۲۷ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۵۱

حسینی اعلام کرد:

60 درصد حجم واردات با کشورهای جاده ابریشم

60 درصد حجم واردات با کشورهای جاده ابریشم

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در 10 سال گذشته 60 درصد از حجم و 29 درصد از ارزش واردات کشور با کشورهای مسیر جاده ابریشم انجام شده است، گفت: 30 درصد از حجم و 55 درصد از ارزش صادرات کشور در این مدت با کشورهای مسیر جاده ابریشم بوده است.

به گزار ش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی امروز در سومین نشست بین‌المللی نقش گمرک در توسعه و تسهیل تجارت بین کشورهای مسیر جاده ابریشم گفت: طی 10 سال گذشته 60 درصد از حجم و 29 درصد از ارزش واردات کشور با کشورهای مسیر جاده ابریشم صورت گرفته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه 30 درصد از حجم و 55 درصد از ارزش صادرات کشور طی این مدت با کشورهای مسیر جاده ابریشم بوده است، به سابقه تاریخی این شاهراه تجاری و پایداری مزیتهای آن اشاره و تصریح کرد: احیای جاده ابریشم و استفاده از مزیتهای آن برای تسهیل تجارت در منطقه و جهان الزاماتی را در بر دارد.

وی توسعه گمرکات کشورهای مسیر جاده ابریشم را از جمله این مزیتها برشمرد و اظهارداشت: جاده ابریشم به توسعه مراودات فرهنگی و اقتصادی کمک می‌کند و به دلیل مزایای آن در کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی در زمان همچنان مورد توجه است.

حسینی گمرکات را دروازه‌های ورود و خروج اقتصاد، تجارت، تجار و گردشگران دانست و گفت: به عبارت دیگر گمرکات  دیده‌بانان و مرزبانان تجاری و اقتصادی کشورها هستند. گمرکات با نظارت و تشویق جریان رسمی تجارت از حقوق تولید و مصرف کنندگان حمایت می‌کنند.

وی گمرکات را نیازمند بهره‌گیری از سیستم‌های کارآمد نوین دانست و افزود: گمرکات با تسهیل تجارت هزینه‌ها را کاهش و صرفه‌ جویی‌ها را افزایش می دهند.

وزیر امور اقتصادی و دارای بر نقش گمرکات به عنوان دستگاههای تقویت کننده تولید و رفاه کشور و در نتیجه کاهش انگیزه پدیده‌هایی نظیر قاچاق و پولشویی تاکید و تصریح کرد: اگر خواستار احیای جاده ابریشم و بهره گیری از مزایای افزایش رفاه و رقابت‌مندی اقتصاد کشورها هستیم جاده ابریشم می تواند نقش مهمی را ایفا کند.

حسینی با اشاره به اینکه ایران هم اکنون در حال اجرای برنامه بزرگ تحول اقتصادی است که تحول گمرکی نیز از محورهای مهم آن محسوب می شود، عنوان کرد: برنامه تحول گمرک می تواند به اعتلای امور گمرکی و کاهش هزینه‌ها در این بخش کمک کند.

وی احیای جاده ابریشم را نیازمند اعتلای هماهنگ امکانات، نظام‌ها و امور گمرکی کشورهای مسیر این جاده دانست و افزود:   راه ابریشم دارای زیرساختهای جاده ای، منابع انرژی، جاذبه های گردشگری و فرهنگی است که باید با نوسازی این امکانات از طریق همکاری دو یا چند جانبه ظرفیتها را به مزیتهای رقابتی تبدیل کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی از آمادگی ایران برای همکاری و مراودات دو یا چند جانبه با سایر کشورها برای توسعه برنامه و امکانات و زیرساختهای مختلف در مسیر جاده ابریشم خبرداد.

سومین سمینار توسعه و تسهیل در مسیر گمرکات جاده ابریشم در تاریخ 27 و 28 مهرماه جاری در تهران با حضور 30 کشور جهان و نماینده سازمانها و مجامع بین المللی همچون اکو، ایرو، کمیسیون اقتصادی اروپا در سازمان بین الملل و دبیر کل سازمان جهانی در حال برگزاری است.

کد خبر 1174150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha