به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، تورج همتی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران در زاهدان اظهار داشت: محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در حال گشت زنی و کنترل زیستگاههای نوار ساحلی دریای عمان موفق به مشاهده و فیلمبرداری از یک جفت نر و ماده پرنده در معرض انقراض بوچانگاه شدند.
وی بیان داشت: این دو پرنده نر و ماده در مناطق جنگلی روبروی ناحیه صنعتی پسابندر و محدوده تالاب خور و جنگل های مانگرو خلیج گواتر مشاهده شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهارداشت: محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست پارسال این پرنده را در منطقه یاد شده، مشاهده کرده بودند اما موفق به تصویربرداری از آنها نشده اند.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: از شمار دقیق جمعیتی این پرنده اطلاعاتی در دست نیست و به جز گزارش سال 84 در جزیره قشم و سالهای 88 و 89 در منطقه چابهار، طی چند دهه اخیر گزارشی از حضور این پرنده در منطقه خاورمیانه انتشار نیافته است.
همتی گفت: این پرنده در جنوب آسیا با عنوان مرغ مگس خوار و شاه کلاغ معروف است و در شبه جزیره هندوستان بوچانگاه، در پاکستان تامپال در بلوچستان گوهالو و کوهالو شهرت دارد و در بین هندویان از تقدس خاصی برخوردار است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان داشت: بوچانگاه از طریق دره سند، بنگلادش، چین و اندونزی به جنوب شرق ایران مسافرت می کند.
نظر شما