به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از پايگاه خبري ايران - رو ، كارشناسان متفق القول هستند كه دليل تصويب موافقت نامه مذكور، صرفا ابعاد سياسي دارد ، چرا كه اين موضوع در تمام مذاكرات روسيه و اتحاديه اروپا مطرح ميباشد. بروكسل تلاش كرده تا پروتكل كيوتو را با معرفي روسيه بعنوان كشوري داراي اقتصاد بازاري معاوضه نمايد. البته تا به حال روسيه توانسته از چنين جايگزيني هاي اجتناب ورزد، ولي ظاهرا اكنون وضعيت به گونه اي است كه ديگر بايد چنين فشاري را پذيرفت.
روسيه هنوز به عضويت سازمان تجارت جهاني در نيامده است. در عين حال پيشنهادات ولاديمير پوتين براي تقويت هرم قدرت در كشور هم بازتاب منفي در غرب داشته است. هرچند مقامات روسي اظهار ميدارند كه اين اصلاحات امري كاملا داخلي است ، ولي باز مسكو بايد چراغ سبزي به غرب نشان دهد. روابط با كشورهاي اروپايي در حال حاضر با توجه به انتقاداتي كه نسبت به روسيه عنوان ميگردد، دوران خوبي را سپري نمي كند . اين را هم نبايد از نظر دور داشت كه تلاشهايي در جريان است تا روسيه را از گروه هشت كشور صنعتي جهان كنار بگذارند. ضمن ابنكه بهانه براي اين كار نيز وجود دارد: اقتصاد روسيه قابل مقايسه با قدرتهاي اقتصادي بزرگ جهان نمي باشد. و نمي تواند جزو اين كشورها باشد.
بر اساس اين گزارش در چنين شرايطي امضاء پيمان كيوتو روشي است كه از طريق آن روسيه مي تواند، نقش آفريني خويش در عرصه هاي جهاني را حفظ نمايد.
نظر شما