به گزارش خبرگزاری مهر از شیراز، حامد دهقانان در نشست یک روزه هم اندیشی مشاوران عشایر استانهای کشور تاکید کرد: تجلیل از عشایر در واقع تجلیل از کرامت انسانی است.
وی با اشاره به اقدامات مدیریت ارشد استان فارس برای فعال کردن ظرفیتها و پتانسیلهای جامعه عشایری و تحقق شان و جایگاه واقعی عشایر تصریح کرد: آنچه که از جامعه عشایری در مقطع کنونی شاهد هستیم در واقع گویای این مهم است که نباید به حوزه مسائل عشایری به عنوان یک مسئله دست چندم و حاشیه ای نگاه کرد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار فارس جامعه عشایری کشور را سلولهای بنیادین فرهنگ و جامعه شناسی تاریخی دانست که باید به عنوان آیینه تمام نمای فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی به آنها نگاه کرد.
وی با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه به جامعه عشایری کشور گفت: اینکه جامعه عشایری را فقط از لحاظ میزان بازدهی مسائل اقتصادی بخواهیم ارزیابی و مورد مقایسه قرار دهیم قضاوت ناعادلانه ای است چراکه با نگاهی به تاریخ گذشته ایران زمین در مییابیم که سنگ بنای تمدن بزرگ ایران را اقوام اصیل ایرانی بنا کرده اند.
دهقانان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: اگر امروز می خواهیم در برابر تهاجم فرهنگی دشمن بایستیم باید شناخت بیشتر از جامعه عشایری را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه برگزاری نشست هم اندیشی مشاوران عشایر در استانهای کشور فرصت مناسبی را برای ایجاد حرکت پرشتاتر درحوزه های مختلف جامعه عشایری ایجاد می کند، اظهار داشت: فرامکان و فرامرز بودن جامعه عشایری یکی از ویژگیهای این نوع زندگی محسوب می شود که لزوم هماهنگی مشاوران عشایر استانداران را در استانهای عشایر نشین کشور دو چندان می کند.
دهقانان ضمن تشریح اقدامات عملی استاندار فارس که با هدف ارتقای شان واقعی جامعه عشایر استان در یک سال گذشته انجام گرفته، ابراز امیدواری کرد: با تغییر نگاهی که با روی کار آمدن دولت دهم به حوزه مسائل عشایری در کشور صورت گرفته، شاهد تحولات گسترده ای در بلند مدت خواهیم بود.
وی جامعه عشایر را یک سرمایه انسانی اثرگذار، برجسته و جریان ساز دانست و افزود: تنها با یک منطق سرمایهای و نگاه بلند مدت است که می توان به ایجاد تحولات همه جانبه در خصوص مسائل عشایر امیدوار بود و این همان نگاهی است که اگر استمرار پیدا کند تحولات عظیمی را در حوزه عشایر بوجود خواهد آورد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس فعال کردن شورای عشایری استان، انجام بازدیدهای مستمر و منظم مدیران استان در جمع عشایر، برنامه ریزی فرهنگی جهت مشارکت فعال جامعه عشایری در اجرای تقویم فرهنگی فارس، برگزاری جشنواره ها و همایشهای متنوع که در ایجاد شور و نشاط در جامعه عشایری و روند هویت سازی آنها بسیار اثر بخش بوده است را ازجمله مواردی دانست که نشان دهنده نگاه تحولگرای مدیریت ارشد استان به جامعه عشایری است.
نظر شما