پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۱ مهر ۱۳۸۹، ۱۵:۳۴

یو اس ای تودی گزارش داد :

افغانستان؛ ویتنامی پیچیده تر برای آمریکا

افغانستان؛ ویتنامی پیچیده تر برای آمریکا

یک روزنامه غربی نوشت : شرایط و وضعیت جنگ افغانستان برای آمریکا مانند دوران جنگ ویتنام شده و ایالات متحده گرفتار جنگی فرسایشی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه یو اس ای تو دی در مقاله ای نوشت کارشناسان و تحلیلگران سیاسی و نظامی بر این نظرند که آمریکا باردیگر در افغانستان گرفتار ویتنام دیگری خواهد شد.

"دانیل ایلزبرگ" که اسرار محرمانه جنگ ویتنام را افشاء نمود بر این نظر است که آمریکا هزینه بیشتری از جنگ ویتنام در افعانستان پرداخت خواهد کرد.

"نیل شیهان" که تاریخ جنگ ویتنام را نوشته در نقد کتاب "جنگهای اوباما" همین نظریه را مورد تائید قرار داد. در کتاب جنگهای اوباما نوشته "باب وودوارد" آمده که جوزف بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا به این دلیل که معتقد بود واشنگتن در افغانستان گرفتار ویتنام دیگری شده با اعزام نیروی بیشتر به افغانستان مخالف بود.   

یو اس ای تودی می افزاید برخی از مقامات ارشد دولت اوباما نیز بدون ذکر نام ویتنام جنگ در افغانستان را بی نتیجه می دانند. 

در ادامه این مقاله شرایط و موقعیت جنگ آمریکا در افغانستان با شرایط زمان جنگ ویتنام مقایسه شده و آمده است که طالبان همانند شبه نظامیان ویت کنگ از سال قبل از ورود ارتش آمریکا به کشورشان می جنگیدند. پس از جنگ نیز آمادگی رزم را دارند. در همین حال افکار عمومی در آمریکا نیز همانند زمان جنگ در ویتنام بسیار ضد جنگ شده و مشکلات اقتصادی را باید به آن اضافه نمود . 

این مقاله می افزاید تفاوت عمده در اینجا است که پیروزی و یا شکست در ویتنام برای امنیت جان آمریکایی ها خطری را بوجود نمی آورد. اما در افغانستان اگر آمریکا شکست بخورد و یا عقب نشینی کند قطعا گروه القاعده آمریکا را رها نخواهد کرد و اقدامات تروریستی در خاک آمریکا ادامه خواهد یافت. 

این مقاله به دولت اوباما توصیه می کند در تجدیدنظر نسبت به راهبرد جنگی در افغانستان کاملا مشخص کند هدف اصلی از بین بردن القاعده است. درآن صورت باید با طرح و برنامه نظامیان، این جنگ را تا دستیابی به هدف اصلی ادامه داد. 

اما چنانچه دولت اوباما به این جمع بندی برسد که ویتنام در حال تکرار شدن است در آن صورت مسائل پیچیده تر خواهد شد. چرا که برای مقابله و نابودی القاعده نیاز به نیروهای اطلاعاتی بیشتر و شناسایی دقیق محل هایی استقرار آنها می باشد. 

کد خبر 1170235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha