پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۴ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۲۷

در نشست خبری اعلام شد:

ارسال 75 تن دارو و تجهیزات به عربستان/ 1200 بیمار به حج اعزام نمی شوند

ارسال 75 تن دارو و تجهیزات به عربستان/ 1200 بیمار به حج اعزام نمی شوند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از ارسال 75 تن دارو و تجهیزات پزشکی به عربستان خبر داد و گفت: از تعداد 103 هزار زائر بیت‌ الله‌الحرام بیش از هزار و 200 نفر به علت بیماریهای مختلف اعزام نمی شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی ریاض پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه بیش از 650 پزشک دوره‌های آموزشی را برای رسیدگی به امور بهداشتی و درمانی کاروانهای حج گذرانده‌اند گفت: پزشکان کاروانها پس از ثبت نام و گزینش توسط مدیران کاروانها انتخاب شده و با گذراندن دوره‌هایی نظیر شناخت زائر، تجهیزات بهداشتی و درمانی در حج و ... انتخاب شدند.

وی افزود: از تعداد 103 هزار زائر بیت‌الله‌الحرام بیش از یکهزار و 200 نفر به علت بیماریهایی اعم از ناتوانی جسمی شدید، سرطان کنترل نشده یا تحت درمان، اعتیاد به مواد مخدر، بیماری‌های عفونی واگیردار کنترل نشده، حاملگی، بیماری‌های روانی، سکته قلبی یا مغزی یک ماه قبل از اعزام، نارسایی قلبی کلاس 3 یا 4، عمل جراحی قلب باز تا سه ماه قبل از اعزام، آسم پیشرفته، سیروز پیشرفته و همچنین عقب ماندگی ذهنی متوسط و شدید به حج اعزام نمی‌شوند.

ریاض تصریح کرد: در حج امسال از تعداد 103 هزار حاجی، 43 هزار و 770 نفر بیمار هستند که می‌توان به 19 هزار و 125 نفر مبتلا به فشار خون، 10 هزار و 423 نفر دیابتی، 5 هزار و 557 نفر نارسایی قلب و عروق، 2 هزار و 573 نفر کم خونی، هزار و 544 نفر اختلال تیروئیدی، 892 نفر آسم، 612 نفر نارسایی قلبی، 513 نفر اختلال خلقی، 410 نفر سابقه سکته قلبی، 96 نفر قطع اندام، 177 نفر سابقه سکته مغزی، 187 نفر نارسایی کلیه، 22 نفر دیالیزی، 33 نفر مبتلا به ام اس، 41 نفر هپاتیتی و 121 نفر صرع اشاره کرد.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه هر زائر از زمان ثبت نام تا تقسیم بندی در کاروانها معاینه پزشکی شده و در بانک اطلاعاتی درمانی وی ثبت شده است گفت: پزشکان کاروانها برای هر زائر یک پرونده و بارکد تشکیل داده و با تمامی مشکلات و بیماریهای تک تک زائران آشنایی کامل دارند.

وی افزود: غیر از پزشکان کاروانها در دو بیمارستان مرکز پزشکی در مکه و مدینه 60 متخصص قلب و عروق، تنفسی، ریوی و داخلی ، 85 پرستار، 40 نفر داروساز و کارشناس رادیولوژی و آزمایشگاه، 35 مددکار، 10 نفر کارشناس بهداشت محیط و 70 نفر نیروی امدادی و خدماتی مستقر هستند.

وی گفت: سطح اول درمان در طول مناسک حج پزشک کاروان، سطح دوم بیمارستان‌های مرکز پزشکی حج، سطح سوم بیمارستان‌های عربستان سعودی( جراحی اتاق عمل) و سطح چهارم در صورت ضرورت اعزام بیمار به ایران تقسیم بندی شده است.

ریاض از انتشار و توزیع کتابچه راهنمای سلامت زائران حج خبر داد و افزود: به تمامی زائران حج تمتع امسال توصیه می‌شود که تمامی مطالب مندرج در این کتابچه را به دقت مطالعه کرده تا با توصیه‌های ویژه بهداشت فردی، ملزومات خاص، بیماری‌های زنان و مصرف دارو آشنا شوند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت افزود: همچنین 16 ساعت فیلم آموزشی برای پخش در شبکه‌های صدا و سیما ویژه حجاج آماده شده و با هماهنگی با هواپیمایی ایران و عربستان دی‌وی‌دی‌های آموزشی در طول پرواز برای زائران پخش می‌شود.

وی از ارسال پیامک‌های سلامتی و بهداشتی برای تمامی زائران خبر داد و افزود: زائران می‌توانند در مدت حج با شماره همراه پزشکان ارتباط داشته و همچنین از مطالب آموزشی روزنامه زائر استفاده کنند.

ریاض از ارسال 75 تن دارو و تجهیزات پزشکی به عربستان خبر داد و افزود: کاروان جانبازان شیمیایی، اعصاب و روان، قطع نخاع و عضو دارای دو پزشک بوده و تمامی اقدامات پزشکی جانبازان با هماهنگی بنیاد شهید انجام می‌شود.

وی در مورد تغذیه زائران در مدت حج گفت: کارشناسان تغذیه و پزشکان کاروان‌ها بر نحوه طبخ غذاهای هر یک از بیماران نظارت داشته و بیمار می‌تواند روزانه غذای خود را به آشپزخانه سفارش دهد.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از زائران بیمار درخواست کرد برای مصرف دارو با پزشکان کاروان مشورت کرده و در تمام مدت سفر به پزشکان کاروانها اعتماد کنند.

کد خبر 1165333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha