۸ مهر ۱۳۸۳، ۱۴:۰۷

در آخرين روز هفته دفاع مقدس برگزار شد

گردهمايي سنگرسازان بي‌سنگر در قم

در هفتمين روز هفته دفاع مقدس، گردهمايي سنگرسازان بي‌سنگر در نمايشگاه دفاع مقدس «ياد ياران» برگزار گرديد.

به گزارش خبرنگار گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر در قم، مهندس دارايي نژاد، مسؤول امور ايثارگران وزارت جهاد كشاورزي طي سخناني در اين مراسم، ضمن گراميداشت ياد و خاطره 8 سال دفاع مقدس گفت: نقش نيروهاي جهاد سازندگي در 8 سال جنگ تحميلي، بسيار بارز و پر رنگ است؛ به طوري كه حضرت امام(ره) نقش نيروهاي جهاد را هم سطح با نقش رزمندگان مي‌دانست و بارها مي‌فرمود: اگر حضور جهاد در جنگ نبود پيروزي‌هاي رزمندگان با اين سرعت صورت نمي‌گرفت.

وي با بيان اين كه دلاوري‌ها و شجاعت‌ نيروهاي جهاد و سنگر‌سازان بي‌سنگر در قالب الفاظ نمي‌گنجد، ادامه داد: نيروهاي جهاد سازندگي فقط به فرمان امام خميني(ره) و به صورت خودجوش و عاشقانه وارد عرصه جنگ شدند و بزرگ‌ترين افتخار آنان اين است كه امام راحل، مدال بزرگ سنگر سازان بي‌سنگر را به آنها داد.

دارايي‌نژاد همچنين اظهار داشت: نيروهاي تلاش‌‌گر جهاد سازندگي پس از آغاز جنگ تحميلي و حمله متجاوزانه عراق به خاك ميهن اسلامي به كارهاي مهندسي، بهداشتي و رزمي و خدمت به رزمندگان اسلام پرداختند.

وي ضمن اشاره به اين كه جهاد سازندگي سومين سازمان تأمين كننده نيروهاي مهندسي، رزمي در جنگ بود، گفت: وزارت جهاد سازندگي سومين سازمان تأمين كننده نيرو در جنگ تحميلي بود.

مهندس احمد گاييني، رييس سازمان جهاد كشاورزي استان نيز در اين مراسم كه به صورت ميز‌گرد برگزار شد، ضمن تشريح فعاليت‌هاي گردان مهندسي رزمي 19 حضرت معصومه(س) قم گفت: در آغازين روزهاي جنگ، نيروهاي جهاد سازندگي قم به صورت داوطلبانه و مشتاقانه در عرصه جنگ حضور داشتند و در همان ابتدا با امكانات فراوان، يك بيمارستان صحرايي را در منطقه جنگي خوزستان برپا كردند.

وي همچنين افزود: نيروهاي جهاد قم توانستند با يك صد دستگاه خودرو، كمك‌هاي مردمي را به رزمندگان اسلام در جبهه‌ها برسانند و علاوه بر آن، يك گروه 120 نفري از اين نيروها، مسؤوليت سنگين بهداري آبادان را بر عهده گرفتند.

مهندس گائيني همچنين خاطر‌نشان كرد: بخشي از نيروهاي جهاد سازندگي قم در فعاليت‌هاي مهندسي، عده‌اي در برنامه‌‌هاي بهداشتي، پزشكي و گروهي نيز به صورت رزمنده به جنگ با دشمنان اسلام پرداختند.

وي با اشاره به اين كه گردان 19 حضرت معصومه(س) در جبهه غرب، در 8 سال دفاع مقدس مسؤوليت حفاظت از مرز اشنويه تا سردشت را بر عهده داشت گفت: گردان حضرت معصومه(س) قم، در طول جنگ در مجموع حدود 6 هزار و 600 كيلومتر عمليات جاده‌سازي انجام داد.  از مهم‌ترين فعاليت‌هاي نيروهاي جهاد كشاورزي قم كه در قالب گردان حضرت معصومه(س) در جنگ حضور داشتند، مي‌توان به احداث راه، برف‌روبي جاده‌ها، احداث جاده‌هاي عملياتي، ايجاد خاكريزها و كارهاي راهسازي در جبهه‌ها اشاره كرد.

در ادامه اين ميزگرد، سيد مجيد اسد‌اللهي جانباز و از نيروهاي معين پشتيباني مهندسي جنگ جهاد، همچنين دكتر احسان كريمي، فرزند شهيد و نيز سرهنگ شيرازي فرمانده گردان حضرت معصومه(س) قم به ارايه خاطرات خود از حماسه‌هاي جهادگران قمي در 8 سال دفاع مقدس پرداختند و با پر اهميت خواندن حضور نيروهاي جهاد سازندگي در روند جنگ، ياد و خاطره دلاوري‌هاي آنها و نيز شهيدان جهاد را گرامي داشتند.

عليرضا سلحشور، از فرماندهان گردان حضرت معصومه(س) نيز طي گفت‌وگويي با خبرنگار گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر در قم، با اشاره به اين كه در طول 8 سال جنگ تحميلي حدود 3 هزار سنگرساز بدون سنگر از نيروهاي جهاد به فيض عظيم شهادت نايل آمدند، گفت: بيش از 5 هزار نفر از نيروهاي جهاد سازندگي قم در جبهه‌هاي هشت سال دفاع مقدس حضور داشتند كه از اين ميان 48 شهيد و مفقود‌الاثر را تقديم اسلام و انقلاب كردند.

کد خبر 116036

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha