به گزارش خبرگزاری مهر، نویسنده در این اثر به مقایسه آرای این دو فیلسوف مطرح عصر روشنگری پرداخته، به بررسی مفاهیم عرف و عادت در آرای هیوم میپردازد و با قرائتی کانتی اولین "رساله" هیوم را بازخوانی میکند.
آرای هیوم درباره ماهیت انسان در "رساله" او منعکس شده است. هیوم رسالهای درباره ماهیت انسان را در سال 1739 به نگارش درآورد که یکی از آثار مهم تاریخ فلسفه است. وی به سبب نوشتن این رساله مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت که پاسخ او به این انتقادها در قالب رسالهای دیگر به چاپ رسید.
هیوم در فلسفه به واسطه دیدگاههای تجربه گرایانه و شکگرایانه شناخته میشود. برای هیوم این سؤال مطرح است که چرا ما همیشه به دنبال علت هستیم و برای هر معلولی به دنبال علت میگردیم.
نویسنده در این کتاب به بررسی آرای هیوم و اصول مسلم در فلسفه او میپردازد و سپس با قرائتی کانتی این آراء را مورد نقد و بررسی قرار میدهد. از اینرو او اصول مسلم فلسفه هیوم را در معرفت شناسی و روانشناسی شناختی بر اساس آنچه در رساله آمده مورد توجه قرار میدهد.
این کتاب با عنوان "عرف و عادت نزد هیوم" از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است. هنری آلیسون استاد بازنشسته دانشگاه کالیفرنیا است.
نظر شما