به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، این کتاب به دو بخش تقسیم می شود که بخش نخست درباره مدل بوز- هابارد است که دینامیک اتم های فوق سرد را در پتانسیل های دوره ای همچون شبکه های اپتیکی و مغناطیسی توصیف می کند.
این شبکه ها امکان به کارگیری در پردازش اطلاعات کوانتومی را دارند، زیرا می توانند به عنوان حافظه برای ذخیره بیت های کوانتومی ایجاد شده از اتم های بدون بار به کار روند.
شبیه سازی گازهای بوزونی فوق سرد در شبکه ها با استفاده از نمایش پی پیمانه ای که یک روش فضای فازی کوانتومی دقیق است، در این کتاب مورد بحث قرار می گیرد.
شبیه سازی هایی که هم خوانی چشم گیری با محاسبات دیگر در حالت های حدی دارند، در این کتاب ارائه می شوند.
بخش دوم این کتاب که درباره شبکه های مغناطیسی دایمی است، نگرشی جامع از آنها فراهم می سازد. نویسنده، شبکه ای از تله های میکرونی را برای به دام اندازی و کنترل چگاله های بوز- اینشتین و گازهای کوانتومی توصیف می کند.
تله هایی با بسامد بالا و بنابراین امکان ایجاد چگاله های بوز- اینشتین در کسری از دمای میلی کلوین یکی از برتری های شبکه های مغناطیسی نسبت به شبکه های اپتیکی است.
دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در فیزیک ماده چگال و فیزیک اتمی و همچنین افراد تازه کار و خبره در زمینه های هیجان انگیز اپتیک کوانتومی- اتمی و اطلاعات کوانتومی می توانند از این کتاب استفاده نماسند.
نویسنده این کتاب، سعید قنبری متولد 1347 و دارای مدرک دکتری فیزیک در سال 1387 از دانشگاه صنعتی سویین برن در شهر ملبورن استرالیا است و هم اکنون استادیار فیزیک در دانشگاه زنجان است.
زمینه اصلی پژوهشی وی اپتیک کوانتومی– اتمی است.
نظر شما