به گزارش خبرگزاری مهر، بسیاری از دانشجویان فارغ التحصیل کره ای امروزه با مشکل جدی نبود مشاغل مناسب در بازار کار روبرو هستند آنها هر روز روبروی موسسات کاریابی صف کشیده و در انتظار پیدا کردن شغل مناسب خود هستند.
طبق بررسی های انجام شده، دانشجویانی که از دانشگاههای معتبری مانند دانشگاه بین المللی سئول، دانشگاه کره و دانشگاه یونسی فارغ التحصیل شده و به طور متوسط به جز زبان کره ای به زبانهای دیگری مانند ژاپنی هم تسلط دارند نیز موفق به یافتن کار نیستند. بسیاری از این دانشجویان به طور متوسط مدت 5 سال به دنبال یافتن کار بوده و با توجه به داشتن پیش نیازهای کافی برای ورود به مشاغل حرفه ای به دلیل رقابت فشرده ای که بین متقاضیان کار وجود دارد، هنوز بیکار هستند. قابل ذکر است که بیشتر این فارغ التحصیلان به جز تحصیلات دانشگاهی بین 3 تا 4 کلاس فوق برنامه مربوط به رشته خود را نیز گذرانده اند.
در کشور کره آمار بیکاری در میان افراد تحصیل کرده روز به روز در حال افزایش بوده و برخی از این افراد به دلیل نیاز شدید به پول مجبور به کار در مشاغل سطح پایین میشوند.
بر طبق گزارش ماه گذشته سازمان اقتصاد و توسعه جهانی، از میان 33 کشور عضو این سازمان، کره یکی از کشورهایی است که پایینترین رشد اشتغال در میان تحصیل کردگان دانشگاهی را داشته است آمار اشتغال به کار فارغ التحصیلان از سال 2008 تا به امروز در کره حدود 77.1 درصد رشد داشته که این رقم در کشوری مانند انگلیس 87.8 درصد، در آلمان 85.8 درصد و در آمریکا 83.1 درصد بوده که با توجه به آمار به دست آمده کره پس از ترکیه کمترین رشد را داشته است.
این گزارش نشان میدهد که تعداد افراد فارغ التحصیل در کره سالانه 5 درصد افزایش داشته که در میان کشورهای عضو سازمان اقتصاد و توسعه جهانی، کره در بین 4 کشوری است که آمار افراد تحصیل کرده در آن رشد زیادی داشته است.
بر طبق گزارش آماری دانشگاه های کره که در سال گذشته منتشر شد، تعداد دانشجویان در کره جمعا 3.07 میلیون نفر تخمین زده شده که این آمار نسبت به سال 2008 ، 34 هزار نفر افزایش داشته و در مقایسه با سال 1990 این رقم دو برابر شده یعنی در حال حاضر از هر 10 هزار نفر 631 نفر در کره تحصیلات دانشگاهی دارند. علاوه بر آن تعداد دانشجویان مقطع دکترا نیز نسبت به سال 1985 شش برابر شده است.
به گفته رئیس آموزش عالی و منابع توسعه انسانی موسسه توسعه آموزش کره، بخش آموزشی پس از جنگ کره و صنعتی شدن این کشور روز به روز پیشرفت کرده اما با مشکلات متعددی مانند بحران مالی نیز مواجه بوده به طوریکه در حال حاظر هیچ تناسبی میان بخش اقتصاد و بخش آموزشی در کره وجود ندارد.
بر اساس گزارش یونیورسیتی نیوز، وجود نیروی کار تحصیل کرده یکی از دلایل موفقیت کره در صنایع کلیدی مانند تولید وسایل الکترونیکی بوده اما از طرفی نگرانی هایی هم در رابطه با سیل عظیم فارغ التحصیلان و نبود بازار کار وجود دارد. دولت کره باید با توجه به نبود منابع طبیعی در کشور چاره ای اندیشیده و تعادلی میان بخش آموزشی و صنعتی برقرار کند.
نظر شما