به گزارش خبرنگار مهر، یحیی آل اسحاق امروز یکشنبه در یک نشست خبری با اشاره به سفر هیئت ایرانی به عراق برای گسترش و تعمیق روابط با این کشور، گفت: بازار عراق و شرایط اقتصادی ایران با این کشور یکی از فرصتهای گرانبهایی است که اگر به موقع در مورد آن تدبیر نشود مانند سایر شرایط اقتصادی که در رابطه با تبادلات بین المللی داریم ناخواسته آسیب جدی خواهیم دید.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: عراق علاوه بر همسایگی و سابقه تاریخی دارای شرایط ویژه ای است که به طور قطع می تواند یکی از بزرگترین محلهای سرمایه گذاری اقتصادی در خاورمیانه به شمار آید، چرا که نیازهای تاریخی در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری در این کشور وجود دارد و از 40 سال قبل تا به حال مجموعه نیازهایی به وجود آمده است که جای کار بسیاری را در تمامی حوزه های اقتصادی پیش روی سرمایه گذاران قرار داده است.
وی تصریح کرد: در عراق به لحاظ درآمدی امکانات بالایی وجود دارد و توان سرمایه گذاری با شرکای خارجی برای این کشور فراهم است ضمن اینکه عراق به لحاظ جغرافیایی نیز شرایطی دارد که علاوه بر واقع شدن در منطقه خاورمیانه می تواند حلقه اتصالی میان ایران با سایر کشورها باشد.
به گفته آل اسحاق، ایران نیز در امور زیربنایی اعم از تکنولوژی و تجربه از امکانات بالایی برخوردار است و ظرفیت ها و پتانسیل های داخلی به گونه ای است که ناچاریم به بازارهای منطقه نفوذ کنیم.
وی اظهار داشت: شرایطی که هم اکنون در عراق حاکم است فضای مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی فراهم نکرده اما اگر فضا امن شود ایران رقبای بزرگی درعراق خواهد داشت و این، کار را سخت می کند و اگر هم اکنون حضور معناداری در عراق نداشته باشیم بعدها به مشکل بر می خوریم.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران اظهار داشت: به نظر می رسد شرایط خوب اقتصادی ایران توانسته حرکت جدیدی را برای گسترش روابط خود با عراق آغاز کند و هم اکنون وقت حضور شرکت ها، بنگاههای اصلی اقتصادی و پیمانکاران بزرگ کشور است.
آل اسحاق گفت: هم اکنون پیمانکاران ایرانی برای اجرای 750 پروژه ملی در عراق مشغول به کار هستند و سرمایه گذاری سالانه 100 میلیارد دلاری در عراق فرصت طلایی را برای ایران فراهم کرده است.
وی اظهارداشت: دولت باید زمینه حضور بانکهای ایرانی در عراق را بیش از پیش فراهم سازد چرا که اگر موضوع بیمه، بانک و فاینانس در این کشور رفع شود امکان حضور ایران قوی تر خواهد بود.
در ادامه حمید حسینی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران نیز گفت: عراق یک فرصت در روابط خارجی ایران به شمار می رود و ایران می تواند چهار سطح همکاری را برای مراودات خود با این کشور تعریف کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر یک مرکز تجاری بسیار مجهز در مرکز عراق وجود دارد که سرمایه گذار آن حاضر است از کالاهای ایرانی در آن نمایندگی بگیرد و خود کار توزیع آن را در بازار عراق به عهده گرفته و تضمین های کافی را به صادرکنندگان ایرانی ارائه دهد.
وی اظهار داشت: اگر صادر کنندگان ایرانی همت کنند حجم روابط تجاری میان ایران و عراق به 10میلیارد دلار خواهد رسید و این پتانسیل وجود دارد.
حسینی یکی دیگر از راهکارهای حضور شرکتهای ایرانی در عراق را مذاکره با 50 شرکتی که در آینده نزدیک از سوی وزارت صنایع عراق به ایران می آیند، دانست و گفت: فروشگاههای زنجیره ای عراق نیز آمادگی دارند تا کالاهای ایرانی را توزیع کرده و مبالغ را به صادر کنندگان برگردانند و این کار نیاز به بازاریابی ندارد.
به اعتقاد وی، عراقی ها نسبت به کالاهای ایرانی ذهنیت منفی ندارند. حسینی از تاسیس شعبه بانک اقلیمی عراق در ایران در آینده نزدیک خبر داد.
جهانبخش سنجابی دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق نیز گفت: از هر سه دلار صادرات غیر نفتی یک دلار روانه عراق می شود و بر این اساس امیدواریم سنگ بنای شروع تحولی در مبادلات ایران و عراق بنا گذاشته شود که در آن استراتژی، نقش دهی جدی به بخش خصوصی و مردمی سازی فعالیتها باشد.
وی سهم ایران از بازار عراق را 7 تا 13 درصد عنوان کرد و گفت: ایران باید حداقل یک چهارم سهم بازار عراق را در اختیار بگیرد.
وی ادامه داد: در هفت ماهه ابتدای امسال صادرات ایران به عراق با 6.5 درصد رشد نسبت به سال گذشته به 2 میلیارد و 733 میلیون دلار رسیده و برای سومین سال متوالی عراق اولین شریک تجاری ایران به شمار می رود.
سنجابی ادامه داد: ایران در حوزه استانداردها توافقات خوبی با عراق داشته و مهمترین اقدام استقرار دو شرکت بازرسی کالا و خدمات از کشور فرانسه است.
نظر شما