تراب محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتابخانه ملی سابق تبریز پس از مرمت با کاربری جدید به عنوان مرکزی فرهنگی، هنرمندان و هنردوستان را در مکان تاریخی مقبره العرفای تبریز گرد هم جمع آورده است.
محمدی اذعان داشت: بنای کتابخانه ملی سابق تبریز همزمان با ساختمان شهرداری تبریز و برای استفاده انجمن شهر طراحی و ساخته شده بود و از سال 60 به بعد به محل جدید کتابخانه شهر اختصاص یافت.
وی افزود: این بنا به شکل معماری خاص آن دوره و در محل قبرستان قدیمی گجیل با بدنهای سنگی ساخته شده و دارای پلان شمالی سه ناو است که ناو میانی به عنوان سالن و ناوهای جنوبی و شمالی به اتاقهای مورد نیاز مجموعه در دروان ساخت خود اختصاص یافته است.
تراب محمدی تاکید کرد: مجموعه کتابخانه ملی تبریز از نوع سنگ محلی اسپراخون و دارای حجاریهای چشمگیر است به شکلی که هر بینندهای میتواند به شباهت سبک و معماری این بنا و ساختمان شهرداری پی ببرد.
وی تصریح کرد: بال غربی بنا به دلیل آسیبهای وارد شده به مرمت نیاز داشت که این امر در سالهای اخیر محقق شده است، همچنین اجرای نما با سنگ اسپراخون، عایقکاری و کفسازی تراس ضلع جنوبی، اجرای طاق ضربی برای پوشش کف سالنها و اجرای کانال نم زدا در ضلع شمالی ساختمان از سایر اقدامات مرمتی اجرا شده در پروژه مرمت کتابخانه ملی سابق بود و هم اینک بنا سالم محسوب میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان با بیان این مطلب که این بنا در حال حاضر تحت مالکیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی است خاطر نشان کرد: از محل کتابخانه ملی سابق تبریز که شامل سالن نمایشگاهی، سالن همایش و آمفی تئاتر، خانه هنر و موزه کاریکاتور تبریز است، به عنوان محل فرهنگی و مکانی برای برگزاری همایشها و کلاسهای آموزشی و نمایشگاههای فرهنگی استفاده میشود.
گفتنی است، ساختمان کتابخانه ملی تبریز در ضلع شمالی باغ گلستان واقع شده و در آبان ماه سال 78 با شماره 2498 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما