به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجتالاسلام دکتر علی صادقی شامگاه پنجشنبه در اولین دوره فرهنگی آموزشی ائمه جماعات مساجد کشور که در اردوگاه یاوران مهدی (عج) برگزار شد در سخنانی گفت: مسجد به عنوان اصیل ترین پایگاه در اسلام محسوب میشود و آنقدر که درباره این پایگاه تأکید شده است با دیگر اماکن مذهبی قابل مقایسه نیست.
وی گفت: مسجد در حوزه فرهنگی پایگاه مورد اعتماد محسوب میشود و اگر به این مقوله توجه شود در راستای آن تمامی فعالیتهای فرهنگی سامان مییابد.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه نظام باید برای مسجد به عنوان یکی از بزرگترین پایگاههای مردمی حساب ویژهای باز کند افزود: امروز، مسجد را رسانهای که قابلیت فراوانی در آن نهفته است نپذیرفتیم به همین دلیل فرهنگسرا در کنار آن بنا کردیم.
صادقی عنوان کرد: با ایجاد فرهنگسرا و مراکز تفریحی از تقویت مسجد که نقش جریان سازی از آغاز انقلاب اسلامی تا کنون داشته است باز ماندهایم.
وی گفت: اگر در بخشهای مختلف شهر از مساجد تعریف مشخصی داشته باشیم هر مسجد میتواند محدوده محیطی معینی را تحت پوشش قرار دهد.
حجت الاسلام صادقی ابراز داشت: اعتقاد نداشتن به این موضوع که محوریت فرهنگی با مسجد است سبب شده تا اعتقادی به حمایت از ائمه جماعت نداشته باشیم و حتی به بررسی مشکلات مساجد که سالها است با آن دست به گریبان هستند نپردازیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مسجد از نظر ارزش و جایگاه باید به گونهای تعریف شود که نظام را از نظر نیروی انسانی تقویت کند اظهار داشت: تربیت نیروی انسانی در کنار توسعه ارتقایی نظام، میتواند به پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی یاری برساند.
صادقی با بیان اینکه از این پایگاه نیز میتوان سوء استفاده کرد و هویت آن را مخدوش کرد افزود: این امر در حالتی صورت میگیرد که متصدیان مسجد هویت دینی خود را فراموش کنند.
وی اضافه کرد: هویت دینی زمانی پدید میآید که در مسجد ولایت و امامت را جدی بگیریم و اگر امام جماعتی محور فعالیتهای فرهنگی خود را مبتنی بر رضایت ولی خدا در عصر غیبت قرار ندهد این مسجد آرام آرام به انحراف کشیده میشود و نظام ارزشی در این مسجد مخدوش میشود.
حجت الاسلام صادقی افزود: هویت دینی به دلیل الگو پذیری و مهارتهای مدیریتی در ایجاد ساماندهی فعالیتهای فرهنگی در جامعه میتوانند فضای مناسبی را در این راستا فراهم کنند.
ضرورت توجه به دو ویژگی مهم در ائمه جماعات
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به مشکلات ائمه جماعات مساجد اشاره کرد و اظهار داشت: دو مشکل در برخی ائمه جماعت مشهود است، اول اینکه در شاکله شخصیتی آنان، هویت دینی تعریف نشده است یعنی دیده شده است که احادیث را مطالعه میکند تا صرفا به مردم انتقال دهد.
وی با بیان اینکه در این صورت چنین شخصی تنها نقش سقایی را ایفا میکند خاطرنشان کرد: این چنین شخصیتی همانند سقایی است که مشک خود را از چشمه پر میکند تا به دیگران برساند اگر از او بپرسی که این آب چه طعمی دارد نمیداند که طعم آن شور یا شیرین است چرا که خود از آن نچشیده و بهرهای نبرده است.
صادقی افزود: دومین مشکلی که در این زمینه با آن مواجهایم این است که با وجود وارستگی و شایستگی امام جماعت، اما مهارتهای لازم در جهت سازماندهی مجموعه در آنها وجود ندارد که در این زمینه با برگزاری دورههای آموزشی، توامندی و دانش مدیریتی لازم را میتوان به آنها انتقال داد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: از دلایلی که بستر مناسبی برای جذب مخاطب به خصوص قشر جوان ایجاد نشده است، نبود این دو ویژگی در برخی ائمه جماعت است.
قم - خبرگزاری مهر: استاد حوزه و دانشگاه گفت: نظام باید برای مسجد به عنوان یکی از بزرگترین پایگاههای مردمی و رسانهای با قابلیت فراوان، حساب ویژهای باز کند.
کد خبر 1180495
نظر شما