۲۱ مهر ۱۳۸۳، ۱۱:۱۸

ادعاي موسسه تحقيقات استراتژيك " يافا" در تل آويو:

آمريكا در حمله به تاسيسات هسته اي ايران جدي است

موسسه تحقيقات استراتژيك يافا در دانشگاه تل آويو در گزارش سالانه خود مدعي شد آمريكا در حمله به تاسيسات هسته اي ايران جدي است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه الحيات ، موسسه تحقيقات استراتژيك يافا در گزارش سالانه خود اعلام كرد دولت اسرائيل با امتناع از تكميل و به اتمام رساندن روند مذاكرات با سوريه و ناديده گرفتن پيامدهاي درازمدت بر اسرائيل با خارج نكردن سوريه از دايره جنگ مرتكب اشتباه شد.

اين موسسه درگزارش سالانه خود ابرازعقيده كرد: توافقنامه صلح با سوريه منجربه اتمام روند صلح ميان اسرائيل و همسايگانش خواهد شد وتا حد زيادي از قدرت وتوانمندي حزب الله درادامه مبارزه با اسرائيل خواهد كاست كما اينكه انگيزه سياسي ادامه تنش ميان اسرائيل و ايران را كاهش خواهد داد و مقابله با فلسطينيان را براي اسرائيل آسان تر خواهد كرد.

اين گزارش تاكيد كرد كه ايالات متحده آمريكا در تصميم خود براي حمله به تاسيسات هسته اي ايران جدي است .

كارشناسان اين موسسه ابرازعقيده كرده اند كه تحولات سال گذشته و نيمه اول سال جاري ميلادي بر جايگاه استراتژيك اسرائيل در منطقه تاثير گذاشته است به گونه اي كه :

1- پرونده ايران :  شكي نيست كه سال گذشته شاهد پيشرفت خطرناكي در برنامه هسته اي ايران بويژه در مساله غني سازي اورانيوم بوديم .

 امروز كشورهاي جهان بهتر از هر زمان خطرات اين برنامه را احساس مي كنند لذا به نظر مي رسد تهديد آمريكا بر ضد ايران براي اقدام نظامي عليه اين كشور يك تصميم عملي و ملموس است .

"شلومو بروم " يكي از كارشناسان اين موسسه مي گويد : گرفتارشدن آمريكا در عراق هرگز مانع اقدام اين كشور در حمله به تاسيسات هسته اي ايران نخواهد شد و احتمالا آمريكا دست به حمله محدود به ايران خواهد زد كه توانمندي هاي هسته اي ايران را نابود نمي كند اما مي تواند به صورت جدي به آن ضربه وارد كند.

2- جايگاه راهبردي فراگير اسرائيل و موازنه سنتي قوا در خاورميانه بهبود يافته است زيرا اسرائيل توانسته است از يك تفوق و برتري استراتژيكي فراگير در منطقه و توانمندي هاي متعارف و غير متعارف به مراتب بهتر از همسايگانش برخوردار شود به گونه اي كه فاصله و شكاف ميان خود و ارتش هاي عربي را از نظر كارايي و قدرت نظامي حفظ كند به رغم اينكه مصر به سلاح هاي پيشرفته آمريكايي مجهز است اما اين كشور همچنان از قدرت رويارويي در ميدان كارزار امروزي موجود  مبتني بر دگرگوني و تحول حاصل در موضوعات نظامي چه تكنولوژي يا ادغام مطلوب در بكارگيري وسائل كارزار عقب مانده است.

3- پرونده عراق:  به رغم اينكه برطرف شدن تهديد عراق جايگاه استراتژيك اسرائيل را تقويت كرده است اما گرفتاري وغرق شدن آمريكا در عراق در لابلاي خود مخاطرات زيادي را به همراه دارد كه اساسا ناشي از پسرفت جايگاه منطقه اي آمريكا و تبديل عراق به مركز تروريسم و بي ثباتي منطقه اي است در مقابل جايگاه جريان هاي راديكال درمنطقه تقويت شده است و عراق به آوردگاهي براي جهاد تبديل شده است كه به شبكه القاعده در سازمان دهي مجدد خود پس از ضرباتي كه در جنگ فغانستان متحمل شد، كمك كرده است.

4- پرونده فلسطينيان:  اسرائيل امروزبراي پيشبرد طرح جداسازي از فلسطينيان از منظر قدرت تلاش مي كند و اين را پس از موفقيت هايي كه از سال 2003 ميلادي در جنگ بر ضد تروريسم بدست آورد و كاهش خسارت ها و تلفات كه در سال هاي گذشته متحمل آن مي شد  انجام مي دهد اما تهيه كنندگان اين گزارش هشدار مي دهند كه اين دستاوردها و صرفا  وسائل نظامي تضميني به اسرائيل براي نابودي كامل تروريسم(مقاومت و انتفاضه) نمي دهد كما اينكه هيچ راه حلي براي تهديد جمعيتي بر ماهيت يهوديان براي دولت اسرائيل ندارد اين كارشناسان معتقدند در شرايط كنوني از سرگيري گفتگوها با فلسطينيان ممكن نيست اما اين به معناي عدم وجود احتمالات براي دستيابي به توافقات محدود يا مرحله اي نيست.

