به گزارش خبرنگار مهر در قم، مجید محمدیان شامگاه شنبه در همایش بهبود و ارتقای کیفیت نان در قم با اشاره ضرورت افزایش کیفیت نان بیان داشت: برای ارتقای کیفیت نان باید زمین کشاورزی و مکان نگهداری مناسبی وجود داشته باشد و نوع آبی که کشاورز به کار میبرد نیز در کیفیت گندم تولیدی مؤثر است.
وی در ادامه کیفیت آب مورد استفاده در تبدیل آرد به خمیر را در کیفیت نان مؤثر عنوان کرد و گفت: نا مطلوب بودن آب شرب در کاهش کیفیت نان تولید شده در نانواییهای قم تأثیرگذار است.
محمدیان ادامه داد: باید گندم در محل سیلو و نانوایی درست نگهداری و به نحوی مخلوط شود تا در نهایت نان با کیفیت تولید و به دست مصرف کننده برسد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص نگهداری صحیح آرد توسط نانوایی به خصوص در فصل زمستان اظهار داشت: مهمترین عوامل موثر در کیفیت آرد و تولید نان، میزان رطوبت در نانواییها است که مورد توجه قرار نمیگیرد حتی کتری که در نانوایی میجوشد و تولید بخار میکند نیز در کیفیت آرد تأثیر دارد.
محمدیان با اشاره به کیفیت نامناسب آرد بیان کرد: خوشبختانه در هفت ماه گذشته برخورد جدی در خصوص آرد، گندم و تغییراتی از باب مدیریتی ایجاد شده است.
وی در خصوص گندمهای نا مناسبی که از شهرهای مختلف به قم برای مصرف و تولید نان در ارسال میشود، اظهار داشت: مگر گندم انبارهای قم نامناسب است که از شهرهای مختلف پذیرای گندمهای بیکیفیت و نامناسب باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص آمار اداره معاونت غذا و دارو در نمونهبرداریهای انجام شده از نانواییهای استان بیان داشت: در سه ماه دوم سال 89 در نمونهبرداری صورت گرفته از 37 نانوایی ، 35.13 درصد گزارش آزمایش استفاده از جوش شیرین بوده و همچنین 2.03 درصد نیز استفاده بیش از حد از نمک گزارش شده است که امیدواریم دقت بیش از حد در این مورد صورت گیرد.
وی با اشاره به سرلوحه قرار گرفتن آموزش در دستورکار نانوایان و مسئولان بیان داشت: در این راستا نرمافزار مولتی مدیا برای کودکان ، 21 جلدکتاب شعر و قصه برای کودکان تهیه و فراهم شده است.
نانهای سبوسدار کیفیت و ویژگی عجیب و خوبی دارد
وی در خصوص میزان اهمیت نانهای سبوسداردر علاج بیماریها و تغذیه افراد اظهار داشت: نانهای سبوسدار کیفیت و ویژگی عجیب و خوبی دارند و از کیفیت بالایی برخوردار هستند و همچنین از بسیاری بیمارییهای ناعلاج جلوگیری میکند و بیشتر افراد در بحث تغذیه و نان سبوسدار غافل هستند.
محمدیان ادامه داد: باید به سمت تشویق و حمایت از نانواییها پیش برویم تا نان با کیفیت بویژه سبوسدار تولید شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص تعداد نانواییها استان گفت: هم اکنون در قم تعداد 160 نانوایی سنگکی ، 390 نانوایی تافتون ، 55 خشکهپزی ، 340 سنتیپز و 40 بربری وجود دارد.
وی در رابطه با اتلاف وقتی که در نانوایی صورت میگیرد و از این فرصت طلایی غفلت میشود اظهار داشت: پنچ هزار و 780 ساعت نفر در روز صرف گرفتن نان میشود.
آلفاتوکسین موجود در شیر از حد استاندارد بیشتر است
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آلفاتوکسین ایجاد شده در نانها و عوارض جانبی آنها در شیر اظهار داشت: آلفاتوکسینها از عدم نگهداری نامناسب نانها ایجاد شده که از طریق ضایعات به گاوداریها فرستاده میشود و سپس در شیر گاو نیز پدیدار میشود.
محمدیان گفت: باستان شناسان قدیم اولین گیاهی را که در 10 هزار سال قبل در خاورمیانه کاشتهاند گندم بود و همچنین مصریان اولین کسانی بودند که پنچ هزار سال قبل طعم، بو و مزه به نان داده بودند و برای افرادی که در آن زمان کار میکردند نان بسیار با ارزش بود و حتی به جای دستمزد به فرد نان میدادند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: 150 سال قبل از میلاد مسیح، نان صنعتی شد که نانوایی از قدیمیترین مشاغل است و از جایگاه ویژه اجتماعی برخوردار است و امیدواریم امروزه روزی برسد که نانوایان ما جایگاه رفیعی که دارند ارتقاء پیدا کند و نانوا بیش از این تقویت و حمایت شود.
قم - خبرگزاری مهر: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: کیفیت آب آشامیدنی در قم در کاهش کیفیت نان موثر است.
کد خبر 1191189
نظر شما