حمید اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان افزود: قرار است کمیتههای مشترک کارشناسی در حوزههای مختلف سلامت در حوادث و اورژانس پیش بیمارستانی به صورت زمان بندی شده و دوره ای در مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استانهای اصفهان و یزد تشکیل جلسه دهند و با بررسی راهکارهای لازم برای گسترش و ارتقاء سطح همکاری، نسبت به طراحی و اجرای برنامههای مشترک به منظور مقابله موثر در حوادث احتمالی اقدام کنند.
اتوبوس آمبولانس به اصفهان می آید
وی همچنین با اشاره به اینکه اورژانس اصفهان در سال جاری برنامههای متعددی را به انجام خواهد رساند، اظهار داشت: اورژانس اصفهان در سال جاری به اتوبوس آمبولانس مجهز میشود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان با اشاره به هدف اجرای این طرح، تصریح کرد: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان در سال جاری و در راستای دستیابی به اهداف مدیریت سلامت در حوادث به اتوبوس آمبولانس مجهز میشود.
وی اضافه کرد: در بحث مدیریت حوادث، در پارهای مواقع با وقوع حوادث جادهای و یا غیرمترقبه با تعداد زیادی مصدوم مواجه میشویم که این امر نیاز به پیشبینیهای مختلفی برای مواجهه با این مصدومان دارد که در این راستا به تازگی بحث اتوبوس آمبولانس در تمامی کشور مطرح شده و امکانات آن نیز فراهم شده است.
اسماعیلی با اشاره به ویژگیهای اجرای این طرح در استان اصفهان ادامه داد: قابلیت حمل 11 مصدوم و وجود تجهیزات کامل برای انتقال و درمان بیماران ترومایی از جمله ویژگیهای اجرای طرح اتوبوس آمبولانس است.
وی تاکید کرد: راه اندازی و به کارگیری آسان بدون نیاز به زمان و نیروی انسانی به دلیل سیار بودن، انتقال سریع و عدم نیاز به هزینههای جانبی، قابلیت و تغییر کاربردی در حوادث جادهای و غیرمترقبه از دیگر مزایای این اتوبوس آمبولانسها به شمار میرود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه با ورود این ناوگان به سیستم اورژانس قصد داریم تا تمامی تکنیسینهای مشغول به کار در اورژانس، گواهینامه پایه یک اخذ کنند، گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است تا پایان سال جاری، تمامی استانهای کشور به این ناوگان مجهز شوند.
وی افزود: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان هم در نظر دارد تا از محل اعتبارات استانی، تعدادی از این اتوبوس آمبولانسها را به طور مستقل خریداری کند.
اسماعیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود به ضرورت فرهنگسازی به منظور افزایش آگاهیهای مردم در مواجهه با خطرات و فوریتهای پزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: اطلاعرسانی در خصوص وظایف و جایگاه مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی در سطح جامعه در حد مطلوبی نیست، به گونهای که عدم آگاهی عمومی مشکلات زیادی را برای کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی و مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: فرهنگسازی در میان شهروندان، اطلاعرسانی در خصوص نحوه امدادخواهی مردم و نوع خدمات اورژانس، ارائه آموزش همگانی در قالب طرح بسیج همگانی احیاء و فرهنگسازی اولویت بندی حادثه دیدگان از جمله مسائلی است که باید از سوی رسانهها فرهنگ سازی شود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه مسئولان استان هم از وظایف این سازمان آگاهی کاملی ندارند، اضافه کرد: تغییر تصور و دیدگاهی که مردم و مسئولان از این مرکز دارند، الزامی است که باید در کنار فرهنگسازی تحقق پذیرد تا این مرکز بتواند به جایگاه حقیقی خود برسد.
روزانه سه هزار تماس تلفنی با اورژانس اصفهان گرفته می شود
وی با اشاره به تماسهایی که روزانه با مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان برقرار میشود، بیان داشت: روزانه بیش از سه هزار تماس با این مرکز برقرار میشود که بسیاری از این تماسها مزاحمتهای تلفنی است و مشکلات زیادی را برای فعالان بخش اورژانس ایجاد میکند.
اسماعیلی با اشاره به ضعفی که تاکنون در فرهنگسازی وظایف و جایگاه این مرکز وجود داشته خاطر نشان کرد: در سال 1385 طرح بسیج همگانی احیاء ابلاغ شد تا همه مردم از اطلاعاتی که درباره احیاء به هنگام وقوع حوادث لازم است اطلاع یابند و به هنگام وقوع حوادث اقدامات اولیه را پیش از رسیدن اورژانس انجام دهند که انجام چنین طرحهایی برای تبیین وظایف و نوع خدمات این مرکز بسیار لازم است.
نظر شما