به گزارش خبرنگار مهر، دانشکده های پزشکی مجری طرح بازنگری و اصلاحات برنامه آموزش پزشکی عمومی هستند و 11 دانشکده پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهیدبهشتی، اصفهان، شیراز، جندی شاپور اهواز، ایران، شهیدصدوقی یزد، لرستان، مازندران، سبزوار و شاهرود این آیین نامه را اجرا می کنند.
این آیین نامه برای دانشجویان پزشکی ورودی سال تحصیلی جاری این 11 دانشکده پزشکی اجرا می شود و کلیه بخشنامه های مغایر لغو خواهد شد.
در این آیین نامه مراحل پیش بالینی و بالینی برای دوره دکتری پزشکی عمومی طراحی شده است که بر اساس آن دروس عمومی علوم پایه (مرحله اول) نشانه شناسی و فیزیوپاتولوژی (مرحله دوم)، دوره پیش بالینی و مراحل کارآموزی (مرحله سوم) و کارورزی (مرحله چهارم) دوره بالینی محسوب می شود.
چنانچه مرحله نشانه شناسی و فیزیوپاتولوژی با مرحله کارآموزی ادغام شود، دوره بالینی شامل دو مرحله شده و در نهایت کل دوره آموزش پزشکی عمومی به یک دوره پیش بالینی و دو مرحله بالینی تقسیم می شود.
در دانشکده های پزشکی مجری بازنگری و اصلاحات در برنامه پزشکی عمومی، در صورت ادغام، آزمون جامع پیش کارورزی در پایان مرحله اول بالینی برگزار می شود و قبولی در این آزمون شرط ورود به دوره کارورزی است.
حداکثر مدت مجاز به تحصیل در دانشکده های پزشکی مجری طرح اصلاحات برنامه پزشکی عمومی 10 سال است که 4 سال اول آن به طرح مرحله اول آموزش پزشکی (پیش بالینی) و 6 سال باقیمانده به مراحل اول و دوم بالینی اختصاص دارد و در صورتی که فرد نتواند در 4 سال اول نمره قبولی در آزمون جامع علوم پایه را کسب کند از ادامه تحصیل در رشته پزشکی محروم می شود.
دانشجویی که دارای چنین شرایطی باشد و میانگین نمرات وی 10 باشد باید تغییر رشته داده و در دوره های کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ادامه تحصیل دهد.
حداقل نمره قبولی در هر یک از دروس نظری و عملی در مرحله اول بالینی 10، در کارآموزی بالینی 12 و کارورزی بالینی 12 است و میانگین معدل کل مرحله دوم بالینی در دانشکده های پزشکی مجری طرح اصلاح 14 خواهد بود.
نقل و انتقال دانشجو تنها در این 11 دانشکده پزشکی امکان پذیر است و دانشجویان نمی توانند به سایر دانشکده های پزشکی منتقل شوند.
نظر شما