به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، مراسم بزرگداشت سالگرد آیت الله العظمی بروجردی با حضور بی نظیر مردم استان لرستان و دیگر استانهای کشور در حوزه کمالیه خرم آباد آغاز شد.
در این مراسم که با حضور نماینده ولی فقیه در استان لرستان، ائمه جمعه سراسر استان، معاونان استاندار لرستان و جمعی از مسئولان ملی و استانی در حال برگزاری است آیت الله علوی بروجردی به عنوان سخنران شرکت کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت پنجاه و یکمین سالگرد آیت الله العظمی بروجردی در مرکز لرستان اظهار داشت: این مراسم امروز همزمان با 25 شوال در خرم آباد برگزار می شود.
وی با بیان اینکه این برنامه در سالهای گذشته در شهرستان بروجرد برگزار می شد، عنوان کرد: با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده مراسم بزرگداشت آیت الله بروجردی امسال در محل حوزه کمالیه خرم آباد برگزار شده است.
حجت الاسلام میرعمادی با اشاره به برنامه ریزیهای انجام شده در این زمینه، افزود: در این راستا ستاد بزرگداشت آیت الله بروجردی در قالب دو کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی و کمیته پشتیبانی برای برگزاری این بزرگداشت فعالیت داشته اند.
به گزارش مهر، آیت الله حاج آقاحسین طباطبایی بروجردی، فرزند حاج علی آقا طباطبایی بروجردی از سادات سلسله طباطبایی بود که نسبت آنان به حضرت امام حسن مجتبی (ع) می رسد در صفر سال 1292 هجری قمری در شهر بروجرد دیده به جهان گشود. جد پنجم آیت الله بروجردی به نام سید محمد طباطبایی بروجردی نوه دختری علامه مجلسی است.
آیت الله بروجردی در محرم سال 1363 هجری قمری به قم مسافرت کرد و در آنجا ساکن شد و پس از وفات آیت الله اصفهانی در آبان 1325 و به دنبال او مرحوم آیت الله قمی مرجع تقلید شیعیان جهان شد.
آیت الله بروجردی به حق یکی از دانشمندان بزرگ در یکصد سال اخیر به شمار می روند به طوری که غیر از فقه و اصول که اوج توانایی ایشان را نشان می داد، در زمینه هیئت و ریاضی قدیم نیز سرآمد بود.
وی دارای تالیفات آثار مکتوب فراوان از جمله "طبقات الرواه"، "بیوت الشیعه"، "رساله حول سند الصحیفه السجادیه"، "ترتیب اساتید الکافی" است.
از آثار به جای مانده آیت الله بروجردی مسجد اعظم قم است که در 21 تیرماه سال 1333، مصادف با ولادت امام هشتم شیعیان امام رضا (ع) طی مراسم باشکوهی اولین کلنگ آن به دست ایشان زده شد.
از جمله خدمات ایشان می توان به تاسیس کتابخانهها و مدارسی در شهرهای نجف اشرف، کرمانشاه، ساخت مسجد در هامبورگ و همچنین کمک به ساخت مدارس اسلامی اشاره کرد.
آیت الله العظمی حاج آقاحسین طباطبایی بروجردی در شب چهاردهم فروردین 1340 خورشیدی مصادف با ماه شوال سال 1380 قمری پس از شش روز کسالت دعوت حق را لبیک گفت و در زاویه جنوب مسجد اعظم به خاک سپرده شد.
نظر شما