به گزارش خبرنگار مهر، شمس آل احمد از اندیشمندان معاصر ایران است که شجرهاش پس از 35 نَسَب به امام سجاد (ع) میرسد. او در سال 1320 در محله پاچنار تهران متولد شد و در یک خانواده مذهبی رشد کرد.
شمس آلاحمد در رشته فلسفه و علوم تربیتی تحصیل و مدتها به عنوان دبیر آموزش و پرورش خدمت کرد. وی در دانشکده نیز رشته کتابداری تدریس میکرد و با تاسیس موسسه انتشاراتی رواق وارد کار نشر شد.
این نویسنده و پژوهشگر ادبی مدرک فوق لیسانس فلسفه و علوم تربیتی خود را از دانشسرای عالی تهران اخذ کرد. آلاحمد ضمن مقدمات آکادمیک به عکاسی نیز علاقمند شد و با این زمینه دوره عکاسی سینما را در آلمان گذراند. او همچنین مدرک دیپلم فیلمبرداری خود را از دانشگاه سیراکیوز آمریکا دریافت کرد.
آلاحمد پس از آنکه دوره عکاسی و سینما را در آلمان سپری کرد، موسسه انتشاراتی رواق را تاسیس و وارد کار نشر شد.
وی مدتی در روزنامههای اطلاعات و کیهان و مدتی نیز در شورای سرپرستی صدا و سیما فعالیت داشته است.
شمس مدتی را در دانشکده رشته کتابداری فلسفه تدریس کرد و پس از آن در مدرسه بهیاری ادبیات را به دانشجویان آموزش داد.
وی در مورد فعالیتهای آموزشی بر این عقیده است که "هر کس در هر زمانی خوب بنویسد و حاشیهنگر نباشد، حتماً مطالبی از او در حافظه تاریخی مردم خواهد ماند و این یکی از خصوصیات همیشگی ادبیات و فرهنگ در جهان است".
یکی از همفکران اصلی شمس آلاحمد، برادرش جلال بود که همانند دو دوست با هم رفتار میکردند. این مناسبات دوستانه چنان بود که گاه با هم به سفر و سیر و سیاحت و نیز کوهپیمایی میرفتند. همفکران دیگر او عبدالکریم روشن، جلال الدین فارسی و ربانی املشی بودند.
آثار زندهیاد شمس آلاحمد عبارتند از: 1- "از چشم برادر" 2- "حدیث انقلاب" 3- "خاطرات سفر کوبا" و 4- "طوطی نامه"، 5- "گاهواره" 6- "عقیقه"، 7- "مجموعه قصه قدمایی" و 8- "سیر و سلوک".
نظر شما