۲۷ مهر ۱۳۸۹، ۱۵:۳۵

مظاهری در گفتگو با مهر:

مذاکرات آتی با نظر به حقوق حقه ایران در موضوع هسته ای پیگیری شود

مذاکرات آتی با نظر به حقوق حقه ایران در موضوع هسته ای پیگیری شود

یک کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: مذاکرات آتی در شرایط عادلانه و با نظر به حقوق حقه ایران در موضوع هسته ای و خارج از اتهام زنی غیر مستدل پیگیری شود

محمد مهدی مظاهری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص دلایل ادامه یافتن مسائل میان ایران و گروه 1+5 و بی ثمر بودن نشست های قبلی را برای حل و فصل موضوع هسته ای ایران تصریح کرد: مهمترین نکته ای که در رابطه با فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران برای غرب به ویژه آمریکا مطرح بوده است امنیتی جلوه دادن این فعالیت ها و طرح ادعاها و اتهامات بی اساس و غیر قانونی با توسط به ابزار سیاسی و نیز منحرف نمودن آژانس بین المللی انرژی اتمی از انجام وظایف اصلی خویش در قالب یک نهاد بین المللی و ناظر بر فعالیت های کشورهای عضو پیمان NPT است.

وی افزود: ایران عضو معاهده NPT یا پیمان منع تکثیر تسلیحات هسته ای است و همچون هر کشوری حق دارد از مزایای انرژی صلح آمیز هسته ای بهره مند شود.

مظاهری خاطرنشان کرد: با این وجود، چون ایران در مدار و محور منافع راهبردی غرب در منطقه حساس خاورمیانه عمل نمی کند از طرف آنها تهدید و تحریم می شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: درهمین راستا شاهد استانداردهای دوگانه رفتاری در مسائل هسته ای در خاورمیانه نیز هستیم. به طوریکه آمریکا و اروپا با حمایت از توانمندی هسته ای رژیم صهیونیستی، حفظ برتری  نظامی و انباشت تسلیحات کشتار جمعی از سوی این رژیم را ضامن امنیت منطقه می دانند ازسوی دیگر با فضاسازی رسانه ای فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان را مخل امنیت منطقه دانسته و بر تحریم و اعمال فشار سیاسی تاکید دارند. این مولفه ها در تطویل بحران چندین ساله تاثیرات خود را به وضوح ثابت کرده است.

مظاهری در مورد راه حل احتمالی این موضوع نیز اظهار داشت: غرب باید از پیش شرط خویش مبنی بر تعلیق غنی سازی اورانیوم از سوی ایران و به کارگیری ابزار زور و فشار در قالب قطعنامه های شورای امنیت دست بردارد چرا که حفظ چرخه سوخت هسته ای به عنوان دستاورد بزرگ در ایران تثبیت شده و گروه های سیاسی ورای رقابت ها و جناح های بندی موجود، برحفظ و تداوم فعالیت ها اصرار می ورزند. ایران نشان داده که به رغم تهدیدها و فشارها و اعمال مکانیزم های غیر قانونی از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد، اهل گفتگو و مذاکره است.

وی اضافه کرد: در این ارتباط علائمی مثبت برای طرف مقابل در نشست سه جانبه تهران ارسال نموده ولی آمریکا و اروپا با نادیده انگاشتن حسن نیت ایران با موضع برتر با توسل به رویه های غیر حقوقی تلاش نمودند که اراده خویش را مبنی بر بی اثر گذاشتن این فعالیت ها تحمیل نمایند، راه حل ممکن این است که مذاکرات آتی در شرایط عادلانه و با نظر به حقوق حقه ایران در موضوع هسته ای و خارج از اتهام زنی غیر مستدل پیگیری شود. لازمه حاکم گشتن چنین فضایی در این نکته مهم نهفته است که طرفین باید ضمن اعتماد سازی متقابل وارائه تضمین های عینی در چارچوب معاهده NPT روند گفتگوها را بر اساس مدالیته و پادمان های بین المللی پیگیری کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: بی تردید پایان بخشی منازعه هسته ای ایران در گرو حل و فصل مسائل سیاسی بین طرفین به ویژه با آمریکاست واز آنجا که مشکلات موجود بیشتر ناشی از غرض ورزی های سیاسی و تضاد منافع است گفتگو بر اساس منافع و احترام متقابل می تواند به باز شدن گره موجود کمک کند.

کد خبر 1174011

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha