به گزارش خبرگزاري مهر، موضوع اين موافقتنامه ها و يادداشت هاي تفاهم در زمينه هاي زير است :
- موافقتنامه همكاري در زمينه بهداشت دام.
- يادداشت تفاهم همكاري در زمينه مسكن و عمران
- يادداشت تفاهم همكاري در زمينه شيلات
- يادداشت تفاهم همكاري در زمينه صنايع دستي
- يادداشت تفاهم همكاري در زمينه موسسات كوچك و متوسط
- يادداشت تفاهم همكاري بين بانك مركزي ج.ا. ايران و بانك مركزي الجزاير
- يادداشت تفاهم همكاري بين صندوق ضمانت صادرات ج.ا. ايران و صندوق ضمانت صادرات الجزاير.
از سوي ديگر دو طرف ضمن پاراف موافقتنامه همكاري در زمينه حمل و نقل هوايي، ابراز اميدواري نمودند كه در آينده نزديك نسبت به امضاي آن اقدام نمايند.
دو طرف همكاريهاي سنتي و دوستانه خويش را از زمان برقراري مجدد روابط در سپتامبر سال 2000 مثبت ارزيابي كرده و نسبت به ايجاد روابط استراتژيك به توافق رسيدند. طرفين خواستار استمرار تبادل هياتهاي عاليرتبه و ديدار مقامات دو كشور شده و بر گسترش همكاريها و تبالد نظر پيرامون مسائل منطقه اي و بين المللي در بالاترين سطح تاكيد كردند.
دو طرف از نتايج به دست آمده در زمينه هاي اقتصادي و تجاري ابراز خرسندي نموده و بر اين نكته اذعان كردند كه با توجه به وجود امكانات و پتانسيل مناسب در بخشهاي اقتصادي دو كشور، اجرايي كردن موافقتنامه هاي امضاء شده فيمابين ضروري بوده و نيازمند استمرار تلاشهاي دو كشور در اين رابطه است. طرفين همچنين ايجاد شرايط مناسب به منظور تسهيل مكانيزيم هاي بازرگاني، سرمايه گذاري، مشاركت و تشويق دست اندركاران اقتصادي براي گسترش روابط مثمرثمر دو كشور را ضروري ارزيابي كردند.
دو طرف در چارچوب منشور ملل متحد و با هدف عينيت بخشيدن به نقش محوري آن در مديريت امور بين الملل، بر ضرورت افزايش تبادل نظر پيرامون مسائل جهان اسلام، تلاش براي انسجام آنان، حمايت از چندگانگي فرهنگي در جهان، تقويت نزديك سازي بين ملتها، تمدنها و فرهنگها و نيز در زمينه هاي مختلف پيشرفت و توسعه، تاكيد كردند.
از سوي ديگر طرف الجزايري نيز اقدام رياست جمهوري اسلامي ايران در خصوص گفتگو بين تمدنها و فرهنگها را ارج نهاده و بر اين نكته تاكيد دارد كه اين اقدام در بهبود همفكري و تفاهم بين ملتها و نتيجتا حفظ صلح و امنيت در جهان كمك فراواني خواهد كرد.
طرفين بر تبادل نظر، هماهنگي و آمادگي جهت اقدام مشترك پيرامون حمايت از حقوق و منافع كشورهاي در حال توسعه تاكيد كردند.
دو طرف ضمن محكوم ساختن تمامي اشكال تروريسم، بر ضرورت اتخاذ تمامي اقدامات لازم جهت رويارويي با علل و انگيزه هاي اين پديده و تقويت همكاريهاي بين المللي و از برگيري نقش فعال و محوري سازمان ملل در مبارزه با آن تاكيد نمودند.
دو طرف همچنين ضمن مخالفت با مرتبط ساختن و تروريسم با هرگونه مليت و دين، خواستار تفاوت قائل شدن ميان تروريسم و مقاومت مشروع ملتها جهت تعيين سرنوشت خود شدند.
طرفين موافقت خويش را نسبت به برقراري ثبات و مبارزه با فقر در كشورهاي آفريقايي اعلام نموده و آن را از اولويتها و وظايف خود بر شمردند. در همين راستا طرف الجزايري از اهميت و توجه طرف ايراني به امور قاره آفريقا ابراز خشنودي كرد. دو كشور همچنين حمايت خود را از تحقق و بهبود پيشرفت هاي اقتصادي در قاره آفريقا در چارچوب مشاركت جديد گروه نهاد اعلام كردند.
دو طرف بر تحقق صلحي فراگير، عادلانه و هميشگي در منطقه خاورميانه و حمايت مطلب خويش را از حقوق مشروع ملت فلسطين اعلام كردند.
دو كشور در چارچوب منشور ملل متحد بر تماميت ارضي عراق و حق تعيين سرنوشت به دست خود مردم عراق و بازگشت صلح و امنيت و نيز حاكميت مردم از طريق برگزاري انتخابات تاكيد كردند.
دو كشور بر حمايت خويش از تلاشهاي سازمان ملل در خصوص حل قضيه صحراي غربي تاكيد نمودند.
در پايان رييس جمهور اسلامي ايران از جناب آقاي بوتفليقه رييس جمهور الجزاير براي ديدار مجدد از ج.ا. ايران دعوت به عمل آورد.
نظر شما