۲۶ مهر ۱۳۸۹، ۱۱:۵۶

منصوری:

نقشه اراضی حساس به فرسایش بادی در فارس تهیه می شود

نقشه اراضی حساس به فرسایش بادی در فارس تهیه می شود

شیراز - خبرگزاری مهر: رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس از اقدامات این اداره کل برای تهیه نقشه اراضی حساس به فرسایش بادی در فارس خبر داد.

محسن منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز توضیح داد: از آنجایی که منشا تولید حدود 95 درصد از ریزگردها فرامرزی و کشورهای همسایه غرب، جنوب و جنوب غربی ایران است باید عملیات در منشا تولید متمرکز شود که دستگاه های دولتی در حال انجام اقداماتی در سطح بالا هستند.

وی با اشاره به اینکه اما در محدوده استان فارس، این اداره کل با شناسایی اراضی حساس به فرسایش بادی که می تواند منشا تولید ریزگردها باشد در حال تهیه نقشه آنهاست، افزود: البته برای مقابله با اثرات سوء این پدیده همکاری و هماهنگی تمام دستگاه های ذی ربط الزامی است.

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با بیان اینکه عملیاتی که در قالب عملیات بیابان زدایی صورت می گیرد در جهت مقابله با تولید ریزگردها و کاهش اثرات سوء آنها در محدوده فارس است، بیان کرد: با توجه به اهمیت قضیه و لزوم مقابله با این پدیده مخرب، لازم است ابتدا اعتباری برای آن در نظر گرفته شود و بعد از آن همه دستگاه های ذیربط با هم همکاری و هماهنگی داشته باشند.

اثرات ریزگردها

منصوری همچنین با اشاره به اثرات سوء ریزگردها نیز بیان کرد: این پدیده اثرات مخربی به جوانب زندگی انسان، حیوانات و گیاهان داشته اما وسعت خسارت این پدیده در کوتاه و بلند مدت به حدی است که باید به سرعت اعتبارات لازم تحصیل و قدامات جدی در جهت مقابله با آن صورت گیرد.

وی تاکید کرد: شاید وقت آن رسیده باشد که هشدار ریزگردها را جدی گرفته و مقابله با آن را از وظایف یک یا دو سدتگاه دولتی ندانیم.

پروژه های بیابان زدایی

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس در پاسخ به این سئوال که "علت رشد مناطق بیابانی و وجود لکه های بیابانی در اکثر شهرستانهای فارس چیست" بیان کرد: عمده ترین دلیل بیابانی شدن، خشکسالیهای پی در پی سالهای اخیر است که کاهش بارندگی منجر به کاهش پوشش گیاهی شده و به تبع آن خاک فاقد پوشش گاهی با مستعد شدن به فرسایش در معرض باد قرار می گیرد و در نتیجه خاک به وسیله آب و یا باد از دسترس خارج و اراضی لم یزرع و به بیابان تبدیل می شود.

منصوری خاطرنشان کرد: البته دلایل انسانی مانند تخریب اراضی، قطع درختان و ریشه کنی بوته ها، چرای مفرط و بیش از اندازه ظرفیت مرتع، بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی، انجام عملیات غیر اصولی کشاورزی و... هرکدام سهم بسزایی در رشد اراضی بیابانی دارند چون این عوامل که منشا بیابانی شدن اراضی هستند با شدت و ضعف متفاوت در همه شهرستانها وجود دارند بنا براین لکه هایی از بیابان نیز در آنها مشاهده می شود.

وی تاکید کرد: این اداره کل با مطالعات دقیق مناطق و شناسایی اراضی بیابانی و تهیه نقشه آنها برنامه های وسیعی را پیش بینی کرده که به تناسب اعتبارات تخصیصی در حال انجام آنهاست.

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس متذکرشد: انجام پروژه های بیابان زدایی مانند نهال کاری، مدیریت هرزآب، حفاظت و قرق و بذرپاشی و بذرکاری، انجام طرح هایی با مشارکت مردم همچنین اصلاح و احیا مرتع در جهت مقابله با بیابان زایی و جلوگیری از بیابانی شدن اراضی است.

کد خبر 1173313

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha