پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۳۰ آبان ۱۳۸۹، ۱۵:۳۱

بیانیه جمعی از پزشکان/

امکانات سلامت در کشور عادلانه توزیع شود

امکانات سلامت در کشور عادلانه توزیع شود

جمعی از پزشکان شرکت کننده در ششمین همایش سرطان ایران طی بیانیه پایانی این همایش خواستار برابری عدالت در دسترسی به امکانات سلامت در کشور و رفع نابرابری در توزیع و ارائه خدمات گوناگون به بیماران شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، هم اینک بیماران و خانواده آنان به عنوان مرکز مراقبت و توجه پزشکی از پیش، هنگام تا پس از طی شدن دوره بیماری و گاهی تا زمان مرگ با مشکلات بسیاری مواجهند که هر کدام نیاز به توجه خاص دارد، اما یکی از پیش زمینه‌های اصلی که موجب بروز یا تشدید این مشکلات خواهد شد، نابرابری در توزیع و ارائه خدمات گوناگون به بیماران است.

نتیجه پژوهشهای انجمن سرطان ایران که بخشی از آن در ششمین همایش این انجمن که 26 تا 28 آبان در تهران برگزار شد، ارائه شد، نشان می‌دهد که نابرابری در همه سطوح مراقبت یکی از مشکلات اساسی بیماران است.
 
در این بیانیه انجمن سرطان ایران اعلام می‌دارد، با رایزنی، گفت وگو و ارائه نظرهای مشورتی به سیاستگذاران سلامت فعالانه در راه کاهش این نابرابری‌ها خواهد کوشید و در این راه با امتنان و پایداری از شعارزدگی و عوامفریبی پرهیز خواهد کرد.
 
از آنجا که مبارزه با بیماری سرطان در هر کشوری نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و زماندار است و اقدام‌های گذرا وکم اثر فقط باعث اتلاف منابع خواهد شد. تعیین اولویت‌ها در جهت دهی منابع تنها از راه پژوهش‌های ارزیابی نیاز امکانپذیر است و به نظر می‌رسد، تنها با اجرای همه جانبه برنامه جامع ملی کنترل سرطان که جامعیت لازم را برای همه مراحل از پیشگیری تا مراقبت های حمایتی و تسکینی را دارا باشد، محقق خواهد شد.
 
این بیانیه، اجرای چنین برنامه گسترده‌ای را نیازمند هماهنگی‌های درون بخشی و همکاریهای بین سازمانی می‌داند که انجمن سرطان ایران به عنوان یکی از صاحبان این فرآیند، آمادگی دارد، زمینه اجرای چنین برنامه‌ای را فراهم کند.
 
بند سوم بیانیه ششمین همایش انجمن سرطان با تاکید بر پیشگیری از مشکلات حرفه‌ای می‌افزاید: پزشکان،‌ پرستاران، مددکاران اجتماعی، ‌روانشناسان، متخصصان تغذیه و دیگر گروه‌ها به عنوان گروه اصلی مراقبت کننده از بیماران مبتلا به سرطان، خود در معرض آسیبهای شغلی بسیاری هستند. نبود حمایتهای شغلی و محدودیتهای مالی، این گروه را روز به روز فرسوده‌تر و کمیت و کیفیت مراقبت را متاثر می‌کند که این امر در نهایت کمیت و کیفیت زندگی بیماران را تهدید خواهد کرد.
 
در ادامه، این بیانیه با اشاره به کمبود نیروی انسانی و نبود برخی تخصصهای لازم در بیشتر مراکز انکولوژی کشور و تعرفه‌های غیر عادلانه پزشکی تصریح می‌دارد: این موارد از جمله محدودیتهای حرفه‌ای برای ارائه بهترین خدمات است که متأسفانه چنین محدودیت‌هایی از سوی تصمیم سازان کلان طی یک سال گذشته تشدید شده است.
 
در پایان این بیانیه، انجمن سرطان ایران اعلام می‌دارد، مجدانه برای رفع مشکلات حرفه‌ای و کاهش بار ناشی از بیماری سرطان بر دوش گروه های حرفه‌ای خواهد کوشید.
 
سرطان،‌ بیماری دیروز، مشکل امروز و شاید فاجعه فردا باشد در صورت نیافتن راهکاری برای چاره اندیشی بنیادین یعنی برنامه‌ریزی مبتنی بر سنجش نیازها و عملکردهای موجود،‌ بروز سرطان طی چند سال آینده به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد یافت و بیشترین میزان این افزایش در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
 
از سوی دیگر شاید کمترین حیطه‌ای در رشته پزشکی باشد که اینچنین نیازمند چند تخصص پزشکی و غیرپزشکی برای برنامه‌ریزی، درمان و پیگیری بیمار و به طور کلی مراقبت جامع از بیمار باشد.
کد خبر 1195772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha