۳ آبان ۱۳۸۹، ۸:۵۲

گزارش خبری مهر/

چرخ صادرات گلستان پنچر شد

چرخ صادرات گلستان پنچر شد

گرگان - خبرگزاری مهر: صادرات انواع محصولات غیرنفتی گلستان در سالجاری با رشد تک رقمی نسبت به سالهای قبل مواجه شده که این میزان نسبت به گذشته کاهش محسوسی داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، در نیمه نخست سالجاری، میزان صادرات غیرنفتی این استان تنها حدود 45 میلیون دلار بوده است که این میزان رقم قابل توجهی نیست.

به تاکید کارشناسان باید با شناسایی موانع و چالشهای فرارو، چرخ توسعه صادرت گلستان را به حرکت درآورد و لازم است برای این امر برنامه ریزی شود.
 
حمایت از صادرکنندگان، پرداخت بموقع جوایز صادراتی، دعوت از صادرگنندکان و استفاده از نقطه نظرات آنان در جلسات کارگروه توسعه صادرات استان، راه اندازی آزمایشگاه استاندارد صادرات کالاها ازجمله ضرورتهای توسعه صادرات گلستان است.
 
رفع برخی مشکلات وقوانین گمرکی، بازاریابی اصولی و ایجاد مراکز تجاری در کشورهای هدف، فراهم کردن زمینه و شرایط لازم جهت شرکت تجار و صادرکنندگان در نمایشگاه های بین المللی، تثبیت قیمت ارز و خرید ازر وارداتی از صادر کنندگان با قیمت بالاتر و تاسیس کنسولگری ترکمنستان درگلستان ازجمله مورادی است که برای رونق صادراتی گلستان حائزاهمیت است.
 
راه اندازی کارگروه توسعه صادرات گلستان، برگزاری جلسات هم اندیشی باتولیدکنندگان، تجار وصادرکنندگان از برنامه هایی است که برای توسعه صادرات غیرنفتی گلستان باید در پیش گرفته شود.
 
شناخت بازهای هدفف، بسته بندی مناسب محصولات، افزایش یارانه های صادراتی، گسترش مشوقهای صادراتی و مدیریت واردات نیز می تواند، چرخ روبه ایست صادرات گلستان را شتاب بخشد.
 
 
 حمایت از تجارت رسمی و جلوگیری از قاچاق کالا، حمایت از مصرف کننده، جلوگیری از انحصار ، توجه به جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی همسو با واردات، حمایت از سیاست های کلی دولت در حوزه منابع بانکی، ارزی و دیپلماسی و حمایت از بنگاههای بخش خصوصی نیز از جمله تاثیرات توجه به مدیریت واردات و افزایش صادرات است.
 
براساس آمارها میزان صادرات محصولات غیرنفتی استان در سالجاری رشد تک رقمی نسبت به سال قبل داشته است و نیاز است برای توسعه این مقوله برنامه ریزی شود.
 
کاهش 12 درصدی صادرات گلستان در سال جاری
 
رشد تک رقمی صادرات غیرنفتی در گلستان درحالی است که میزان صادرات غیرنفتی ازگمرکات استان در شش ماه سالجاری با کاهش 12 درصدی روبرو بوده است.
 
شهریار شهریاری مدیرکل گمرکات گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: در نیمه اول سال جاری 57 میلیون و 893 هزار و 366 کیلوگرم کالا از گمرکات استان صادر شد که نسبت به سال قبل با کاهش 12 درصدی روبرو بوده است.
 
وی ارزش این میزان صادرات را 43 میلیون و 53 هزار و 547 دلار اعلام کرد و گفت: از این نظر نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد کاهش داشته ایم. وی خاطرنشان کرد: مواد غذایی، رب گوجه فرنگی، آهن آلات، سایر مصنوعات فلزی، سایر محصولات معدنی، مصنوعات پلاستیکی و ملامین، تخم مرغ، سیمان و سیب زمینی 10 قلم کالاهای اول صادراتی استان از نظر ارزش هستند.
 
به گفته شهریاری، این میزان کالا به کشورهای عراق، ترکمنستان، قزاقستان، فدراسیون روسیه، افغانستان، پاکستان، فرانسه، اکوادر، تاجیکستان، اکراین، آذربایجان و کویت صادرت شده است.
 
مدیرکل گمرکات گلستان بیان کرد: 38.15 درصد صادرات گمرکات از گمرک اینچه برون، 13.53 درصد از گمرک بندر ترکمن، 16.80 درصد از پایانه صادراتی گرگان و 31.52 درصد از پایانه صادراتی گنبد بوده است.
 
میزان واردات گلستان نیز کم شد
 
کاهش میزان صادرات محصولات غیرنفتی از گمرکات گلستان درحالی است که میزان واردات در این مدت نسبت به قبل نیز کاهش یافته است.
 
شهریاری با اشاره به واردات گمرکات افزود: در شش ماه اول سال جاری، میزان واردات از گمرکات استان از نظر وزن 23 درصد کاهش و از نظر ارزش 25 درصد رشد داشته است.
 
مدیرکل گمرکات گلستان گفت: در نیمه نخست سالجاری شش میلیون و 54 هزار و 482 کیلوگرم کالا از گمرک مرزی اینچه برون به کشور وارد شده است.
 
وی افزود: این کالاها از کشورهای کانادا، آلمان، قزاقستان، هلند، پاکستان، رومانی، ترکمنستان و ترکیه وارد شده است.
 
ضرورت توسعه صادرات غیرنفتی
 
استاندار گلستان با تأکید بر اهمیت افزایش و توسعه صادرات غیرنفتی استان خاطرنشان کرد: باید از همه امکانات و ظرفیتهای استان استفاده و بهره برداری شود.
 
 
عکس تزئینی است
 
جواد قناعت، درکارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان، حضور درنمایشگاه های بین المللی را ازجمله روشهای برای معرفی محصولات استان دانست و افزود: حالت ایده آل این است که استان با دست پر وبا بسته های سرمایه گذاری مناسب و... حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: بدترین حالت نیز این است که دست خالی باشیم اما همین حضور درآن محل می تواند موجبات حرکت وتوجه بیشتر را فراهم کند.
 
قناعت اظهار داشت: اگرپای تجار و بازرگانان خارجی به استان باز شود برای توسعه اقتصادی وپیشرفت استان فرصت بسیار مناسب و مغتنمی خواهد بود.
 
به گفته استاندار، باید به نحوی و به طریق ممکن امکان و مقدمات حضور تجار بازرگانان خودمان را در بازارهای کشورهای همجوار و غیرهمجوار فراهم کنیم.
 
به گزارش خبرنگارمهر، نداشتن اطلاعات کافی در خصوص بازارهای مصرف داخلی و خارجی، نبود تشکل های فعال تجاری و صادراتی، وجود قوانین و مقررات اداری دست و پاگیر درزمینه صادرات، شرکت نکردن فعال بخش خصوصی در نمایشگاه های خارجی به علت مشکلات مالی و اختصاص نیافتن تسهیلات مناسب برای آنها از جمله مسائلی است که صادرات گلستان را دستخوش مشکلاتی کرده است.
 
هرچند برای رفع این مشکلات فوق در چند سال اخیر گام هایی برداشته شده ، اما هنوز هم مشکلات زیادی در زمینه بازاریابی و صادرات بر سر راه فعالان اقتصادی گلستان وجود دارد.
کد خبر 1161723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha