به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، جلال شبان طاهری پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه نخستین همایش "کاربردهای نانوتکنولوژی در رشته های فنی" که در دانشگاه آزاد اسلامی دماوند برگزار شد طی سخنانی خاطرنشان کرد: پزشکی از جمله علومی است که به سرعت به سوی نانوفناوری گرویده و در آینده ای نه چندان دور از دستاوردهای مشترک این دو دانش اخبار بی شماری خواهیم شنید.
این کارشناس علوم نانوفناوری از بهبود روند شیمی درمانی بیماران سرطانی با سود جستن از نانوتکنولوژی خبر داد و افزود: یکی از موارد مورد تحقیق در دانشگاه اصفهان استفاده از ماده طلا در اندازه های نانو برای بهبود روند کیفی شیمی درمانی بیماران سرطانی است.
وی ادامه داد: معمولا اولین راه پزشکی مقابل پای بیماران سرطانی در کشور ما استفاده از شیمی درمانی است که البته تمامی اقشار جامعه با مضرات این نوع درمان و اثراتی منفی که داروهای مورد استفاده در آن بر دیگر سلولهای بدن می گذراد تا حدی آشنا هستند.
شبان طاهری رفع تاثیرات منفی داروهای شیمی درمانی بر سلولهای غیرسرطانی را راه حلی مفید برای این سبک از درمان دانست و گفت: یکی از راه های بهبود کیفیت روند درمان با شیمی درمانی کاستن از تاثیرات منفی داروهای این روش از درمان بر سلولهای غیرسرطانی و ایجاد طرحی برای رساندن مستقیم مواد دارویی مذکور بر سلولهای سرطانی است.
عضو بنیاد ملی نخبگان کشور با اشاره به نحوه استفاده از نانوفناوری در بهبود این روش درمانی اظهار داشت: روند کار عادی شیمی درمانی ورود دارو در قالب کره ای متخلخل به بدن برای رساندن محتویات داخل آن به سلولهای سرطانی است اما به جهت تخلخل این کره حاوی دارو، امکان باز شدن آن در طول مسیر بدن وجود دارد که در این زمینه می بایست دو کارکرد ایجاد شیوه ای برای شناسایی سلولهای سرطانی و تاثیر مستقیم دارو بر آن و پوشاندن کره دارویی با ماده ای مخصوص برای عدم تخریب در میانه راه انجام گیرد.
این کارشناس علوم نانوفناوری بیان داشت: استفاده از ذرات طلا در اندازه های نانو برای پوشاندن کره حاوی دارو از طرفی راهی برای عدم باز شدن مواد ضد سرطانی داخلی آن بر روی سلولهای غیر درگیر با این بیماری محسوب و از سویی دیگر موجبات شناسایی سلولهای سرطانی و اثر مستقیم بر آنها را فراهم می آورد.
وی افزود: پس از استقرار بسته حاوی داروی پوشیده شده با طلا توسط نانوفناوری بر روی سلولهای سرطانی از پیش شناسایی شده مرحله بعدی یعنی تابش اشعه مادون قرمز و ذوب شدن طلا آغاز و سلولهای بیمار بدون لطمه به سلولهای دیگر، مورد درمان پزشکی قرار می گیرند.
شبان طاهری با تاکید بر لزوم استفاده از کمترین حجم طلا در این درمان خاطرنشان کرد: به جهت آنکه طلا به سختی از بدن دفع می شود استفاده از حجم کمتر طلا در این درمان امری ضروری محسوب می شود.
نظر شما