در حالی که مسلمانان هم به اندازه یهودیان 2 درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دهد اما یک چهارم شکایت های مربوط به تبعیض های شغلی مربوط به مسلمانان است. توهین به دین اسلام و مخالفت با پوشش اسلامی زنان مسلمان در محل کار از جمله تبعیض های شغلی است که علیه مسلمانان در آمریکا اعمال می شود.
در همین حال کمیسیون فرصت های برابر استخدامی (EEOC) گزارش داده است: کارگران مسلمان در آمریکا در 9 ماهه نخست سال 2009 بیش از 800 شکایت درباره تبعیض علیه خود در انتخاب شغل به این کمیسون ارائه کرده اند که این رقم نسبت به سال 2008 یک رشد 20 درصدی را نشان می دهد.
همچنین نگاه مشکوک، تهمت، حملات فیزیکی و دستگیریهای بی دلیل از تبعات حملات یازده سپتامبر می باشد که روز به روز نیز وضعیت را برای مسلمانان آمریکا بدتر می کند.
نظرسنجی اخیر گالوپ نیز نشان می دهد که 30 درصد مردم آمریکا، تبعیض علیه مسلمانان را قبول دارند. در این گزارش از وضعیت چند مسلمان که پس از حملات یازده سپتامبر دررابطه با طرح مبارزه با تروریسم درآمریکا به دلایل نامعلوم دستگیر شدند، ارائه می دهد و می نویسد این افراد که بعدا آزاد شدند، ظاهری مانند دیگر آمریکاییها دارند، اما مذهب و نام آنان سبب می شود که آنان با رفتار تبعیض آمیز و آزار و اذیت روبرو شوند .
مسلمانان در آمریکا می گویند: با این رفتارهای تبعیض آمیز و دستگیریهای بی دلیل، ما اعتماد خود را به سیستم قضایی آمریکا از دست داده ایم .
برخی ازمسلمانان آمریکا نیز این کشور را یک کشور پلیسی می دانند که هر روز رفتار و کردار آنان را در قالب برنامه هایی مانند برنامه استراق سمع تحت نظر دارد. آنان می گویند که آزادی آنها در آمریکا که همواره ادعای آن را دارد، قربانی امنیت شده است .
در همین حال شورای روابط اسلامی- آمریکایی (CAIR) در واشنگتن دولت آمریکا را به خاطر تبعید یک تازه مسلمان آمریکایی به نام "ریموند ایرل نیبل چهارم" به باد انتقاد گرفت.
این سازمان اسلامی گفت: ریموند 29 ساله در فهرست افراد پرواز ممنوع قرار گرفته بود و از ماه مارس به وی اجازه بازگشت از کلمبیا به آمریکا داده نمی شد.
شورای روابط اسلامی- آمریکایی می گوید: ریموند به امید مسافرت به مرز مکزیک و آمریکا وارد مکزیک شد، اما مقام های این کشور پیش از بازگرداندن وی، او را مورد بازجویی قرار دادند.
این سازمان اسلامی می گوید: ریموند ایرل نیبل چهارم به دلیل مسلمان بودن برای مدت 15 ساعت بازداشت شده و مورد بازجویی مقام های مکزیک قرار گرفته و سؤالهایی که عموماً از وی پرسیده می شده به دین و مذهب وی ارتباط داشته است.
"نظیره الخلیلی" وکیل شورای روابط اسلامی- آمریکایی می گوید: هیچ گونه اتهامی متوجه این تازه مسمان نبوده چه رسد به اینکه مجرم شناخته شود. وی بدون توضیح کافی از ورود به آمریکا منع شد.
افزایش خشونت علیه مسلمانان در آمریکا
همچنین شورای روابط اسلام - آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد: 308 مورد حوادث خشونت آمیز مانند جرائم ناشی از تنفر ، سختگیری در فرودگاه، آزارو اذیت و تبعیض در سال 2004 علیه مسلمانان گزارش شد که بیشتر ازآنچه در سال 2003 گزارش شد می باشد.
این آمار بالاترین آمار خشونت در هفت سال اخیر در آمریکا می باشد که در گزارش سالانه این گروه اسلامی انتشار یافته است.
طبق این گزارش، شکایتهایی که از برخورد تبعیض آمیز با مسلمان در مجامع قانونی شده است در سال 2003 ، 221 مورد بوده است که این تعداد در سال گذشته به 308 مورد رسیده است.
بدین معنی خشونت و تبعیض علیه مسلمانان از 32 درصد به 39 درصد رسیده است. از بمبگذاری 7 جولای لندن که دولت انگلیس و دولتهای غربی آن را به مسلمانان نسبت دادند خشونت و تنفر علیه مسلمانان در کشورهای غربی افزایش یافته است.
دانشجویان مسلمان در آمریکا برای پوشش اسلامی و حجاب خود با حملات لفظی روبرو هستند و زندگی با تبعیض را تجریه می کنند. نمی توانند از اتوبوسها استفاده کنند زیرا در ایستگاه های اتوبوس مورد اهانت قرار می گیرند و رانندگان از سوار کردن آنها امتناع می کنند.
توهین بزرگ اوباما به مسلمانان
هنگامی که چند وقت پیش یک کشیش نژادپرست آمریکایی از تصمیم خود برای آتش زدن قرآن کریم سخن گفت، "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به تصمیم وی برای اهانت به قرآن اظهار داشت: اگر این کشیش دست به چنین عملی بزند جان نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان و عراق و دیگر کشورهای مسلمان به خطر می افتد.
این سخنان باراک اوباما اهانتی دیگر به مسلمانان بود، زیرا دولت آمریکا با بیان علت مخالفتش با آن کشیش نژادپرست نشان داد که به احساسات مسلمانان جهان هیچ اهمیتی نمی دهد.
حتی رئیس جمهوری آمریکا در ظاهر تهدید نکرد در صورتی که به قرآن در آمریکا اهانت شود، عاملان این اهانت مورد مجازات قرار می گیرند. از سوی دیگر این واکنش اوباما بیانگر آن است که احترام به مقدسات مسلمانان به هیچ وجه مورد اهمیت دولت آمریکا نیست و این درحالی است که آمریکا مدعی آزادی و دموکراسی است.
................
معصومه زارع
نظر شما