به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن پست، بر اساس منابع افغانی و عربی نمایندگان طالبان و دولت "حامد کرزای" رئیس جمهوری افغانستان مذاکرات سری و در سطح عالی را در راستای مذاکرات صلح آغاز کرده اند.
این مذاکرات به میزبانی عربستان سعودی بیش از یک سال گذشته بدون نتیجه پایان یافت. این درحالیست که منابع اعلام کردند برای اولین بار است که نمایندگان طالبان کاملا مجاز به گفتگو با مقامات افغانی درباره شورای کویته و "ملا محمد عمر" رهبر این گروه هستند.
بر اساس این گزارش اگرچه نمایندگان ملا محمد عمر پافشاری کردند که مذاکرات صلح تا زمان عقب نشینی نیروهای خارجی غیر ممکن است، به گفته منابع، شورای کویته مذاکرات درباره توافقنامه جامع را که شامل حضور برخی از اعضای طالبان در دولت و عقب نشینی نیروهای آمریکایی و ناتو از این کشور طبق جدول زمانبندی اعلام شده، آغاز کرده است.
همچنین دولت حامد کرزای با هدف اجرای طرح آشتی با شبه نظامیان افغانستان، فهرستی 70 نفره به عنوان اعضای شورای عالی صلح را معرفی کرد. در میان اسامی اعلام شده در این شورا شماری از رهبران گروههای جهادی پیشین افغانستان از جمله "برهان الدین ربانی" و "سبقت الله مجددی" و نیز "پیرمحمد روحانی" از سران پیشین طالبان به چشم می خورد.
به گفته سخنگوی کرزای، 8 زن نیز جزو اعضای شورای عالی صلح هستند. رئیس جمهوری افغانستان پیشتر از تشکیل شورایی عالی با حضور بزرگان این کشور برای پایان دادن به درگیریهای داخلی خبر داده بود.
کرزای پیش از این در جرگه مشورتی صلح که در ماه ژوئن در کابل برگزار شد، پیشنهاد تشکیل این شورا را داده و از رهبران مذهبی و سیاسی افغانستان خواسته بود که از آن حمایت کنند. بر این اساس شورای عالی صلح به عنوان نهادی مذاکره کننده به نمایندگی از سطوح اجتماعی وظیفه میانجیگری بین دولت افغانستان و شبه نظامیان طالبان را عهده دار خواهد بود.
نظر شما