باید بیاموزند آموزش مسائل و مبانی دینی است. باید روی این امر سرمایه گذاری شود. انقلاب و نظام ما دینی است، اگر آموزشهای دینی به افراد ارائه نشود نمی توان در آینده تضمینی برای ادامه حیات انقلاب داشته باشیم.

ضرورت آموزش صحیح مبانی دینی به دانش آموزان

رئیس مرکز پاسخگویی به شبهات دینی یادآور شد: از هر جهتی این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم که آموزش دین در سنین آموزش امری ضروری است. چشم انداز سیاسی- اجتماعی و قرآنی - دینی نیز این امر را مورد تأکید قرار می دهند اما مسئله مهم این است که آیا بستر آموزشی مناسبی برای ارائه مفاهیم دینی به دانش آموزان وجود دارد یا خیر.

وی گفت: به عنوان مثال می توان به مسئله یادگیری زبان انگلیسی اشاره کرد. وقتی زبان انگلیسی در قالب نظام آموزشی مرسوم می آید، بهره برداری خوبی از آن صورت نمی گیرد اما وقتی همین مبحث وارد نظام آموزشی خصوصی می شود پیشرفتها به خوبی مشاهده می شود. این مثال را می توان در قالب آموزش دینی مورد بررسی قرار داد.

ساختار ضعیف آموزش و پرورش

حجت الاسلام سادات منصوری گفت: ساختار آموزش و پرورش و نظام آموزش و پرورش به علت مشکلات فراوانی که از قدیم و گذشته بر آن تحمیل شده نمی تواند آموزش مطلوب دینی را به دانش آموزان ارائه کند. حتی در برخی موارد می توان گفت این آموزشها نتایج عکس دارد و در قالب آموزش دینی رفتارهای ضد دینی به آنها آموزش داده می شود.

وی اضافه کرد: نگاه جدی به مسئله آموزش دینی باید در جامعه و نهادهای فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. اگر این مسئله را به طور کامل به بردوش آموزش و پرورش بگذاریم به علت ساختار ضعیف آموزش و پرورش این امر به خوبی اجرایی نمی شود. مسئله آموزش دینی کار بسیار ظریفی است که باید با لطافت به دانش آموزان آموزش داده شود. در ساختار کنونی نظام آموزش و پرورش آموزش دینی با دشواری صورت می گیرد، نتیجه آن همان مسئله ای است که امروز میان جوانان و نوجوانان وجود دارد.

مشاور فرهنگی دینی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بحران اخلاقی و معنوی امروز را نمی توان ناشی از کم کاری آموزش پرورش دانست گفت: نمی توان این مسئله را کم کاری دانست، این امر به ناتوانی باز می گردد.

روزمرگی آسیب مهم حوزه آموزش دین در مدارس

وی همچنین با بیان اینکه فرصت آموزش و سن آموزش دانش آموزان در مدارس بسیار گرانبها است و به سادگی از دست می رود اظهار داشت: روزمرگی از آسیبهای مهم این حوزه است. ما همواره به دنبال حل مشکلات روز بوده و مشکلات آینده را مورد توجه قرار نمی دهیم. باید طرح نویی در مسئله آموزش دینی در آموزش و پرورش ریخته شود.

ضرورت نگاه تخصصی به آموزش دین

حجت الاسلام سیدمحمد سادات منصوری گفت: اگر مسئله خصوصی سازی در تمام ابعاد خود در کشور راه اندازی شود می توان از آن در عرصه آموزش و پرورش استفاده کرد. این امر به معنای تأسیس مدارس غیر انتفاعی نیست. برای مثال می توان آموزش دینی را به عهده نهادهایی گذاشت که کارشناس بوده و از ساختار آموزشی  هستند و فرهنگ آن در تمام مناطق شهری، استانهای مختلف متفاوت باشد.

وی همچنین گفت: یکی از راهکارهای ارتقای وضعیت آموزش دینی به دانش آموزان در سنین آموزش حرکت به سمت خصوصی سازی آموزشهای دینی در مؤسسات و مراکزی است که توانایی انجام این امر را داشته باشند. آموزش مفاهیم و معارف دینی با ارائه محفوظات دینی که در رفتار دانش آموزان و دینداری آنها تأثیرگذار نیست دو مفهوم مجزا و متفاوت است.

کد خبر 1158330

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha