پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۶ مهر ۱۳۸۹، ۱۰:۰۴

صلاحی‌مقدم به مهر خبر داد:

مطالعه تطبیقی اشعار مولانا و بلیک / "فرهنگ عرفا" آماده چاپ شد

مطالعه تطبیقی اشعار مولانا و بلیک / "فرهنگ عرفا" آماده چاپ شد

سهیلا صلاحی مقدم که پیشتر کتاب "خیال" را در بررسی تطبیقی شعر مولانا و ویلیام بلیک به چاپ رسانده بود، از تداوم این مطالعه و چاپ آن در آینده نزدیک خبر داد.

سهیلا صلاحی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر، از تداوم مطالعه تطبیقی شعر مولانا و ویلیام بلیک خبر داد و گفت: چند سال پیش جلد نخست این مجموعه با عنوان "خیال" به چاپ رسید و می‌خواهم این مقایسه تطبیقی را در قالب مجلداتی دیگر ادامه دهم.

وی افزود: کتاب "خیال" در بررسی تطبیقی خیال از دیدگاه مولانا و ویلیام بلیک نوشته شده بود و در حال حاضر جلد مربوط به وحدت آماده چاپ شده است. قصد دارم در ادامه به سرفصل‌هایی مانند، تجلی، موسیقی، زن، تضاد، عقل، علم و عشق بپردازم اما هنوز تصمیم نگرفته‌ام که هر کدام از این بحث‌ها را جداگانه و یا مجموعاً در قالب یک کتاب چاپ کنم.

این پژوهشگر عرصه ادبیات و عرفان که خود کتاب‌های "ازدواج بهشت و جهنم"، "آوای معصومیت" و "آوای تجربه" ویلیام بلیک را هم ترجمه کرده است، از واگذاری این کتاب‌ها  در آینده نزدیک به انتشارات سوسن خبر داد.

ویلیام بلیک (1757- 1827) شاعر و نقاش انگلیسی و مبدع نوع جدیدی از شعر در این زبان بود. "سرودهای معصومیت" و "سرودهای تجربه" مجموعه شعرهای او را تشکیل می‌دهد و بیشترشان مبین مخالفت او با کلیسای رسمی و اعتقاد به آزادی انسان و عشق الهی بود.

صلاحی مقدم همچنین از تدوین پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد خود درباره فرهنگ عرفا و در قالب یک کتاب خبر داد و گفت: عنوان اصلی این کتاب "فرهنگ عرفا" است و مجموعه‌ای است از نام و شرح حال تمامی عرفا از آغاز قرن دوم تا پایان قرن هفتم.

وی افزود: در این اثر که به حدود 500 صفحه رسیده و به زودی آن را برای چاپ به انتشارات سوسن می‌دهم، زندگی حدود 200 عارف بررسی شده که نخستین آنها "هاشم کوفی" و آخرین آنها "مولانا" است.

این مدرس زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا (س) درباره احتمال نگارش کتابی درباره عارفان بعد از بازه زمانی مورد اشاره اثر مذکور، گفت: اگر بخواهم این پروژه را ادامه دهم و به عارفان دوره معاصر بپردازم، باید شخصیت‌هایی را در نظر بگیرم که بسیار وارسته بوده‌اند چرا که در این دوره برعکس دوره قبل ، عارف به معنای واقعی و ذاتی کلمه کم داشته‌ایم.
 
صلاحی‌مقدم افزود: از این میان می‌توان به رجبعلی خیاط و آیت‌الله بهجت اشاره کرد که شریعت و طریقت آنها همپای یکدیگر اعتلا یافته است.
کد خبر 1165943

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha