۵ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۱۷

در گفتگو با مهر اعلام شد:

تعطیلی صنایع پتروشیمی با افزایش قیمت فروش گاز

تعطیلی صنایع پتروشیمی با افزایش قیمت فروش گاز

مدیر عامل پتروشیمی مروارید توسعه صنعت پتروشیمی را در گروی حفظ قیمت فعلی خوراک عنوان کرد و گفت: افزایش قیمت گاز در برخی از کشورهای منجر به تعطیلی واحدهای پتروشیمی شده است.

صفر علی بابایی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه وزارت نفت برای حفظ ، جذب سرمایه و رقابت ‌پذیری صنعت پتروشیمی باید قیمت خوراک را در سطح فعلی حفظ کند، گفت: هم اکنون عمده‌ترین فاکتور در صنایع پتروشیمی جذب سرمایه، رقابت با کشورهای خلیج‌فارس برای سرمایه‌گذاری، افزایش ظرفیت تولید محصولات، داشتن سهم بیشتر در بازار جهانی و ایجاد اشتغال بوده که همگی این موارد به قیمت ‌گذاری صحیح قیمت خوراک وابستگی دارد.

مدیر عامل پتروشیمی مروارید قیمت فعلی خوراک را در مجتمع های پتروشیمی را عادلانه و متناسب با اهداف توسعه صنعت نفت عنوان کرد و افزود: با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نباید به دلیل قیمت گذاری ناهماهنگ رقابتی بودن جذب سرمایه را از دست ندهیم که در غیر این صورت با یک صنعت ورشکسته مواجه خواهیم شد.
 
وی با اشاره به اهداف پیش‌بینی شده در چشم انداز 20 ساله برای توسعه صنعت پتروشیمی، تصریح کرد: حفظ قیمت خوراک حداقل کاری است که وزارت نفت باید برای توسعه، جذب سرمایه و ایجاد اشتغال به طور هدفمند انجام دهد.
 
بابایی با اعلام اینکه هم اکنون در کشورهای مختلف نمونه‌های بسیاری از تعطیلی واحدهای پتروشیمی به دنبال افزایش قیمت گاز تعطیل شده‌اند، اظهار داشت: در حال حاضر اکثر این کشورها به وارد کننده محصولات پایه پتروشیمی تبدیل شده اند.
به گفته مدیر عامل پتروشیمی مروارید افزایش قیمت خوراک وضعیت توسعه صنعت پتروشیمی را با چالشهای متعددی روبرو می کند.
 
در همین حال پیشتر علی محمد بساق زاده مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تعیین قیمت جدید خوراک واحدهای پتروشیمی تا زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها خبر داده و به مهر گفته بود: تعیین این فرمول جدید منجر به افزایش مشارکتهای خارجی در صنعت پتروشیمی می‌شود.
 
محسن خجسته مهر معاون برنامه ریزی وزیر نفت با تاکید بر اینکه فرمول جدید خوراک آسیبی به اقتصاد صنایع پتروشیمی نمی رساند، به مهر اظهار کرده بود: این قیمت بر اساس شاخصهای اقتصادی در طرحهای جدید پتروشیمی تدوین شده که پیش بینی می کنیم با اعمال این فرمول جدید قیمتی توجیه اقتصادی و سودآوری توسعه واحدهای پتروشیمی افزایش یابد.
 
این مقام مسئول در مورد مبنای تعیین این فرمول جدید قیمتی اعلام کرده بود: فرمول جدید قیمتی بر مبنای قیمت گاز ترش و پالایش شده صادراتی از مسیر خطوط لوله و یا محموله های ال.ان.جی و به دنبال انجام یک کارکارشناسی تدوین شده است.
 
به گزارش مهر، سال گذشته صنعت پتروشیمی در حالی موفق به تولید 34.4 میلیون تنی محصول شد که به دلیل کمبود خوراک در شرایط فعلی 13.6 میلیون تن ظرفیت تولیدی این صنعت خالی مانده است.
 
صنایع پتروشیمی یکی از صنایع متنوع در زمینه استفاده از خوراک بوده از این‌رو نیازهای آن را در 5 گروه دسته‌ بندی می‌‌کنند به طوری که واحدهای اوره، آمونیاک و متانول به گاز طبیعی و واحدهای الفینی به اتان و سایر واحدهای پتروشیمی به میعانات گازی، مایعات گازی (NGL) و نفتا به عنوان خوراک نیاز دارند.
 
رمضان اولادی مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم پیشتربا بیان اینکه در کل صنعت پتروشیمی نزدیک به 28 درصد ظرفیت تولیدی خالی وجود دارد، گفته بود: مجتمع‌های پتروشیمی در مجموع به طور متوسط با ظرفیت 72 درصد محصولاتشان را تولید می‌کنند از این‌رو تامین خوراک کافی یکی از مهمترین  اولویت‌های کاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سالجاری است.
 
بر اساس برنامه کلان وزارت نفت قرار است ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی از 48 میلیون تن کنونی به سالانه 126 میلیون تن تا پایان چشم‌انداز 20 ساله افزایش یابد. پیش بینی می شود میزان گاز طبیعی دریافتی این صنعت نیز باید از 35 میلیون تن به 209 میلیون مترمکعب در روز تا پایان چشم‌انداز برسد.
کد خبر 1159710

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha