۲۴ آبان ۱۳۸۹، ۱۱:۳۴

در بررسی برنامه پنجم؛

مجلس با عضویت سریع ایران در سازمان تجارت جهانی مخالفت کرد

مجلس با عضویت سریع ایران در سازمان تجارت جهانی مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انجام اقداماتی مبنی بر موظف کردن دولت برای عضویت ایران در سازمان توسعه تجارت جهانی (WTO) تا پایان سال دوم برنامه مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه در ادامه بررسی جزئیات لایحه برنامه پنجم توسعه کشور با عضویت سریع ایران و تکلیف دولت مبنی بر انجام اقداماتی برای عضویت سریع در سازمان توسعه تجارت جهانی مخالفت کردند.

مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان در بررسی بخشی از لایحه برنامه پنجم دولت که دولت را مکلف می کرد ضمن ایجاد همسویی قوانین و مقررات بخش تجاری کشور با قوانین و مقررات اتحادیه های منطقه ای و بین المللی از جمله سازمان تجارت جهانی، نسبت به آماده سازی و توانمندسازی ارکان اقتصادی کشور برای عضویت در سازمان توسعه تجارت جهانی (WTO) تا پایان سال دوم برنامه اقدام قانونی نماید، گفت: به استناد اصل 3 قانون اساسی این بند لایحه مغایر با قانون است.

وی ادامه داد: بر اساس اصل 3 قانون اساسی باید جلوی نفوذ اجانب به کشور را بگیریم و استعمار را ترک کنیم. این در حالیست که موظف کردن دولت به عضویت در WTO تا پایان سال دوم برنامه مغایر با این اصل قانونی است.

نماینده سمنان گفت: هیچ کس مخالف پیوستن به WTO نیست و نمی گوید در این خصوص زمینه سازی نشود اما با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری باید به تدریج به سازمان توسعه تجارت جهانی بپیوندیم.

کواکبیان تاکید کرد: اظهار عجز کردن و اینکه تو را به خدا به ما عضویت دهید، دون شان ملت ایران است لذا اگر قرار است به سازمان توسعه تجارت جهانی بپیوندیم این روند باید به صورت تدریجی انجام شود.

محمد حسن ابوترابی فرد که ریاست جلسه علنی امروز را بر عهده داشت این اخطار را وارد ندانست.

در ادامه محمد جواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر، نیز با استناد به اصل 85 قانون اساسی مبنی بر اینکه هرگونه قراردادی که منجر به سلطه بیگانه بر منابع طبیعی، اقتصاد، فرهنگ و ارزش شود ممنوع است، گفت: ما نباید به دنبال ملحق شدن به سازمان تجارت جهانی باشیم بلکه باید به دنبال این باشیم که راهکارهای اقتصادی و مدل اقتصادی خود را به جهان ارائه بدهیم.

وی افزود: نباید به گونه ای عمل کنیم که در سازمان تجارت جهانی و جهانی شدن حذف شویم. لذا باید در قانونگذاری به گونه ای عمل کنیم که دولت مکلف به پیوستن به سازمان تجارت جهانی در کوتاه مدت نباشد.

ابطحی اظهار داشت: ما نمی توانیم چک سفید امضا به دولت بدهیم و او را موظف کنیم که تا پایان برنامه دوم، به عضویت سازمان تجارت جهانی درآییم.

وی همچنین با تاکید به بیانات رهبری گفت: ایشان نیز تاکیدی در عضویت سریع در سازمان تجارت جهانی نداشتند و بر اساس سخنان ایشان مسیر پیوستن به تجارت جهانی باید به آرامی انجام گیرد.

ابوترابی فرد این اخطار را نیز وارد ندانست .

در رای گیری نهایی در مجلس دولت موظف شد ضمن ایجاد همسویی قوانین و مقررات بخش تجاری کشور با قوانین و مقررات اتحادیه های بین المللی از جمله سازمان تجارت جهانی نسبت به آماده سازی و توانمندسازی ارکان اقتصادی کشور برای عضویت در سازمان توسعه تجارت جهانی اقدام قانونی نماید.

با این حال بر اساس تصمیم نمایندگان سرعت بخشی به عضویت در سازمان توسعه تجارت جهانی تا پایان سال دوم برنامه حذف شد و دولت با یک روال آرام نسبت به عضویت در این سازمان تکالیفی دارد.

کد خبر 1192214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha