۲۲ مهر ۱۳۸۹، ۱۰:۴۲

کمبود خوابگاه معضل بزرگ دانشگاه زنجان است

کمبود خوابگاه معضل بزرگ دانشگاه زنجان است

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه زنجان گفت: به دلیل ساخته نشدن خوابگاه طی 19 سال گذشته، در حال حاضر هزار و 200 دانشجو در پانسیون های اجاره شده خارج از دانشگاه اسکان داده شده اند که این موضوع یک فاجعه برای دانشگاه است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محسن افشارچی شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی دانشگاه زنجان کمبود خوابگاه دانشجویی است و تمام تلاش ما اینست که طی دو سال آینده تمام دانشجویان را به خوابگاه های داخل دانشگاه منتقل کنیم.

افشارچی از افتتاح دو خوابگاه خواهران با ظرفیت هر کدام 300 نفر خبر داد و افزود: این خوابگاه ها با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و 853 میلیون ساخته شده است و طی 20 روز آینده به بهره برداری می رسد.

وی ادامه داد : یک خوابگاه خواهران و یک خوابگاه برادران نیز تا یکسال آینده توسط خیرین و سرمایه گذاران ساخته می شود که هم اکنون خوابگاه خواهران با کمک خیرین در حال ساخت است.

 افشارچی خواستار حمایت و مساعدت خیران و سرمایه گذاران در زمینه ساخت خوابگاه ها شد و گفت: ما اکنون نیازمند خیران خوابگاه ساز هستیم و ماهیت عمل خیر امروزه تغییر یافته است.

دانشگاه زنجان آنگونه که باید دیده نشده است

رئیس دانشگاه زنجان گفت: دانشگاه زنجان به عنوان دانشگاه مادر غیر پزشکی آنگونه که باید در شهر و رسانه ها دیده نشده است و نتایج های حاصل از دیده نشدن اینست که ما خودمان را ملزم به رشد نمی دانیم.

افشارچی خاطر نشان کرد : برخی مواقع رسانه ای شدن یک موضوع سبب می شود که ما به خودمان بیاییم و احساس مسئولیت کنیم و اگر یک خبرنگار پرسشگر با رعایت انصاف این کار را انجام دهد تاثیر بسیاری در رشد آن مجموعه خواهد داشت.

دانشگاه زنجان باید تبدیل به یک شهر دانشگاهی شود

رئیس دانشگاه زنجان با اشاره به فضای 420 هکتاری دانشگاه گفت: دانشگاه زنجان با مساحتی که دارد می تواند تبدیل به یک شهر دانشگاهی شود در ضمن اینکه زنجان یک شهر دانشگاهی است.

افشارچی اظهار داشت: این فضا شامل ساختمان های آموزشی، خوابگاه ها، ساختمان های اداری، رستوران و مزارع کشاورزی است و قسمت بزرگی از این فضا به صورت بایر و بالااستفاده است.

وی تصریح کرد: هر اندازه بتوانیم دانشجوی خوب، پژوهشگر و خلاق تربیت کنیم به همان میزان صنعت و کشاورزی ما رشد می کند و باید از این فضا و پتانسیل خوب دانشگاه استفاده کرد.

هدف اصلی، تبدیل دانشگاه آموزش محور به دانشگاه پژوهش محور است

 رئیس دانشگاه زنجان با بیان اینکه دانشگاه های تأسیس شده پس از انقلاب اسلامی با هدف آموزش تأسیس شده است اظهار داشت: در حال حاضر همانطور که در فرموده های مقام معظم رهبری نیز مشهود است، دانشگاه ها باید از حالت آموزشی بودن به پژوهشی بودن تغییر یابند و این امر مستلزم جذب هیئت علمی و فراهم آوردن تجهیزات مورد نیاز است.

افشارچی اولویت های پژوهشی دانشگاه را افزایش سقف پژوهانه، حمایت ویژه از آزمایشگاه های تخصصی و تسهیل هزینه کرد پژوهانه عنوان کرد و افزود: پژوهانه مبلغی است که متناسب با تحقیقات و پژوهش های علمی اساتید به آنها داده می شود و تسهیل این امر سبب حل برخی از مشکلات پژوهشی خواهد شد.

وی میزان اعتبارات پژوهشی دانشگاه را نامطلوب دانست و یادآور شد: اعتبار پژوهشی امسال دانشگاه 2.5 میلیارد تومان است که 1.5 میلیارد تومان آن به صورت مستقیم برای کارهای پژوهشی و بقیه در اختیار دانشکده ها قرار می گیرد.

35 هزار متر مربع پروژه عمرانی "زخمی" در دانشگاه وجود دارد

رئیس دانشگاه زنجان گفت: در حال حاضر 35 هزار مترمربع پروژه عمرانی ناتمام شامل مجموعه ورزشی، ساختمان کشاورزی، ساختمان دانشکده معدن، کارگاه های مکانیک، دانشکده هنر و معماری و دانشکده علوم اجتماعی وجود دارد و سال آینده نیز دو دانشکده دیگر به این مجموعه افزوده می شود.

حراست فرهنگی به جای حراست فیزیکی!

افشارچی حرکت دانشگاه را به سمت حراست فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: هدف ما پیشگیری به جای جلوگیری است و در این راستا بیشتر حراست فرهنگی صورت می گیرد تا حراست فیزیکی و استفاده از آزمایشگاه ها نیز 24 ساعته می شود.

وی ادامه داد: معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز به دلیل اهمیت وِیژه امور فرهنگی مستقل شده است و هدف حوزه فرهنگی ایجاد فرهنگ قرآنی و مسجد محوری و در اولویت قرار دادن دانشجویان در کارهای فرهنگی است.

افشارچی از شورای عالی راهبردی دانشگاه به عنوان یک اتاق فکر یاد کرد و گفت: این شورا متشکل از هشت کمیته است که با تولید فکر و ارائه راهکار در راستای حل مشکلات عمل می کنند.

راهکار تعامل بهتر با صنعت افزایش سقف پژوهانه است

رئیس دانشگاه زنجان گفت: واقعیت این است که تعامل صنعت و دانشگاه بیشتر به صورت شعار بوده است و بسیاری از طرح های نیمه کاره رها شده اند.

افشارچی علت این امر را آکادمیک بودن و عدم انجام کار عملی دانشجویان و اساتید دانست و خاطر نشان کرد: با اعطای پژوهانه بیشتر استاد می تواند ابتدا خودش چیزی بسازد و پس از کسب تجربه لازم با ارائه آن به مراکز صنعتی طرح های بیشتری را با موفیت بیشتر انجام دهد.

10 هزار دانشجو در دانشگاه زنجان مشغول تحصیلند

رئیس دانشگاه زنجان تعداد دانشجویان فعلی دانشگاه را 10 هزار نفر عنوان کرد و افزود : از این تعداد دو هزار دانشجوی جدیدالورود هستند و تا پایان بهمن ماه نیز دو هزار دانشجو فارغ اتحصیل می شوند.

افشارچی یادآور شد: به طور متوسط از هشت هزار دانشجوی دانشگاه هفت هزار دانشجو در مقطع کارشناسی، هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 50 دانشجو در مقطع دکترا تحصیل می کنند.

وی تعداد رشته های مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه را 109 رشته عنوان کرد و افزود: امسال نیز 9 رشته به مجموعه رشته های موجود افزوده شد و در مقطع تحصیلاتی زیر ارشد افزایش دانشجو نخواهیم داشت و اهتمام دانشگاه بر جذب دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر است.

افشارچی با اشاره به مقالات پذیرفته شده در مجلات ISI اظهار داشت : از مرداد ماه سال 1388 تا مرداد ماه امسال 52 مقاله در مجلات ISI، 255 مقاله در مجلات داخلی، 56 مقاله در مجلات خارجی و 30 مقاله در مجلات علمی و پژوهشی معتبر بین المللی چاپ شده است و یک نفر نیز در فرصت مطالعاتی به سر می برد.

کد خبر 1170684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha