حسن ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز توضیح داد: برای نصب این سیستم، گورخرها زنده گیری شده و پس از نصب GPS در منطقه رها می شوند.
وی افزود: برای انجام این کار دو دکترای دامپزشکی از اتریش، کارشناس محیط طبیعی محیط زیست استان فارس و تعدادی نیز از دانشگاه صنعتی اصفهان به منطقه بهرام گور آمده اند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان نی ریز تصریح کرد: این سیستم به مدت دو سال بر گردن گورخرها نصب است تا از این طریق مسیر مهاجرت، رفتار، قلمرو و زیستگاه و تولید مثل این گونه ردیابی و مشخص شود.
وی گفت: علاوه بر این طول مسافتی که گورخر می تواند طی کند نیز تعیین می شود.
به گفته ابراهیمی عملیات نصب GPS بر گردن گورخرها به مدت یک هفته در این منطقه انجام می شود.
منطقه حفاظت شده بهرام گور در شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نی ریز قرار دارد و وسعت این منطقه 40 هزار و 800 هکتار و ارتفاع بلندترین نقطه آن دو هزار و 787 متر بوده و دارای آب و هوای گرم و خشک و بارندگی حدود 200 میلی متر است.
این محدوده از سال 1351 با عنوان منطقه حفاظت شده "بهرام گور" تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقه در کشور است که جمعیت قابل ملاحظه و پویایی از گورخر ایرانی را در خود جای داده است.
حضور دیگر گونه های ارزشمند نظیر جبیر، گربه کاراکال، زاغ بور، هوبره و... ارزش اکولوژیکی این زیستگاه پهناور را دو چندان می کند و تماشای حیات وحش به خصوص گونه های در معرض تهدیدی نظیر گورخر ایرانی، هوبره و زاغ بور در این منطقه به سادگی امکان پذیر است.
نظر شما