۳۰ آبان ۱۳۸۹، ۱۲:۴۰

برای نخستین بار در خاورمیانه از پرنده نادر بوچانگاه تصویربرداری شد

برای نخستین بار در خاورمیانه از پرنده نادر بوچانگاه تصویربرداری شد

زاهدان - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: یک جفت پرنده نر و ماده نادر و در معرض انقراض بوچانگاه برای زمستانی گذرانی به سواحل دریای عمان در چابهار آمده اند که برای نخستین بار از آنها تصویربرداری شد.

به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، تورج همتی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران در زاهدان اظهار داشت: محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در حال گشت زنی و کنترل زیستگاههای نوار ساحلی دریای عمان موفق به مشاهده و فیلمبرداری از یک جفت نر و ماده پرنده در معرض انقراض بوچانگاه شدند.

وی بیان داشت: این دو پرنده نر و ماده در مناطق جنگلی روبروی ناحیه صنعتی پسابندر و محدوده تالاب خور و جنگل های مانگرو خلیج گواتر مشاهده شدند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهارداشت: محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست پارسال این پرنده را در منطقه یاد شده، مشاهده کرده بودند اما موفق به تصویربرداری از آنها نشده اند.

وی ادامه داد: "Black Drongo Dicrurus macrocercus" بوچانگاه با نام علمی پرنده ای تکزی،  تهاجمی و چالاک با پر و بال سیاه رنگ و جلای آبی است.
 
همتی گفت: این پرنده 28 سانتی متر طول و دمی خیلی دراز و دو شاخه و چنگال مانند دارد که بیشتر در نواحی دشتی،  تالابی و پوشیده از درخت زیست می کند و در کشتزارها هم دیده می شود.
 
وی بیان کرد: با توجه به تغذیه بوچانگاه از حشراتی مانند ملخ، موریانه، زنبور، مورچه و پروانه، این پرنده قبل از جنگ جهانی دوم در شرق آسیا وظیفه کنترل آفات و حشرات و مبارزه بیولوژیک را بر عهده داشت.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: از شمار دقیق جمعیتی این پرنده اطلاعاتی در دست نیست و به جز گزارش سال 84 در جزیره قشم و سالهای 88 و 89 در منطقه چابهار، طی چند دهه اخیر گزارشی از حضور این پرنده در منطقه خاورمیانه انتشار نیافته است.
 
وی اظهار داشت: جمعیت بوچانگاه به شدت در حال کاهش است و در فهرست قرمز  "IUCN" قرار دارد.

همتی گفت: این پرنده در جنوب آسیا با عنوان مرغ مگس خوار و شاه کلاغ معروف است و در شبه جزیره هندوستان بوچانگاه، در پاکستان تامپال در بلوچستان گوهالو و کوهالو شهرت دارد و در بین هندویان از تقدس خاصی برخوردار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان داشت: بوچانگاه از طریق دره سند، بنگلادش، چین و اندونزی به جنوب شرق ایران مسافرت می کند.
کد خبر 1195501

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha