حسین نگهدار در گفتگو با خبرنگار مهر میانگین تولید برای هر جعبه پیله ابریشم در مازندران برای سال جاری را حدود 29 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این میزان از سطح 350 هکتار توتستان بخش خصوصی و 17 هکتار بخش دولتی در مازندران تولید شد.
وی با اشاره به اینکه بیش از هزار و 140 نفر در پرورش نوغان در مازندران فعالیت می کنند، تصریح کرد: مازندران با پرورش هزار و 710 جعبه کرم ابریشم در سال گذشته، رتبه چهارم را در کشور به خود اختصاص داده بود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه پرورش کرم ابریشم می تواند به عنوان شغل دوم باعث درآمدزایی برای کشاورزان استان باشد، اضافه کرد: به ازای پرورش هر جعبه کرم ابریشم که به طور معمول حدود 40 روز زمان صرف می کند معادل 200 هزار تومان درآمد برای کشاورزان دارد.
نگهدار ادامه داد: با بررسی های انجام شده، متاسفانه هر ساله از تعداد پرورش دهندگان کرم ابریشم، بدلیل وجود مشکلات موجود در این بخش کم می شود.
وی پایین بودن ظرفیت تولید، کمبود توتستان اصلاح شده، عدم ترویج و آموزش به موقع ، نبود تلمبار مدرن و وجود تلمبارهای سنتی، عدم تشکل منسجم نوغانداری را از مشکلات مهم این بخش بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش هزینه های کارگری، وجود کشت های رقیب توت، بالا بودن قیمت تمام شده پیله نسبت به قیمت تضمینی بدلیل پائین بودن میانگین تولید، واردات بی رویه پیله کرم ابریشم با تعرفه پائین و قاچاق از دیگرچالش های صنعت نوغانداری درمازندران است.
نظر شما