دکترسیدامیر اکرمی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه متون علوم انسانی را با توجه به چه قواعدی باید خواند؟ آیا کدهای خاصی برای خوانش متون رشته خود دارید؟ گفت: وقتی که ما از علوم انسانی سخن میگوییم از مجموعهای از علوم سخن میگوییم که ظاهراً شامل علومی مثل جامعهشناسی، روانشناسی، فلسفه،حقوق و سایر زمینهها است و خوانش متون علوم انسانی بستگی دارد که در کدامیک از این علوم باشد. هرکدام از این علوم قواعد خاص خودش را دارد و برای اینکه متون آن علم را تفسیر کنند باید به قواعد خاص آن علم مجهز باشند.
وی افزود: قواعد در جامعهشناسی با روانشناسی چندان مشترک نیست و هردوی اینها متفاوت با فلسفه هستند. فلسفه یک علم متفاوت است که بطور کامل در تفسیر متون خودش پیرو قواعدی است که لزوماً چندان مدخلیتی با رشتههای دیگر علوم انسانی ندارد. علوم انسانی عنوانی کلی است که هرکدام از این علوم خاص زیر مجموعه آن هستند که هرکدام راباید به قواعد خاص آن علوم دنبال و تفسیر کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در مورد اینکه آیا متون رشته خود را بیش از چندبارمطالعه میکنید همچنین اظهارداشت: بعضی از متون چندان پیچیده هستند که نیاز به تعمق دارند و گهگاه حتی به صورت رمزی نوشته شدهاند. آنها اشارات مختلفی به متون دیگر دارند و مفاهیم، تصورات و تصدیقات پیچیده دیگری دارند که به طبع شما باید برای اینکه آن متون را بفهمید به آن ارجاعات مراجعه کنید. ولی بعضی از متون سادهتر هستند و راحتتر میشود آنها را خواند.
این محقق و پژوهشگر درباره یادداشتهایش از متون مطالعه شده نیز گفت:من در مطالعاتم بعضی از جاهاست که میبایستی برجسته شوند و زیر آنها خط میکشم. بعضی از جاها درباره نویسنده متنی که دارم میخوانم و نقدی دارم کنار نوشته یا پشت نوشته یادداشت میکنم. آنجاهایی هم که نیاز به تفسیر بیشتری دارند در دفترچهای یادداشت میکنم و اگر متنی باشد که روی کامپیوتر به صورت آنلاین برایم فرستاده باشند همانجا یادداشتهای لازم را میآورم.
نظر شما