5 - پرونده سوريه : دولت اسرائيل در سال گذشته نامه هاي واضح سوريه را مبني بر آمادگي بشار اسد رئيس جمهور اين كشور براي از سرگيري مذاكرات سياسي با اسرائيل ناديده گرفته است و وزيران اسرائيلي آن را به شروط مختلفي منوط كردند.

بر پايه گزارش اين موسسه تحت عنوان " توازن استراتژيك در خاورميانه در سال 2003 تا 2004 " اسرائيل در دو سال اخير دستاوردهاي زيادي را دررابطه با جايگاه راهبردي وامنيت شهروندانش بدست آورده است كه به اين رژيم اجازه داده است طرح جداي سازي يكجانبه از نوار غزه را از نقطه زور وقدرت مطرح كند اما فرصت گفتگو با سوريه را از خودش گرفت.

شايان ذكر است با نزديك شدن به انتخابات رياست جمهوري آمريكا در 12 آبان دامنه جنگ رواني دولت بوش با همكاري رژيم صهيونيستي عليه فعاليت هسته اي مسالمت آميز ايران افزايش مي يابد، در همين زمينه المنار به نقل از منابع خود از قريب الوقوع بودن حمله تل آويو به تاسيسات هسته اي ايران با حمايت همه جانبه آمريكا خبر داد و تصريح كرد واشنگتن از شركت در اين حمله به خاطر عواقب خطرناك آن بر وضعيت اين كشور در عراق وحشت دارد.

به مهر، المنارنوشت : تمرينات نظامي گسترده اسرائيل با جنگنده هاي پيشرفته ، آزمايش موشك هاي آمريكايي در عراق براي حمله به نيروگاه هاي هسته اي ايران ، سفرهاي متعدد نمايندگان آمريكا به منطقه با هدف سرپوش گذاشتن بر آمادگي هاي آنها براي جنگ عليه ايران از تصميم سران تل آويو و واشنگتن براي اقدام خصمانه عليه تهران خبر مي دهد.

جنگ رواني آمريكا و رژيم صهيونيستي عليه جمهوري اسلامي ايران وفعاليت هاي صلح آميز هسته اي اين كشور و وارد كردن اتهام تلاش تهران براي دستيابي به سلاح هاي هسته اي و طرح اخباري همچون حمله قريب الوقوع به تاسيسات هسته اي ايران با نزديك شدن به زمان انتخابات رياست جمهوري آمريكا در ماه نوامبر(12 آبان) افزايش يافته است.

در گزارش نشريه المنار به صراحت به وحشت آمريكا از مشاركت در حمله به تاسيسات هسته اي ايران اشاره شده است زيرا واشنگتن در باتلاق عراق چنان گرفتار شده است كه فرصت فكر كردن براي حمله به مناطق ديگر را ندارد و واشنگتن از اين هراس دارد در صورت مشاركت در حمله به ايران، پيامدهاي منفي خطرناكي بر تحولات عراق داشته باشد كه دود آن پيش از آنكه به دود ديگران برود به چشمان آمريكايي ها خواهد رفت .

لذا با توجه به ترس آمريكا از پيامدهاي منفي شركت در حمله به ايران، رژيم صهيونيستي براي انجام اين حمله تحريك شده است تا مهمترين نتيجه ممكن يعني افزايش محبوبيت بوش تحقق يابد ودر نتيجه شانس وي براي راهيابي مجدد به كاخ سفيد افزايش يابد.

اما قطعا مقامات رژيم صهيونيستي به پيامدها وعواقب خطرناك ماجراجويي هاي خود عليه تهران واقف هستند و به نظر نمي رسد اين ريسك بزرگ و خطرناك يعني حمله به تاسيسات هسته اي ايران را مرتكب شوند زيرا خوب مي دانند توان بازدارندگي و قدرت پاسخگويي ايران به حدي است كه تل آويو را در تيررس موشك هاي پيشرفته ودوربرد شهاب 3 قرار خواهد داد و آنگاه سران صهيونيست كه به اندازه كافي انتفاضه ومقاومت جوانان فلسطيني خواب و آرامشان را بر هم زده است و براي درامان ماندن از عمليات شهادت طلبانه آنها ديواري مرتفع با وسائل كشنده احداث كرده اند، مزه اين كار احمقانه خود را بدجوري خواهند چشيد.

با اين حال به نظر مي رسد هدف رژيم صهيونيستي از تهديد جمهوري اسلامي ايران به بمباران تاسيسات هسته اي اين كشور سرپوش گذاشتن بر زرادخانه مخوف هسته اي خود و نيز منحرف كردن افكار عمومي جهان ومنطقه از خطرات بي شمار فعاليت هاي هسته اي نظامي اين رژيم بر منطقه و جهان و زمينه سازي براي متقاعد كردن افكارعمومي جهان به اينكه ايران خطر عمده عليه امنيت منطقه و جهان است تا در لواي اين تبليغات فرصت هاي پيروزي بوش در انتخابات را نيز افزايش دهد.

کد خبر 120332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha