به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از بوستون گلاب، اين روزنامه امروز نوشت در حاليكه نگرانيهاي بين المللي در مورد برنامه هسته اي ايران درحال افزايش است هم اكنون در واشنگتن بحثي شكل گرفته است درمورد اينكه درصورتيكه ديپلماسي چند جانبه گرايانه شكست خورد چه يايد كرد .
اين روزنامه در ادامه با اشاره به اختلافات اساسي در مورد شيوه برخورد با ايران مي نويسد برخي از حقايق اساسي كه همه در مورد آن توافق دارند اين است كه برنامه هسته اي ايران به طور گسترده اي محبوب شده است و به نظام قدرت دوباره اي بخشيده است اما اجماع در اينجا به پايان مي رسد .
از نظر برخي از ناظران آمريكايي اين حقايق نشان مي دهد كه آمريكا بايد به هرترتيبي شده است جلوي برنامه هسته اي ايران را بگيرد حتي در صورت لزوم با پيشنهاد رفع تحريمها در صورت توقف برنامه هسته اي . يك حزب ديگر باوردارد كه آمريكا بايد شيوه كنوني دولت بوش را در ديپلماسي چندجانبه گرايانه دنبال كند تا به نتيجه منطقي برسد يعني آژانس بين المللي انرژي اتمي را تشويق كند تا ايران را به دليل نقض قوانين NPT به شوراي امنيت ارجاع دهد و بدين ترتيب بحث براي مجازاتهاي بعدي آغاز شود .
گروه ديگري راه حل كاملا متفاوتي ارائه مي دهند : اين ديدگاه به تغيير نظام ايران مي انديشد.
رهبر اين ايده مايكل لدين فعال سياسي و نويسنده نئو محافظه كار است . وي تهران را منبع اصلي تروريسم بين المللي مي داند . لادين معتقد است كه نيازي به حمله به ايران نيست بلكه تغيير نظام بايد با حمايت از مخالفان صورت بگيرد .
خبرهاي رسيده حاكي است كه نئومحافظه كاران آمريكا دركنفرانسي با عنوان حقوق اقليتهاي مذهبي ازچهره هاي معروف منافقين از جمله "هدايت مستوفي " منصور پناه " و " علي پارسا" دعوت به عمل آوردند .
هدف از برگزاري اين كنفرانس جذب جاسوس در كشورهاي اسلامي و اعمال نفوذ دراين كشورها اعلام شده است .
اين روزنامه در ادامه ادعا مي كند با شكست تلاش اروپاييها براي توقف برنامه هسته اي ايران،اين كشور بار ديگر كانون توجه شده است. در ابتداي اين سال كاخ سفيد يك سياست پنهان را كه شامل طرحي براي بي ثبات كردن دولت درتهران بود مورد توجه قرار داد. با اين حال باافزايش ناآراميها درعراق و مخالفتهاي شديد در وزارت خارجه اين كشوردولت بوش بررسي بيشتر اين طرح را به زماني ديگر موكول كرد . با اينحال علايمي وجود دارد مبني بر اينكه اين طرح بار ديگر مورد توجه قرار گرفته است . سناتور ريك سانتروم و جان كورني طرح آزادي ايران و قانون حمايتي سال 2004 را ارائه كردند كه بيان مي دارد سياست آمريكا بايد حمايت از تغيير نظام باشد و به گروههاي طرفدار دمكراسي خارجي و داخلي كمك كند . ( اين طرح براي بررسي بيشتر به كميته روابط خارجي ارائه شد) .
مقاله در ادامه به حوادث اخير و دستگيري دو مقام فارسي زبان پنتاگون يعني لورنس فرانكلين و هارولد رود اشاره كرد كه به بحثهاي تغيير نظام علاقمند بودند .
بوستون گلاب در ادامه مي افزايد با اينحال بسياري از متخصصان آمريكايي با ايده تغييررژيم مخالف هستند . شوراي روابط خارجي آمريكا كه شامل زبيگينو برژينسكي مشاور امنيت ملي سابق و رابرت گيتس رئيس سابق سيا بود در گزارشي نسبت به تغيير قريب الوقوع نظام در ايران ابراز ترديد كرد و اظهار داشتند كه دولت آمريكا بايد در مورد برنامه هسته اي و مسائل امنيت ملي با ايران وارد تعامل و بحث شود .
در اين گزارش آمده است : ايران شاهد انقلاب ديگري نخواهد بود و تلاشهاي مستقيم آمريكا براي تغيير نظام موفق نخواهد بود .
با اينحال مايكل لدين خواهان كمك به تبعيد شدگان و مخالفان ايراني است .
نظر شما