يك منبع غربي حاضر در مقر آژانس كه به شرط عدم ذكر نام خود از وين با خبرگزاري مهر صحبت مي كرد ضمن بيان اين مطلب افزود: در حالي اين شركتها از جمله يك شركت اسپانيايي مورد تحريم آمريكا قرار گرفته اند كه حتي بر اساس اظهارات رسمي منابع دولت آمريكا هيچ سندي مبني بر مشاركت آنها در فعاليتهاي مربوط به سلاحهاي كشتار جمعي در ايران يافت نشده و تنها به جرم همكاري تكنولوژيك با صنايع مختلف ايراني در زمينه هايي با احتمال كاربرد دومنظوره تحريم شده اند.
منبع فوق در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبني بر الزام و تعهد آژانس به ايران مبني بر عدم انتقال اطلاعات حاصل از بازرسي ها به منابع ثالث گفت: مسوولان آژانس و بويژه البرادعي و برخي مديران بخش پادمان با اين قضيه به شكلي متعارف برخورد مي كنند و صرفا با اعلام اينكه ممكن است اطلاعات ساير كشورها هم منتشر شود و ما عملا قدرت كنترل بازرسان را نداريم، از اين نقض آشكار در وظايف آژانس حمايت مي كنند.
وي در پاسخ به سوال ديگري كه چرا اين تحريم ها اخيرا صورت گرفته و در طول 15 ماه گذشته اين اطلاعات به اعمال تحريم نينجاميده افزود: با توجه به اشاره منابع آمريكايي به مشاركت اين شركتها در صنايع موشكي ايران اين ظن بسيار تقويت مي شود كه اطلاعات اخير ناشي از اجازه هاي گشاده دستانه اي باشد كه ايران براي جلب اعتماد جهاني براي بازديد از 6 مركز نظامي خود به آژانس داد.
اين منبع ديپلماتيك احتمال مرتبط بودن اين اقدام با تزريق فشار به كشورهاي موثر در شوراي حكام بويژه چين، روسيه و اسپانيا را در قبال نشست ماه نوامبر رد نكرد.
هفت شركت چيني، دوتبعه هند ، شركتهايي از روسيه سفيد، كره شمالي ، روسيه و اكراين نيز مشمول تحريم هاي اخير آمريكا شده اند.
يادآوري مي شود پيش از اين تحريم هاي اخير نيز يك شركت آمريكايي به نام "ايبارا" به اتهام فروش غير قانوني پمپ هاي پيشرفته به جمهوري اسلامي مبلغ 6 ميليون دلار جريمه شد ، حال آنكه مقامات آمريكايي بعدا و بدون لغو اين جريمه يادآور شدند كه به نظر مي رسد از اين پمپ ها به جاي سلاحهاي كشتار جمعي در صنايع گازي ايران استفاده شده باشد.
گزارش مهر حاكيست كه اجازه مسوولين كشور به بخش بازرسي آژانس براي بازديد از 7 سايت نظامي فراتر از تعهدات حقوقي ايران و به عنوان اقدامي داوطلبانه و اعتماد ساز در 8 ماه گذشته صورت گزفته بود.
همچنين سيلوان شالوم وزير خارجه رژيم نامشروع صهيونيستي ده روز پيش در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفته بود كه ما مرتبا با آژانس هاي اطلاعاتي غربي در مورد اطلاعات نظامي ايران مبادله و ارتباط داريم.
خبرگزاري مهر پيش از اين و بارها به مديران مربوطه يادآور شده بود كه سازمان هاي اطلاعاتي غرب با منابع خود در آژانس از موضوع بازرسي هاي اتمي به عنوان ابزاري براي كسب اسرار دفاعي كشور بهره مي برند و گرچه طي سال گذشته بارها به شواهدي در زمينه نشت اطلاعات كشورمان از بخش بازرسي آژانس بوديم لكن متاسفانه حتي يكبار با بيانيه رسمي به آژانس و شخص مديركل اعتراض نشد و تهديدي نيز صورت نگرفت. ضمن اينكه تاكنون نيز هيچ گونه واكنشي از ساير مسوولين مربوطه رصد نشده است.
نظر شما