پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۷ مهر ۱۳۸۹، ۹:۴۲

مسجد کولون هنگ کنگ؛ ساختمانی مرمرین با مناره‌های 11 متری

مسجد کولون هنگ کنگ؛ ساختمانی مرمرین با مناره‌های 11 متری

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: مسجد جامع و مرکز اسلامی کولون یکی از چهار مسجد اصلی هنگ کنگ است که درحال حاضر بعنوان بزرگترین مسجد و محل نیایش مسلمانان در این شهر محسوب می‌شود.

مسجد جامع و مرکز اسلامی کولون در هنگ کنگ است که نمازهای یومیه در آن به جماعت برگزار می شود و با ظرفیت 2000 نمازگزار ساخته شده است.

مسجد و مرکز اسلامی کولون ابتدا در سال 1896 در محلی که اکنون ایستگاه پلیست سیم شا سوی قرار دارد ساخته و قرار بود نیازهای معنوی سربازان مسلمان هندی ارتش بریتانیا را که در وایتفیلد باراکس ، پارک کولون امروزی، مستقر بودند را پاسخ دهد.

اواخر دهه 1970، این بنا در نتیجه کارهای ساختمانی زیرزمینی شرکت راه آهن به شدت از نظر ساختاری آسیب دید. با پرداخت خسارت از سوی شرکت راه آهن و کمکهای مسلمانان مسجد جدید در سال 1984 در محل کنونی ساخته و جایگزین مسجد قبلی شد.

این ساختمان که معماری آن را آی ام قادری برعهده داشته نشان دهنده هویت منحصر به فرد جامعه اسلامی هنگ کنگ است. ساختمان این مسجد با عناصر معماری سنتی مساجد اسلامی مزین شده که این امر آن را از سایر ساختمانهای تجاری با معماری مدرن در اطراف جدا کرده است.

مهمترین ویژگی ساختمان مسجد کولون مناره های 11 متری آن است که در چهار گوشه بالایی ساختمان مرمرین قرار گرفته است.

این مسجد علاوه بر سه شبستان و یک سالن کنفرانس دارای کلینیک پزشکی و یک کتابخانه است. شبستان اصلی مسجد در طبقه اول قرار دارد و ظرفیت آن یک هزار نفر است. شبستان دوم متعلق به بانوان مسلمان بوده و در طبقه دوم قرار دارد.
گنبد مسجد جامع و مرکز اسلامی کولون دارای قطر 5 متری و ارتفاع 9 متری است.

درحال حاضر امامت این مسجد را محمد ارشد به عنوان مفتی و خطیب این مسجد برعهده دارد و از سال 2001 تا کنون در این سمت خدمت کرده است. وی همچنین در این مسجد کلاسهای آموزش زبان عربی برگزار کرده و خطبه های نماز جمعه را به زبانهای اردو، عربی و انگلیسی ایراد می کند.

کد خبر 1173804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha