۱۰ مهر ۱۳۸۹، ۱۸:۱۰

ارجمندی:

دریاچه حوض سلطان قم منطقه نمونه گردشگری می‌شود

دریاچه حوض سلطان قم منطقه نمونه گردشگری می‌شود

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم از تبدیل دریاچه حوض سلطان قم به منطقه نمونه گردشگری در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، علیرضا ارجمندی ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه استان قم محل تلاقی 17 استان کشور است، اظهار داشت: قم ظرفیت‌های خوبی برای جذب گردشگر دارد و از این لحاظ منحصر به فرد است.

وی با اشاره به وجود دریاچه حوض سلطان و عبور میلیون‌ها مسافر از کنار این دریاچه عنوان کرد: بسیاری از مردم قم ارزش این منطقه را نمی‌دانند و این دریاچه در آینده‌ای نزدیک به منطقه نمونه گردشگری استان تبدیل خواهد شد.

ارجمندی افزود: با هماهنگی‌های ایجاد شده با استانداری برنامه‌ای به منظور ایجاد راه دسترسی به این دریاچه برای بازدید مسافران و همچنین علاقمندان در استان ایجاد خواهد شد که این امر می‌تواند مدت اقامت زائران و مسافران را در استان افزایش دهد.

شرایط افزایش مدت اقامت زائران در قم باید فراهم شود

وی اظهار داشت: ورودی مسافر به شهر مشهد به اندازه ورودی قم نیست و قم از لحاظ ورودی مسافر رتبه اول در کشور را دارا است.

مدیرکل میراث فرهنگی قم با بیان اینکه در حال حاضر مدت اقامت زائران 3 تا 7 ساعت است، خاطرنشان کرد: متأسفانه فرهنگ سازی در استان به گونه‌ای نیست که از زائران پذیرایی شود.

ارجمندی عنوان کرد: در زمان رژیم سابق استان قم از امکانات زیربنایی محروم مانده است و در حال حاضر نیز امکانات زیربنایی برای اقامت زائران و مسافران قوی نیست.

رئیس سازمان میراث فرهنگی استان قم تصریح کرد: برای افزایش مدت اقامت زائران اولین اقدام افزایش کمپینگ‌های اقامتی است که این امر از وظایف شهرداری محسوب می‌شود و متأسفانه ظرفیت خوبی در این زمینه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه استان قم نسبت به ورودی خود دارای زیر ساخت‌های ضعیفی است اظهار داشت: در طی این چهار سال فعالیت‌های خوبی در استان صورت گرفته است ولی این مقدار کافی نیست.

ارجمندی ساخت زائر سرا، مسافرخانه و هتل را از دیگر عوامل افزایش مدت اقامت مسافران برشمرد و عنوان کرد: هم اکنون ساخت اردوگاهی در منطقه کهک و در کنار منزلگاه ملاصدرا شروع شده است که اقدامات اولیه آن در زمینه خاک برداری و اجرای فنداسیون در حال اجرا است تا مسافران بتواند در این اردوگاه مستقر شوند و همین امر باعث افزایش مدت اقامت مسافران و گردشگران شود.

مدیر کل میراث فرهنگی استان قم عنوان کرد: باید با ایجاد تعامل بیشتر بین دستگاه‌های مرتبط در خصوص ساماندهی زائران و همچنین ارائه تسهیلات روانتر از سوی بانک‌ها به بخش خصوصی برای تسریع در بهره‌برداری پروژه‌های در دست اجرا به این امر کمک شود.

وی خاطرنشان کرد: سایر استان‌ها هزینه زیادی را در خصوص تبلیغ برای جذب مسافر به استان خود انجام می‌دهند ولی استان قم به برکت وجود بارگاه مطهر حضرت معصومه‌(س) خیل کثیری از زائران و مسافران به این استان وارد می‌شوند که باید سرویس دهی و خدمات در خور شأن زائران صورت گیرد.

ارجمندی ابراز داشت: در سال‌های قبل اقدامات خوبی از سوی شهرداری برای فراهم کردن اسکان زائران و ساماندهی آنها صورت گرفته است ولی این میزان کافی نیست و باید تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.

تپه قلی درویش قم تاریخ 7 هزار ساله‌ دارد

وی با بیان اینکه در کاوش‌های انجام شده در تپه قلی درویش تاریخ 7 هزار ساله‌ای مشاهده شده است عنوان کرد: کشف‌های جدید در این منطقه نشان از ظرفیت بالای تاریخی استان قم می‌دهد و این نشان دهنده آن است که قم در ظرف مدت کوتاهی بوجود نیامده است و قدمت 7 هزار ساله تاریخی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قم اضافه کرد: شهری که در کاوش منطقه قلی درویش کشف شده است نیز سابقه تاریخی و مذهبی دارد که با تلاش باستان شناسان و کارشناسان ما در میراث فرهنگی نیایش گاه آن از دل خاک بیرون آمده است که در آینده‌ای نزدیک با اتمام کاوش‌ها در این منطقه سایت موزه احداث خواهد شد.

ارجمندی در ادامه مدت اقامت مسافران را تابع خدمات ارائه شده دانست و عنوان کرد: در این راستا موزه تپه قلی درویش و همچنین خانه یزدان‌‌پناه که موزه مردم شناسی در آن ایجاد خواهد شد تا دو ماه به بهره‌برداری می‌رسد و ییلاق‌هایی نیز به منظور ایجاد تفرجگاه برای استقرار مسافران در استان شناسایی و معرفی خواهد شد.

وی در خصوص جاذبه‌های گردشگری استان قم عنوان کرد: ورود سالانه 17 میلیون مسافر به استان با درنظر گرفتن عدم وجود فرودگاه مستقیم بزرگترین دلیل وجود جاذبه‌های گردشگری در استان می‌باشد.

ارجندی ابراز داشت: وجود مناطق ییلاقی در کهک با ارتفاعات بلند آن که در بسیاری از ماه‌ها پوشیده از برف است و همچنین وجود منطقه کویری با اختلاف درجه بالا، ظرفیتی در استان ایجاد کرده است که باید برای گردشگران معرفی و تبین شود.

وی در ادامه عنوان کرد: در جوار منزل امام خمینی(ره) زمینی به وسعت 1700 متر خریداری و آزادسازی شده است که این مکان به عنوان منطقه فرهنگی، تاریخی برای گردشگران به خصوص کسانی که از خارج کشور برای بازدید مراجعه می‌کنند، هم پیام آور فرهنگی و هم جاذبه توریستی خواهد بود و در حال حاضر نیز اعتبار ملی، بالغ بر یک و نیم میلیارد تومان برای مرحله اول کار تخصیص یافته است.

ارجمندی با بیان اینکه درحال حاضر صنعت گردشگری در جهان یک صنعت نوپا و جوانی است افزود: این صنعت در استان قم یک طفل است و توقعات در این زمینه باید معقولانه باشد و قبل از ورود این صنعت باید فرهنگ و اراده جمعی در استان شکل گیرد تا یک محصول گردشگری به علاقمندان ارائه شود.

مدیر کل میراث فرهنگی استان قم در خاتمه خاطر نشان کرد: صنعت گردشگری تنها یک فعالیت اقتصادی نیست بلکه تبعات فرهنگی ، اجتماعی و حتی سیاسی و امنیتی را بدنبال دارد و می توان منافع خوبی را برای استان تامین کند.
 

کد خبر 1162969

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha