به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباسعلی ناصحی روز سه شنبه در گردهمایی سیاستگزاران و ذی نفعان سلامت و زنان در وزارت بهداشت افزود: رکن اصلی خانواده و مدیریت خانه بر عهده زنان است. از این رو سلامت روان زنان خانواده خیلی بیشتر از جامعه اهمیت دارد.
وی با اشاره به بررسی که در سالهای گذشته به منظور بررسی شیوع اختلالات روانی در سطح کشور انجام شده گفت: در این بررسیها مشخص شد که این شیوع در زنان 26 درصد و در مردان 15 درصد است.
ناصحی با بیان اینکه اختلاف زیاد شیوع اختلالات روانی میان زنان و مردان بستگی به علل و عوامل مختلفی دارد ادامه داد: یکی از علتهای افسردگی زنان مسئله عادات ماهیانه است.
مدیر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: جواب دهی خانمهای افسرده به داروها کمتر از آقایان است و در عین حال عوارض دارویی بیشتر متوجه زنان است.
وی با اعلام اینکه خانمها زودتر از آقایان به بلوغ جنسی و جسمی می رسند از این ویژگی به عنوان یکی از علل شیوع اختلالات روانی در زنان نام برد و گفت: زایمان و عوارض آن نیز یکی دیگر از علل شیوع بالای اختلالات روانی در زنان است.
ناصحی به سطح اقتصادی زنان که پایین تر از مردان است اشاره کرد و افزود: این موضوع هم می تواند منشاء اختلالات روانی باشد.
وی در ادامه با اشاره به سوء رفتارهای جنسی و جسمی که در خانمها بیشتر از آقایان رخ می دهد، اظهار داشت: تبعیضهای اجتماعی نسبت به زنان و همچنین طلاق نیز اثرات منفی بیشتری بر روی خانمها دارد.
به گزارش مهر، 28 مهر به عنوان روز ملی سلامت زنان ایرانی نامگذاری شده است.
نظر شما