۳۰ آبان ۱۳۸۹، ۹:۲۳

خوانش متون-20/

خوانش متون با نیاز مخاطب ارتباط مستقیم دارد

خوانش متون با نیاز مخاطب ارتباط مستقیم دارد

استاد فلسفه هنر دانشگاه علم و فرهنگ در مورد قاعده خوانش متون با اشاره به اینکه هرکس بنا به رشته تخصصی و نیازهای خود روشهای خاصی برای قرائت متون دارد، گفت: در واقع نیازها تعیین کننده روش مطالعه هستند.

دگتر نعمت الله عبدالرحیم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد قواعد خوانش متون انسانی و روش وی در مطالعه گفت:  نمی‏توانیم یک قاعده خیلی مشخص و محدود برای قرائت علوم انسانی تعیین کنیم چرا که نیازها در علوم انسانی خیلی گسترده است و دامنه وسیعی این متون را در بر می‏گیرد.

وی افزود: هرکس بنا بر رشته تخصصی و نیازهای خود می تواند روشهای خاصی برای قرائت متون تعیین کند. درواقع نیازهای او است که تعیین می‏کند این روشها به چه صورت باشند.

استاد فلسفه هنر دانشگاه علم و فرهنگ درباره اینکه متون رشته خود را چندبار مطالعه می‏کند نیز اظهار داشت: بسته به متن فرق می‎کند. یکسری متون، متون مبنایی هستند برای مثال آنهایی که در رشته فلسفه هستند مثل کتاب نقادی کانت، کتابی نیست که برای آن یکبار خواندن کافی باشد. اما برخی کتابها نیز هستند که یکبار خواندن آنها کفایت می کند حتی بعضی کتابها فقط بخشهایی از آن برای خواندن مورد نیاز است .

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه در مورد یادداشتهای خود از متون مطالعه شده نیز گفت: این یادداشتها فرق می‎کند بعضی از آنها به صورت فیش است بدین ترتیب که نکته جالبی در متن وجود دارد که باید یادداشت بشوند. بعضی یادداشتها به صورت یک حاشیه‎ای یا توضیحی است. بعضی یادداشتها نیز به صورت نقل قول مستقیم یا برداشتهای تفسیری است اینها با هم فرق می‏کنند مورد استفاده‏اشان هم خیلی باهم فرق می‎کنند.

کد خبر 1186546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha